KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Döner sermaye için dilekçe kampanyası

Kızılboğa; “Taleplerimizin hayat bulması, Haklı isyanını şanlı bir mücadeleye dönüştürmek isteyen tüm sağlık çalışanları adına; döner sermayemize sahip çıkmak için dilekçe kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız.”

Döner sermaye için dilekçe kampanyası
11 MART 2016 CUMA 22:39
0
2103
0
AA aa

 Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, döner sermaye ödemelerine ilişkin ‘Döner sermaye dilekçe kampanyası' başlattıklarını bildirdi.

“Haklı isyanı, şanlı mücadeleye dönüştürüyoruz” sloganıyla başlatılan kampanyaya ilişkin açıklama yapan Kızılboğa, performansa göre dağıtılan döner sermaye ek ödemelerinde geçen yıllara göre bir artış olmadığı gibi birçok kurumda düşüş yaşandığını söyledi.

Kızılboğa, “Çalıştıkça artması gereken döner sermaye, ne hikmetse tersine dönmüştür. İş yoğunluğunun her geçen gün arttığı, muayene ve ameliyat sayılarının bir yılda milyona yakın artış gösterdiği hastanelerimizde, çalışanın alın teri olan performans ödemesi ise sıfıra doğru gerilemiştir.  Performansa dayalı döner sermaye sistemi, artık ek ödemeyi sabitlemeye dayalı bir sistem halini aldı. Sağlık çalışanları 5-6 yıl önce aldıkları döner sermayeleri mumla arar oldu. Artan enflasyon oranları ve beceriksiz yetkilendirilmiş sendikanın toplu sözleşme komedisi ile birlikte, döner sermaye ödemelerindeki reel düşüşler, artık aile bütçesini sarsar bir duruma gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELE EDEREK ÇÖZÜM SAĞLAMA DÖNEMİDİR”

Döner sermaye ek ödemesinin sağlık çalışanları için haklı bir isyanının adı olduğunu kaydeden Kızılboğa, şunları söyledi: “Yandaşın sessizliği ve kabullenişi, hastanenin ödemesi, hazinenin kesintisi, Bakanlığın düzenlemeleri ile kamu çalışanları, ekmeğinin ve emeğinin elinden alınmasına tepkilidir. Bu sorun derhal çözülmeli, sağlık çalışanının hakkı teslim edilmelidir. Çözüm zorda değildir, gayet basittir. Diğer tüm memurlarda olduğu gibi sabit ek ödeme genel bütçeden ödenmelidir. Döner sermayeden maaş alan tüm çalışanların maaşları, genel bütçeden verilmelidir. Döner sermaye ödemelerinde birinci öncelik, çalışanın alın teri olmalı ve döner sermayeleri arttırılmalıdır. Hazine payı kaldırılmalı, bakanlık merkezinin alacağı pay düşürülmeli, idarelerin keyfi kesintilerine son verilmelidir. Taleplerimizin hayat bulması, Haklı isyanını şanlı bir mücadeleye dönüştürmek isteyen tüm sağlık çalışanları adına; döner sermayemize sahip çıkmak için dilekçe kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız. Tüm sağlık çalışanları için vakit artık mücadele vakti, zaman bu soruna karşı hep birlikte mücadele ederek çözüm sağlama dönemidir. Gelin! Emeğinize, ekmeğinize ve döner sermayenize sahip çıkın. Dilekçe kampanyamıza katılarak attığınız imzayla bu mücadeleye ortak olun. Dilekçelerimizi hastanelerde işyeri temsilcilerimizden, kurumlarda açacağımız stantlarımızdan, şubelerimizden ve sendikamızın internet sitesinden temin edebilirsiniz. Tüm çalışanların bu emek ve ekmek çağrısına karşılık vermesini bekliyor, saygılar sunuyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın