KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Domuz sürüsü köye indi

Bingöl'de sebze ve meyve sezonunun başlaması domuz sürülerinin köylere inmesine neden oluyor.

Domuz sürüsü köye indi
08 EYLÜL 2011 PERŞEMBE 01:19
0
2089
1
AA aa

Bingöl merkeze bağlı Aşağıköy'de sebze ve meyvelerin olgunlaşması, domuz dürülerinin köyün içine kadar inmesine neden oldu. Dağda aç kalan domuzlar, köye inerek tarım alanları ve meyve bahçelerine zarar veriyor.

Özellikle gece geç saatlerde sürü halinde köyün içine kadar gelen yaban domuzları, ekili alanlara zarar verirken köylülere de korku dolu anlar yaşatıyor. Tarlalara inerek vatandaşların can güvenliğini tehdit etmeye başlayan yaban domuzlarıyla baş edemediklerini belirten köy sakinleri, domuzlar yüzünden kadınların tarlaya gitmeye korktuğunu ve tarla sulama işlerinin de gündüz saatlerine denk getirmeye çalıştıklarını ifade ettiler. Sürülerin onlarca domuzdan meydana geldiğine dikkat çeken köylüler, domuzların özellikle, patates, domates ve diğer birçok ürüne zarar verdiklerini kaydettiler.

Köylüler, “ Bölgemizde ceviz ağaçlarının yoğunluğu domuz sürülerini buraya çekiyor. Domuzlarda ceviz mevsimine paralel olarak bu bölgeye geliyor. Bazen köyün içine kadar iniyorlar. Elma bahçelerinden, fasulyeye kadar büyük ekili alanları kullanılamaz hale getiriyorlar. Bunlarla nasıl baş edeceğimizi şaşırdık önemlisi yaban domuzları insan hayatı insan büyük bir tehlike arz ediyor. Bizde can güvenliğimiz için erken ve geç saatlerde tarlaya gitmiyoruz” dediler.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
yeşil bayraklı zaza (@Misafir_6242)
08 Eylül 2011 Perşembe 12:12
yazık be insanoğlunun doğaya yaptığı tahribatın acısını hem kendileri yaşıyor hem de yaban hayvanlarına yaşatıyorlar..
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın