KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2026 Perşembe
°C

Dtp itiraz etti

Bingöl'de yapılan seçimlerde 21 sandığın şaibeli olduğunu ileri süren DTP il örgütü,  3 sandığın ise sabah saat 04:00'de İl Seçim Kuruluna ulaşıldığını tespit ettiklerini belirterek YSK'ya itirazda bulunduklarını açıkladı.

Dtp itiraz etti
01 NİSAN 2009 ÇARŞAMBA 10:22
0
3577
0
AA aa
Bingöl'de iddialı bir şekilde seçimlere giren Demokratik Toplum Partisi (DTP) seçim sonuçlarına itiraz etti. Konuya ilişkin DTP İl Binasında bir basın toplantısı düzenleyen Parti yönetimi, sonuçların gerçeği yansıtmadığını savunarak, durumun düzeltilmesi için YSK'ya itirazda bulunduklarını açıkladı. DTP MYK Üyesi Şilan Eminoğlu ve İl Başkan Yardımcısı M. Hadin Korkutata tarafından yapılan basın toplantısında, şüpheli olan sandıklar hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Merkezde 21 sandığın şaibeli olduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Şilan Eminoğlu, bunun Bingöl halkının iradesine müdahale anlamına geldiğini söyledi.

“Sandıklara müdahale yapıldı”
Bu sorunun giderilmesi için tüm hukuki yollara başvuracaklarını ifade eden Eminoğlu; “Bingöl halkı 29 Mart yerel seçimlerinde DTP ve Sayın Fırat Anlı demiştir. Sandık başında halkımız bu kararı vermiştir. Ama maalesef her seçimde olduğu gibi, tekrar gizli toplantılar düzenleyen güçler, halkın iradesine müdahale ederek, sonuçların değişmesini sağlamaya çalışmışlardır. Sandıklara yapılan müdahaleleri tespit etmiş durumdayız. Merkezde 21 sandığın şaibeli olduğu açıkça ortadadır. Bazı sandıklarda partimizin aldığı oylar, sözde yanlışlıkla başka partilere yazılmıştır. 3 sandık ise sabah saat 04.00'de kadar ancak getirilmiştir. Tüm girişimlerimize rağmen neden sandıkların geç getirildiği tarafımıza bildirilmemiştir. Biz parti olarak hukuki yolları kullanacağız” dedi.

Bingöl'de halk iradesinin yok sayılmak istendiğini belirten Eminoğlu; “Yapılan tüm müdahalelerle AKP'ye seçim teslim edilmiştir. Halkoyu alan DTP'dir. Halk iradesine gölge düşürmeye çalışan güçlere Bingöl sandıkta cevap vermiştir. Halkın ortaya koyduğu iradeye rağmen seçimleri şaibeli bir şekilde kazanmak isteyen kesimlere geçit vermeyeceğiz. Ve İl Seçim Kuruluna itirazda bulunarak hukuki yollardan haklarımızı savunacağız” şeklinde konuştu.

Bingölünsesi Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.06.2026
20:18
Beymar Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
Beymar Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel market zincirlerinden Beymar, Simani Mahallesi'nde hizmete açtığı yeni gross marketle toptan ve perakende sektöründeki yatırımlarına bir yenisini ekledi.
24.06.2026
19:32
Bingöl`de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de arsız hırsız polisten kaçamadı!
Bingöl'de polis ekiplerince yakalanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.06.2026
18:50
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL`ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
Emlak ve Araç İlanlarına Sıkı Denetim! 286 Bin TL'ye Kadar Ceza Uygulanabilecek
BESO Başkanı Zülküf Alpay, sosyal medya üzerinden yapılan taşınmaz ve taşıt ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurallarına uyulması gerektiğini belirterek esnafı uyardı.
24.06.2026
18:38
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Minik Yüreklerden Efrayim Bebeğe Umut
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
24.06.2026
18:37
Vedat Karabulut`u Arama Çalışmaları 11`inci Gününde
Vedat Karabulut'u Arama Çalışmaları 11'inci Gününde
Sarım Çayı'nda akıntıya kapılarak kaybolan 33 yaşındaki genç için bekleyiş sürüyor. Ekipler hem su üstünde hem de su altında arama faaliyetlerini sürdürürken, bölgede dron destekli taramalar da gerçekleştiriliyor.
24.06.2026
18:36
Hafızlık finalinde Bingöl`ü o temsil edecek
Hafızlık finalinde Bingöl'ü o temsil edecek
Bingöl Müftülüğü Selahattin Eyyubi Hafızlık Proje Okulu Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Yalçın, 'Hafızlık Yarışması' bölge finalinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın