KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Donuyorlar!

Üç mahallede altyapısı tamamlanan doğalgaz çalışmaları kapsamında merkez TOKİ’de başlayan iç tesisat çalışmaları, vatandaşları mağdur etti. Çalışmalardan dolayı kalorifer kazan bağlantıları da kesilen vatandaşlar, isyan bayrağını çekti. Yaşanan sorunlardan TOKİ yönetimini sorumlu tutan konut sakinleri, kış ortası işe başlanmasının zulüm olduğunu söyledi.

Donuyorlar!
14 KASIM 2016 PAZARTESİ 01:38
0
3191
2
AA aa

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bingöl Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle İnönü Mahallesinde inşa edilen konutlarda ısınma problemi baş gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ında katılımıyla açılışı yapılan doğalgazın evlere verilmemesi vatandaşı mağdur etti.

Açılışla birlikte evinin ısınmasını bekleyen konut sakinleri büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Kışın kapıya dayandığı bugünlerde elektrikli ısıtıcılarla idare eden vatandaş, kalorifer kazanlarının sökülmesi nedeniyle kömür de yakamıyor.

Yaşanan sorunlardan TOKİ yönetimini sorumlu tutan konut sakinleri, 3 aydan önce doğalgazın verilmeyeceğini ileri sürerek, çözüm bulunmasını istedi.  

“TAM KIŞIN ORTASINDA BU İŞE BAŞLAMAK BİR ZULÜMDÜR” 

Doğalgazı beklerken dondurucu soğuklarla baş başa kalan konut sakinleri, TOKİ yönetiminin vurdumduymazlığına isyan ederek, “Bütün sıkıntılara rağmen yönetim buradaki insanları insan yerine koymuyor. En büyük sıkıntımız budur. TOKİ yönetimine her gittiğimizde yarın diye diye hep insanları oyalıyorlar. Her şeyden önce Bingöl bir kış memleketi, kışın geleceğini beş yaşındaki çocukta biliyor, 70 yaşındaki adamda biliyor. Kışın geldiğini bile bile bu doğalgaz işini böyle aceleye getirerek daha sonra insanlardan imza toplamaya çalıştılar. Tam kışın ortasında bu işe başlamak bir zulümdür” dediler.

Bir doğalgaz firma yetkisiyle görüştüğünü anlatan hak sahiplerinden biri; “doğalgaz tesisatının çekilmesi, bunlarla ilgili izinler alınması asgari üç ay sürer. Üş aydan aşağı hiç kimse doğalgazını yakamaz. Her yönetime gittiğimiz zaman hep yarın denmektedir” diye konuştu.

“KÖMÜRÜM ÇALINDI” İDDİASI

TOKİ sakinlerinden Ayten Alpagu ise kömürünün çalındığını iddia ederek şöyle konuştu; “ Ben geçen sene kömür aldım.  Bir buçuk ton kömürümüz kaldı. Geçenlerde fark ettim yönetimden biri kömürü çaldı ve götürüp yaktılar. Benim kendi paramla aldığım kömürümle niye ısınıyorlar. Yine kömür kazanlarını da sökmüşler, götürüp satacaklardı, biz fark ettik onu engelledik.  C1 27 nolu binanın kazanlarını söküp götürdüler.”  

“ARALIK AYININ İLK HAFTASINA KADAR BİTİRİLECEK”

Konuyla ilgili açıklama yapan site yönetimi ise, iç tesisat çalışmalarının Aralık ayının ilk haftasına kadar tamamlanacağını söyledi.

Yönetim; “Doğalgaz firmasıyla aramızda yapılan sözleşmenin hemen akabinde iç tesisat firmasıyla sözleşme yaparak çalışmaları başlattık. Şuanda 1. Etapta bulunan bazı bloklarda kömür yakılıyor. Söz konusu 2. Etapta bulunan 10 blokta iç tesisat çalışmaları yapıldığı için sıkıntı yaşanıyor. Buradaki çalışmaların kısa sürede tamamlanmasını planlanıyor. Tüm bloklardaki dönüşümün de Kasım ayı sonu veya Aralık ayının ilk haftasında sağlanması planlanıyor” açıklamasında bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Toki Sakini (@Misafir_20047)
14 Kasım 2016 Pazartesi 15:33
Toki yönetimi kendisine açılacak davaların altından kalkamaz. 40 gün bir evin ısınmaması demek daire başı en az 3-4 bin liraya mal olur yönetime. Yeter ki birileri çıkıp dava açsın.
Demir DEMİR (@Misafir_20045)
14 Kasım 2016 Pazartesi 12:07
Geçen sene zaten kömür alımı geç yapıldı.Vatandaştan yüksek meblağlar alınıp düşük kaloride kömür getirerek Hem Merkez TOKİ sakinlerini hemde yaydığı kötü karbonmonoksit sebebiyle Bingöllüleri mağdur etti.Milyonları cebe attılar haberimiz yok.Daire başı 100 TL'den kazık attıklarını hesaplayın.Tabi bu rakam en düşük 1300 küsür daire var..Denetim yapıldı mı.. bari bizi bilgilendirsinler yanlış bilmeyelim.Sonuçta kamusal bir sorun..Ama ne diyelim..Memleketim her zaman ki gibi sahipsiz...
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın