KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Temmuz 2025 Pazar
°C

Dondurucu havada yaşam mücadelesi

Bingöl Merkez Yenimahalle'de ikamet eden yaşlı kadın, hasta oğlu ile birlikte dondurucu havada yaşam mücadelesi veriyor.

Dondurucu havada yaşam mücadelesi
09 ŞUBAT 2008 CUMARTESİ 09:57
0
1485
0
AA aa
Yaşlı bir anne ile felçli ve gözleri görmeyen bir genç. İkisi de yardıma ve bakıma muhtaç. Yenimahalle Gazi Caddesi Numara 15'te ikamet eden Sacide Tekbaş (65) isimli yaşlı kadın, maddi imkânsızlıklar içerisinde felçli ve gözleri görmeyen yatalak oğluna komşularının desteğiyle bakmaya çalışıyor.
Yaz aylarında bazı ailevi baskılar karşısında çaresiz kaldıkları için çarşı merkezinde dilenerek geçinmeye çalışan Tekbaş ailesi, kış mevsiminde kar yağışı ve dondurucu soğuktan dolayı evlerine hapsoldu
Dondurucu soğukların etkisi ve yaşlılığın verdiği güç kaybı karşısında ayakta durmakta zorlanan anne Tekbaş, felçli ve gözleri görmeyen yatalak oğlu Halis Tekbaş'a bakmak için komşularından yardım almaya çalışıyor. Komşuları ise kendi imkanları dahilinde sürekli yemek ve yakacak yardımında bulunduklarını söyleyerek, yetkililerin bu aileye yardım elini uzatması gerektiğini belirtiler.
Tek katlı toprak bir evde yaşayan anne ve oğul, yakacak bulmakta zorluk çektiklerini ve dondurucu havada günlerce yakacak bulamadıkları için soğukta kaldıklarını söylediler.  Komşularının desteğiyle ayakta kaldıklarını söyleyen anne Tekbaş: “Her gün sabah kalkıyorum ve ilk işim yakacak bulmak için çaresiz bir şekilde komşularıma gidiyorum. Komşularımız bazen yakacak, bazen de yemek getirerek bize yardım ediyorlar. Yaz aylarında yakacak ihtiyacımız olmadığı için rahatız ancak kış mevsiminde ne gidecek bir sıcak yerimiz, ne de yakacağımız var. Komşularımız yardımıyla ayakta duruyoruz. Bize bakacak kimsemiz yok. Oğlum yıllardır hasta ve gözleri görmüyor. Uzanacak yardım elini bekliyoruz” dedi.
 

 

 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
21:52
Başkan Tartar söz verdi
Başkan Tartar söz verdi
Bingöl'ün Genç ilçesini Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Rafting Türkiye Şampiyonası'nda başarıyla temsil ederek Türkiye 3.'sü olan Genç Murat Aslanları Rafting Takımı'na, Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'dan anlamlı bir destek geldi. Başkan Tartar, sporculara uluslararası standartlarda yeni bir rafting botu sözü verdi.
18.07.2025
21:33
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Bingöllü edebiyatçı, şair, yazar ve çevirmen Doç. Dr. Okan Alay, memleketi Bingöl'de düzenlenen söyleşi ve imza programında okurlarıyla bir araya geldi.
18.07.2025
17:57
Bingöl`de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de özel eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin diplomaları ve branşları titizlikle inceleniyor. Ayrıca Maliye, SGK, Emniyet ve Belediye ekiplerinden oluşan denetim grupları bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor.
18.07.2025
17:38
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Geçtiğimiz aylarda çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen Bingöl Havalimanı PAT sahaları onarım ihalesinin Kasım yada Aralık ayında tekrardan yapılacağı öğrenildi.
18.07.2025
16:51
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl`de Negatif Algıyı Kırdık
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl'de Negatif Algıyı Kırdık
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan en kıymetli yatırımdır. Bingöl'de eğitim için özel sektör ve hayırseverlerle birlikte güçlü bir seferberlik başlattık' dedi.
18.07.2025
16:22
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı
Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın