KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Dörtyol parkı'nın yıkılmasına tepki gösterdiler

Dörtyol Parkı yerine Bingöl Alışveriş Merkezi adıyla yapılması planlanan projeye STK'lar tepki gösterdiler.

Dörtyol parkı`nın yıkılmasına tepki gösterdiler
22 NİSAN 2010 PERŞEMBE 09:19
0
4048
0
AA aa
Dörtyol Parkı yerine Bingöl Alışveriş Merkezi adıyla yapılması planlanan projeye STK'lar tepki gösterdiler.

Dörtyol Parkı'nın yıkılıp yerine beton yapı yapılmasına tepki gösteren 9 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisi Dörtyol Parkı'nda basın açıklaması yaptılar. Yeni projelere karşı olmadıklarını söyleyen STK'lar projenin başka yerde uygulanmasını istediler.
9 Sivil Toplum Kuruluşu adına basın açıklamasını okuyan Bingöl Berberler ve Kuaförler Derneği Üyesi Mehmet Balat, iş merkezlerinin Türkiye'nin her yerinde şehir dışına geniş yerlere yapıldığı belirterek, “Bu şehrin en güzel ve yeşillik yerinin değiştirilerek bir beton yığını haline getirilmesi çirkin bir görüntü arz edecektir. Belediyenin altyapı, katı ve sıvı atıklar, mimari yapı, çevre düzenlemesi, kaldırım ve yollar gibi yapması gereken çok işi var ve öncelikle bu işleri halletmesi lazım. Yapacağı bu tip çalışmaların tümüne bizde sivil toplum kuruluşları olarak destek olalım. Belediyenin son dönemde yaptığı güzel işlerden biri çöp toplama işine bir standart getirmeye çalışmasıdır. Bu son derece güzel ve modern bir uygulama sonuna kadar destekliyoruz, uymayanları da uyarıyoruz” dedi.
DÖRTYOL PARKI YOK OLMAMALI
Dörtyol Parkı'nın şuan ki haliyle kartpostallarda gayet güzel durduğunu açıklayan Berberler ve Kuaförler Derneği Üyesi Balat, “ Ulu Cami ve Hükümet Konağıyla birleşen görüntüsü bir bütünlük arz ediyor ve oldukça modern bir görüntü oluşturuyor. İnsanların nefes alabileceği oturup dinlenebileceği güzel bir yeşilliği mevcut. Bu güzelim ortamı iş merkezi yaparak yok edeceğiz. Diyarbakır'ı bilenler bilir, Dağ Kapı'ya böyle bir yeraltı çarşısı ve üstünü de karo döşenmiş beton bir meydan yaptılar. Ben şahsen zorunlu olmadıkça oradan yürümek bile istemiyorum, çünkü çok itici ve sıkıcı. İnsan doğası gereği yeşille ve toprakla iç içe yaşamak istiyor. Herkesin tek katlı bahçeli bir ev yapıp içinde yaşama isteği muhtemelen insanın bu doğasından kaynaklanıyor. Güneşli günlerde hükümet konağımızın önündeki alan o kadar ışığı yansıtıyor ki yürümek bile zorlaşıyor. Bu meydan birtakım tören ve kutlamalar için gerekli. Ama daha fazlasına hiç gerek yok” diye konuştu.
Dörtyol Parkı'nın yıkılmamasının gerektiğin altını çizen Balat, “Mevcut haliyle insanlar Ulu Cami'de namazdan çıktıktan sonra parkta oturup çay içiyor sohbet ediyor. İş merkezi yapıldıktan sonra Ulu Camiyle nasıl bir görüntü oluşturacak merak ediyoruz. Bu yatırıma girişmeden önce özellikle belediye başkanı olmak üzere yetkililere sesleniyoruz, zaten çok az olan yeşil alanlarımızı lütfen bitirmeyelim. Gerçi açıklanan planda üstü yine yeşil alan olacakmış, önden bakınca tek kat görünecekmiş deniyor ama yapılması planlanan 4 katlı yapının üstüne ağaç dikilecek değil ya. Ayrıca bir kat bile olsa o yapı insanlardan soyutlanıyor. Bizler, yapılacak olan iş merkezinin görüntüsünün Dörtyol parkının şimdiki halinden daha güzel olacağını düşünmüyoruz. Bingöl deprem bölgesi olduğundan, insanları daracık sokaklara ve alanlara mahkûm etmemek gerekiyor. Allah korusun bir deprem olduğunda şehir içinde boş alan olarak kullanabileceğimiz kaç meydan kaldı. Boş alanlar her geçen gün yeni yapılarla dolduruluyor ve çerçeve git gide daralıyor.  Bir kez daha düşünelim” şeklinde konuştu.    
Açıklamaya Destek veren Sivil Toplum Kuruluşları
Bingöl Berberler Derneği
YİSTOD (Yaşam İçin Sivil Toplum Derneği)
BİN UMUT Derneği
BİNYAR(Bingöl Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği)
Diyanet- Sen
BİNDER(Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği)
Bingöl Kadın Derneği
Ormanardı Köyü Derneği
Altınışık Derneği


Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın