KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2025 Cuma
°C

Dtp itiraz etti

Bingöl'de yapılan seçimlerde 21 sandığın şaibeli olduğunu ileri süren DTP il örgütü,  3 sandığın ise sabah saat 04:00'de İl Seçim Kuruluna ulaşıldığını tespit ettiklerini belirterek YSK'ya itirazda bulunduklarını açıkladı.

Dtp itiraz etti
01 NİSAN 2009 ÇARŞAMBA 10:22
0
3415
0
AA aa
Bingöl'de iddialı bir şekilde seçimlere giren Demokratik Toplum Partisi (DTP) seçim sonuçlarına itiraz etti. Konuya ilişkin DTP İl Binasında bir basın toplantısı düzenleyen Parti yönetimi, sonuçların gerçeği yansıtmadığını savunarak, durumun düzeltilmesi için YSK'ya itirazda bulunduklarını açıkladı. DTP MYK Üyesi Şilan Eminoğlu ve İl Başkan Yardımcısı M. Hadin Korkutata tarafından yapılan basın toplantısında, şüpheli olan sandıklar hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Merkezde 21 sandığın şaibeli olduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Şilan Eminoğlu, bunun Bingöl halkının iradesine müdahale anlamına geldiğini söyledi.

“Sandıklara müdahale yapıldı”
Bu sorunun giderilmesi için tüm hukuki yollara başvuracaklarını ifade eden Eminoğlu; “Bingöl halkı 29 Mart yerel seçimlerinde DTP ve Sayın Fırat Anlı demiştir. Sandık başında halkımız bu kararı vermiştir. Ama maalesef her seçimde olduğu gibi, tekrar gizli toplantılar düzenleyen güçler, halkın iradesine müdahale ederek, sonuçların değişmesini sağlamaya çalışmışlardır. Sandıklara yapılan müdahaleleri tespit etmiş durumdayız. Merkezde 21 sandığın şaibeli olduğu açıkça ortadadır. Bazı sandıklarda partimizin aldığı oylar, sözde yanlışlıkla başka partilere yazılmıştır. 3 sandık ise sabah saat 04.00'de kadar ancak getirilmiştir. Tüm girişimlerimize rağmen neden sandıkların geç getirildiği tarafımıza bildirilmemiştir. Biz parti olarak hukuki yolları kullanacağız” dedi.

Bingöl'de halk iradesinin yok sayılmak istendiğini belirten Eminoğlu; “Yapılan tüm müdahalelerle AKP'ye seçim teslim edilmiştir. Halkoyu alan DTP'dir. Halk iradesine gölge düşürmeye çalışan güçlere Bingöl sandıkta cevap vermiştir. Halkın ortaya koyduğu iradeye rağmen seçimleri şaibeli bir şekilde kazanmak isteyen kesimlere geçit vermeyeceğiz. Ve İl Seçim Kuruluna itirazda bulunarak hukuki yollardan haklarımızı savunacağız” şeklinde konuştu.

Bingölünsesi Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2025
23:50
TOKİ Bingöl`de konut ve işyeri satacak
TOKİ Bingöl'de konut ve işyeri satacak
TOKİ Başkanlığı, Bingöl merkez Kültür TOKİ'deki 165 konut ve 150 işyerinin satışını duyurdu. Vadeli, açık arttırma ile satılacak konut ve işyerlerinde yüzde 25 peşinat istenecek. Vade oranı ise 60 ay olacak. Taksit tutarlarını görenler ise şokta!
19.06.2025
18:40
Bingöl`de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de güvenlik güçleri tarafından son 2 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda, aranan 103 şüpheli yakalandı.
19.06.2025
18:14
Bingöl`de en çok ölüm bu sebepten!
Bingöl'de en çok ölüm bu sebepten!
Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılına ilişkin ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de 2024 yılında yaşanan ölüm sayısı bir önceki yıla göre artarken, en çok ölümün yaşandığı hastalıklar ise şöyle sıralandı;
19.06.2025
17:35
Bingöl`ü onlar temsil edecek!
Bingöl'ü onlar temsil edecek!
Bingöl'de kurumlararası masatenisinde kupanın sahipleri belli oldu. Yoğun katılım sağlanan yarışmada dereceye giren takımlar, Antalya'da yapılacak Türkiye şampiyonasında Bingöl'ü temsil edecekler. İl Temsilcisi Atalay, emeği geçen ve katılımcılara teşekkür etti.
19.06.2025
17:02
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
19.06.2025
16:47
Bingöl`de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Bingöl'de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Keneyle biyolojik mücadele kapsamında doğaya salınan keklik ve sülünlerin korunması için salım yapılan alanlar 3 yıl süreyle ava kapatılacak. Bingöl'de bu yıl salım yapılacak alan belli oldu. Yasa dışı avcılık durumunda ağır para cezaları uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın