KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Temmuz 2025 Pazar
°C

Döner: hayvancılık desteklenmeli

Arakonak Belde Belediye Başkanı Mustafa Döner, beldede 40 bini aşkın küçükbaş hayvan bulunduğunu ve bölge insanının hayvancılıktan geçindiğini ifade ederek: “Bu konuda hayvancılığın teşvik ve desteklenmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Döner: hayvancılık desteklenmeli
21 ARALIK 2014 PAZAR 20:46
0
2885
0
AA aa

 Yeni belediye yönetiminin 9 aydır göreve geldiğini ifade eden Arakonak Belde Belediye Başkanı Mustafa Döner, bu süre zarfında yapılan hizmetleri anlattı.

Belde genelinde 12 bin metrekare kilitli parke taşı yaptıkların belirten Döner: “Belde merkezinde parke taş yapılmayan yerlerin parke taş döşemesini yaptık. Yapılan parke döşemesi, kilometre olarak yaklaşık 12 bin metrekaredir. Hala yapılmayan yerlerimiz var, havaların düzelmesiyle oraları da yapacağız” dedi.

Döner: “Beldemizde iki ayrı köprü yaparak faaliyete geçirdik. Beldemizde bulunan bazı dar yolların genişletmesini yaptık. Ayrıca, yolların sağında ve solunda olacak şekilde yaklaşık 800 metre Betondan duvarlar yaptık. Eksiklerimizi peyder pey gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Mevcut su kaynağına ek olarak, linç deresinden 1,5 kilometre mesafeden boru döşeyerek, yeni içme suyu getirdiklerini belirten Döner: “Yeni getirdiğimiz içme suyuyla birlikte şu anlık içme suyu sıkıntımız giderilmiş durumdadır. Yeni ek olarak, getirdiğimiz içme suyu saniyede 5 LT olarak akmaktadır. Böylece bu suyla birlikte Rabbim bir kuraklık vermezse bize yetecek kadardır” ifadelerini kullandı.

Döner: “ Arakonak Beldemize, Gençlerin sosyal aktivitelerde bulunmak üzere SODES destekli bir halı saha kazandırdık. Yaklaşık olarak, 200 bin TL'ye mal oldu. Böylece, Arakonak beldemize, sosyal aktivelerde kullanılmak üzere bir tesis yaptırarak kazanmış olduk” dedi.

“HAYVANCILIK DESTEKLENMELİ”

Yöre halkının geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirten Döner: “Solhan Tarım Gıda ve hayvancılık müdürlüğünün desteğiyle, Beldemizin etrafında hayvanların sulanması için 6-7 ayrı yere, sıvat yani yalaklar yerleştirmek suretiyle böyle bir hizmette bulunduk. Buralara da birer çeşme de yaptık. Beldemizin geçim kaynağı hayvancılık üzerinedir. Beldemizde yaklaşık olarak, 40 bin küçükbaş, 1500 adette büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Bu konuda hayvancılığın teşvik ve desteklenmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
21:52
Başkan Tartar söz verdi
Başkan Tartar söz verdi
Bingöl'ün Genç ilçesini Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Rafting Türkiye Şampiyonası'nda başarıyla temsil ederek Türkiye 3.'sü olan Genç Murat Aslanları Rafting Takımı'na, Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'dan anlamlı bir destek geldi. Başkan Tartar, sporculara uluslararası standartlarda yeni bir rafting botu sözü verdi.
18.07.2025
21:33
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Bingöllü edebiyatçı, şair, yazar ve çevirmen Doç. Dr. Okan Alay, memleketi Bingöl'de düzenlenen söyleşi ve imza programında okurlarıyla bir araya geldi.
18.07.2025
17:57
Bingöl`de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de özel eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin diplomaları ve branşları titizlikle inceleniyor. Ayrıca Maliye, SGK, Emniyet ve Belediye ekiplerinden oluşan denetim grupları bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor.
18.07.2025
17:38
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Geçtiğimiz aylarda çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen Bingöl Havalimanı PAT sahaları onarım ihalesinin Kasım yada Aralık ayında tekrardan yapılacağı öğrenildi.
18.07.2025
16:51
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl`de Negatif Algıyı Kırdık
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl'de Negatif Algıyı Kırdık
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan en kıymetli yatırımdır. Bingöl'de eğitim için özel sektör ve hayırseverlerle birlikte güçlü bir seferberlik başlattık' dedi.
18.07.2025
16:22
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı
Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın