KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Şubat 2026 Salı
°C

Dtp, mhp ile koalisyonu reddetti

Ersöz; “AB sürecine karşı çıkan, insan yaşamına ve hukuka saygı göstermeyen partilerle işbirliği içerisinde olması, aynı çatı altında toplanması tek kelime ile düşünülemez” dedi.

Dtp, mhp ile koalisyonu reddetti
07 TEMMUZ 2007 CUMARTESİ 12:15
0
2145
0
AA aa
Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı Ömer Faruk Ersöz, 04 Temmuz'da Bingöl Platformu'nun düzenlediği ‘Bingöl'ün Sorunları ve Çözüm Önerileri Formu'na konuk olan partilerinin desteklediği Bağımsız milletvekili Adayı Mehmet Nuri Özmen'in açıklamalarının basına eksik yansıdığını ileri sürdü.
DTP'nin, İslam'ın bir emri olan örtünme hakkındaki düşüncelerini açıklayan Ersöz, DTP'nin, inanç ve dini vecibelerini yerine getirme özgürlüğünü sonuna kadar savunan, bir insani temel hak olarak gören ve bunu tüzüğünde teyit eden bir anlayışa sahip olduğunu belirtti.
‘Parti olarak biz örtünmeyi ne bir başörtüsü ne de türban sorunu olarak algılıyoruz' diyen Ersöz; “Her iki kavram da İslam'ın bir emri olan örtünmeyi ucubeleştiren, kamplaştıran bir art niyeti taşımaktadır. CHP laiklik kavramının arkasına sığınarak inanç karşıtlığı yaptığı gibi; AKP de dini duyguları istismar etmekte olup 5 yıllık iktidarına rağmen Türkiye'nin can alıcı iki sorununa ‘Kürt sorunu'na ve dini ‘inanç serbestîsine' katkıda bulunmamış, ortalığı daha da bulandırmış, bulduğu çözüm kendi çocuklarını ABD üniversitelerine göndermek olmuştur. Partimiz DTP, CHP nin belirlemiş olduğu kamusal alana karşı olduğu gibi, AKP' ce dinin siyaset arenasına çekilerek bundan nemalanmanın bir o kadar yanlış olduğunu söylüyor, her iki anlayışı da açıkça kınıyoruz. CHP' nin Laikliği kullanmasını, AKP' nin de Dini duyguları istismar etmesini ülke yararına olmadığını düşünüyor. Açıkça ifade ediyoruz ki örtülü bir kız kardeşimiz, bacımız üniversiteye girebilmeli, eğitim hakkını sonuna kadar kullanabilmeli, dini vecibelerini yerine getirmesi engellenmemeli var olan antidemokratik uygulamaları bir insani hak ihmali olarak görüyoruz. Ve her şeyden önce inanca ve demokrasiye saygı duyuyoruz” dedi.
MHP ile ittifak konusunda görüşlerini aktaran Özmen'in “Şartlar uyması ve memleket yararına olması durumunda MHP ile koalisyon yapılabilir” sözlerinin aksini vurgulayan Ersöz; “Asker cenazelerini istismar eden, cebinde yağlı urgan ipi ile gezen, idamı meşru gören, histerik duygularla hareket eden, AB sürecine karşı çıkan, insan yaşamına ve hukuka saygı göstermeyen partilerle işbirliği içerisinde olması, aynı çatı altında toplanması tek kelime ile düşünülemez. Ancak barıştan, demokrasiden yana olan, partimizin felsefesini özümseyen herkese kapılarımız açık olduğu gibi yüreğimizin de zihnimizin de açık olduğunu tekrarlıyoruz” şeklinde konuştu.


BingolOnline / Bingöl Kent Haber


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.02.2026
02:22
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI grubu sigara fiyatlarına 17 Şubat 2026'dan itibaren geçerli yaklaşık 10 TL zam geldi. Güncel listede en ucuz sigara 100 TL, en pahalısı ise 115 TL oldu.
17.02.2026
01:55
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
16.02.2026
19:46
Bingöl`de Çaya Yüzde 30 Zam
Bingöl'de Çaya Yüzde 30 Zam
Artan maliyetler nedeniyle Bingöl'de çay fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. 13 TL'lik yeni rayiç sonrası esnaf temsilcileri, düzenlemenin zorunlu olduğunu vurguladı.
16.02.2026
19:25
Bingöl`de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Bingöl'de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Kapsül halinde 88 parça uyuşturucu yutan şüpheliler, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16.02.2026
19:24
Hesarek`te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Hesarek'te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Yeşilay ve Narkotik'ten Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Karaca; 'Bağımlılıkla mücadelede en güçlü yöntem, sorun ortaya çıkmadan önce önlemektir. Bu nedenle özellikle gençlerimize ve ailelerimize ulaşarak koruyucu ve önleyici çalışmalarımızı anlatıyoruz' dedi.
16.02.2026
19:23
Hesarek`e ziyaretçi akını
Hesarek'e ziyaretçi akını
Bingöl'de kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, ziyaretçi akınına uğradı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın