KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Dörtyol parkı'nın tahrip edilmesine karşıyız

Dörtyol Parkı yerine Bingöl Alışveriş Merkezi'nin yapılmasına tepki gösteren Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Belediye Meclis Üyeleri, Dörtyol Parkı'nın tahrip edilmesine karış olduklarını söylediler.

Dörtyol parkı`nın tahrip edilmesine karşıyız
06 MAYIS 2010 PERŞEMBE 08:41
0
1629
0
AA aa
Dörtyol Parkı yerine Bingöl Alışveriş Merkezi yapılacağını açıklaması sonrası tepkiler giderek artıyor. Bir tepki de BDP meclis üyelerinden geldi.
Dün parti binasında basın açıklaması yapan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Meclisi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'nin sayı çoğunluğunu kullanarak ilin yararına olmayan kararlar aldıklarını vurguladılar.
BDP Meclis Üyesi Faruk Anşin'in okuduğu basın açıklamasında Belediye Meclis Üyeleri belediye faaliyetlerinin ne durumda olduğunu Bingöl'le ilgili hangi kararlar alındığını vatandaşlarla paylaşmak istediklerini söylediler.
Alınan kararların birçoğuna karşı çıkmalarına rağmen AK Parti'nin sayı üstünlüğünü kullanarak bu maddeleri geçirdiğini belirten BDP Meclis Üyesi Faruk Anşin, “Şehrimizin merkezinde bulunan halkımızın adeta nefes alıp verdiği tarihi bir yer olan içinde asırlık ağaçların bulunduğu Dörtyol Parkı'yla ilgili daha öncede basında yer almıştı. Şehrin göbeğinde bulunan bu yeşil alanın tahrip edilerek yerine bir iş merkezi kurma düşüncesi bizce asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bingöl Belediyesi'nin şehrin büyüyüp gelişmesi için başka alanlar açıp şehrimizin gelişmesine imkân vermek yerine işin kolayına kaçıp şehir merkezinde bulunan halkımızın adeta akciğerleri olan tarihi özelliğe sahip Dörtyol Parkı'nı iş merkezi yapmayı tercih etmiştir. Bu kararın altında imzası bulunan belediye başkanı ve AKP'li belediye encümenleri halkımız ve tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir. Bu yeşil alanın tahrip edilmemesi için biz BDP Belediye Meclis üyeleri olarak halkımız ve çevreye duyarlı STÖ'lerle Dörtyol Parkı'nın tarihi ve doğal dokusunun korunması için her türlü mücadele vermeyi halkımızla paylaşıyoruz. Biz bu kararın durdurulması için gerekirse idare mahkemesine de başvurarak iptalini isteyeceğimizi tüm halkımız ve kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi.
Anşin, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bingöllün su ihtiyacının giderilmesi için daha önce Devecik Köyü (Kürük)'nde bulunan suyun Bingöl belediyesi tarafında ihalesi yapılarak getirilmiştir. Suyun getirildiği güzergâhta bulunan birçok köye daha önce geçici olarak su verilmişti. Bunun üzerine Bingöl de birçok alanda su sıkıntısı yaşanması üzerine geçici olarak köylere verilen sular tekrardan şehir şebekesine aktarılmıştır. Bizler çok iyi biliyoruz ki halada Bingöllün birçok yerinde su sıkıntısının olduğu biliniyor.  Buna rağmen son günlerde Muş yolu güzergâhında bulunan Kardeşler köyüne şehir şebekesinden su verilmek istenilmektedir. Biz bu mantığı asla kabul etmeyeceğimizi belirtiyoruz. Takdirini de halkımıza bırakıyoruz.”

 

Bingöl Online Haber Servisi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
21:02
Korkutata:
Korkutata: '2026 bütçesi çalışanı ve üretimi merkeze alıyor'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, bütçenin emeği önceleyen, sosyal devleti güçlendiren ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
17.12.2025
21:00
Gültekin:
Gültekin: 'Umut Satılmaz, Emek Çekilişe Konu Edilemez'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, Milli Piyango ve şans oyunlarına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu tür uygulamaların dar gelirli kesimleri hedef alan bir umut istismarı ve toplumsal bağımlılık kaynağı olduğunu vurguladı.
17.12.2025
20:59
Bingöl`de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
17.12.2025
20:58
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Bingöl'de trafik güvenliğinin artırılması ve kolluk hizmetlerinde şeffaflığın güçlendirilmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan trafik ve asayiş ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi.
17.12.2025
20:57
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Yeşil-beyazlılar Osmaniyespor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini perçinledi. En yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 13'e çıkaran 12Bingölspor, şampiyonluk yolunda önemli bir aşamayı daha katetti.
17.12.2025
20:56
İş İnsanları Panelinde Bingöl`ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
İş İnsanları Panelinde Bingöl'ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
Bingöl'ün marka değerinin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen panelde, iş dünyasının bölgesel kalkınmadaki rolü masaya yatırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın