KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Dtk, karlıova'daki cinayeti kınadı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, Hüda Par üyesi Fethi Yalçın’ın Bingöl’ün Karlıova ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesini ‘provokasyon’ olarak nitelendirdi.

Dtk, karlıova`daki cinayeti kınadı
23 EKİM 2014 PERŞEMBE 08:02
0
5019
3
AA aa

Yalçın'ın bir kardeşinin de HDP ilçe yöneticisi olduğunu belirten Dicle: “Kontrolü veya karanlık güçlerin provokasyon amaçlı devrede olduğuna dair endişelerimizi artırmıştır. Yaşamını yitiren Fethi Yalçın'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu kritik süreçte çözüm umudunu zedeleyen her türlü şiddeti kınadığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Hatip Dicle, AK Parti hükümetinin yanlış politikaları sonucu 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında meydana gelen ve birçok yerleşim merkezini yangın yerine çeviren olayların Abdullah Öcalan'ın müdahaleleri ile sona erdiğini vurguladı. Dicle, özetle şu görüşleri dile getirdi: “O Acılı günlerden itibaren bazı medya organlarının PKK – HİZBULLAH çatışması olarak körüklediği olayların yeni bir karanlık eylemler sürecine yol açmaması için çözüm sürecinin ilerletilmesinden yana tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin tavırlarını takdirle karşılamaktayız. Gerek Sayın Öcalan'ın İmralı'dan gönderdiği mesajlar, gerekse KCK yönetiminden alınan mesajlar “KCK'nin, HÜDAPAR'ı hedef alan ve onu IŞİD çeteleriyle aynı kefeye koyan politikalarının olmadığı” yönündeyken, DTK Diyarbakır'da ki tüm sivil toplum örgütlerininde devre de olduğu bir ortamda HÜDAPAR ile dolaylı ve direk diyalog sürdürürken halen bazı saldırı ve ölüm haberlerinin alınması ciddi bir kuşku kaynağıdır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
vedatkarar (@Misafir_17977)
23 Ekim 2014 Perşembe 15:13
pkk ve medyası olayı üstlenmişken sen kalmış kuşkudan bahis ediyorsun, çok komiksiniz. PKK senin gibileri aracı gönderirken, arkadan da tehdit ve infazlarına devam ediyor hatip abe(!)haberin var mı?
vedatkarar (@Misafir_17976)
23 Ekim 2014 Perşembe 14:46
katil apaçık hdpkk dir,katilleri saklamak için cambazlık yapıyorsunuz, PKK daha önce Fethi Yalçını öldürmekle tehdit etmiş. Geçmişte PKK nın işlemiş olduğu cinayetleri jitem üzerine atardınız, şimdide paralel üzerine yıkmaya çalışıyorsunuz. Hükümetle aynı dili kullanıyorsunuz. Karanlık dediğiniz yapı bölgemiz de pkk dir başkaca karanlık yapı yoktur.
sahip çık (@Misafir_17974)
23 Ekim 2014 Perşembe 12:12
Kınamakla olacak iş değil bu! Tabanına sahip çıkacaksın öldüren trakyalı bir türk değil ya! İşine gelmedi mi herşey provakasyon! Selahattin Demirtaşın halkı sokağa dökmesi 16 yaşında ki Yasin Börünün kafası taşla ezilerek katli demi provakasyon?
23.12.2025
20:56
Bingöl`de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Bingöl'de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Sentetik haplar, esrar ve kokain… Güvenlik güçlerinin 7 günlük bilançosu, uyuşturucunun ulaştığı tehlikeli boyutu gözler önüne serdi.
23.12.2025
20:33
Asgari ücret açıklandı! İşsizlik, kıdem tazminatı, 65 yaş, dul ve yetim aylığı zamlandı
Asgari ücret açıklandı! İşsizlik, kıdem tazminatı, 65 yaş, dul ve yetim aylığı zamlandı
2026 asgari ücret zammı, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla yapılan komisyon toplantısının ardından belli oldu. Asgari ücret 2026 zammı ile SED belli oldu! İşsizlik, 65 yaş, engelli, dul ve yetim aylığı için son hesap...
23.12.2025
19:41
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde emniyet ve asayiş hizmetlerine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.
23.12.2025
19:29
Yüzyılın Konut Projesi`nde kuralar çekiliyor
Yüzyılın Konut Projesi'nde kuralar çekiliyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yürütülen Yüzyılın Konut Projesi'nde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü gerçekleşecek kura çekimi için geri sayım başladı. Anadolu illerinde fiyatlar ve taksit miktarları ne kadar olacak? İşte detaylar…
23.12.2025
19:03
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yüzde 27 zam yapılarak net 28 bin 75 TL olarak belirlendiğini duyurdu.
23.12.2025
05:21
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Teknopark, akıllı seralar, sanal borsa laboratuvarı ve üretim odaklı yeni fakültelerle Bingöl Üniversitesi, klasik kampüs anlayışını geride bırakıyor. 2026 yılının üniversite genelinde 'Üretim Yılı' olarak ilan edildiğini duyuran Rektör Çelik: 'Üniversitemizi tüketen değil, üreten bir yapıya dönüştürüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın