KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Haziran 2026 Salı
°C

Düğün salonlarında covid-19 denetimi

Bingöl'de düğün, nişan ve kına gibi organizasyonlar sıkı denetime alındı.

Düğün salonlarında covid-19 denetimi
09 AĞUSTOS 2021 PAZARTESİ 16:55
25
1703
1
AA aa

Bingöl'e Covid-19 vakalarının artmasının ardından denetimler arttırıldı. Düğün, nişan ve kına gibi organizasyonlar sıkı denetime alındı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler düğün ve kına salonlarında gerçekleştirdiği denetimlerde, düğün ve nişan sahiplerine maske, mesafe ve hijyen gibi uyarılarda bulunurken HES kodu sorgulaması gerçekleştiriyor.

DÜĞÜN SALONLARINDA HES KODU SORGULAMASI

Bingöl Valiliğinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında; düğün, nişan vb organizasyonlarda denetimlerimiz devam ediyor Ekiplerimiz düğün salonlarında, HES kodu sorgulaması yapıyor, düğün ve nişan sahipleri ile davetlilerin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması konusunda uyarıda bulunuyor.” İfadelerine yer verildi.

GÜNDOĞDU, DÜĞÜN VE TAZİYELERİ İŞARET ETMİŞTİ

Bingöl İl Sağlık Müdürü M. Emin Gündoğdu, artan vaka sayıları ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada vaka artışındaki en önemli etkenin düğün ve taziyeler olduğunu belirtmişti. Gündoğdu, açıklamasında,” 1 Temmuz'dan itibaren özellikle düğünlerin serbest olmasıyla beraber geçen yılda vatandaşların düğünleri bu yıla ertelemeleriyle beraber çok yoğun bir düğün trafiğinin olduğunu görüyoruz. Bu düğünlerde de maalesef vatandaşların maalesef el tutuşması, çok kalabalık ortamların oluşmasından dolayı virüsün çok hızlı yayıldığını sahada görmüş olduk. Taziyeler de aynı şekilde. Kültürümüzün uç iki parçası olan düğünler ve taziyeler çok yoğun geçmekte. Maalesef bunlarda tokalaşma, sarılma gibi eylemlerden dolayı da virüs çok hızlı bir şekilde vatandaşlar arasında yayılmakta. Özellikle son bir ay içinde vakaların bu kadar hızlı artmasının sebebi olarak düğünler ve taziyeler olduğunu söyleyebiliriz.” İfadelerini kullanmıştı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84730)
09 Ağustos 2021 Pazartesi 23:44
keşke her dügün salonunda sürekli olsa.... günü birlik olmasa bu uygulama
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.06.2026
13:26
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
30 yıl sonra yeniden TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan 12 Bingölspor'un yeni sezondaki rakipleri netleşti. Ancak yeşil-beyazlı kulüpte kongre öncesi yönetim belirsizliği sürerken, gözler aday çıkıp çıkmayacağına çevrildi.
08.06.2026
13:07
Bingöl Dallıtepe`de ormanlar neden kesiliyor?
Bingöl Dallıtepe'de ormanlar neden kesiliyor?
Son birkaç yıldır yapılan kesime bu yıl da itirazlar yükseldi. Kesimi yapan o köylü, itiraz eden de yine o köylü! Orman katliamıysa neden göz yumuluyor? Yasalsa olayın perde arkasında ne var? İşte yaşananlar ve edinilen o bilgiler…
08.06.2026
13:04
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu:
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu: '83 yıl sonra sahaya iniyoruz'
Konfederasyon Başkanı Ertan Kılıç, teknikerlerin mesleki haklarını savunmak ve çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşımak amacıyla konfederasyon çatısı altında örgütlendiklerini açıkladı. Kılıç, milyonlarca teknikerin daha güçlü temsil edilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın