KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2025 Pazar
°C

Düğün salonlarında covid-19 denetimi

Bingöl'de düğün, nişan ve kına gibi organizasyonlar sıkı denetime alındı.

Düğün salonlarında covid-19 denetimi
09 AĞUSTOS 2021 PAZARTESİ 16:55
25
1438
1
AA aa

Bingöl'e Covid-19 vakalarının artmasının ardından denetimler arttırıldı. Düğün, nişan ve kına gibi organizasyonlar sıkı denetime alındı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler düğün ve kına salonlarında gerçekleştirdiği denetimlerde, düğün ve nişan sahiplerine maske, mesafe ve hijyen gibi uyarılarda bulunurken HES kodu sorgulaması gerçekleştiriyor.

DÜĞÜN SALONLARINDA HES KODU SORGULAMASI

Bingöl Valiliğinden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında; düğün, nişan vb organizasyonlarda denetimlerimiz devam ediyor Ekiplerimiz düğün salonlarında, HES kodu sorgulaması yapıyor, düğün ve nişan sahipleri ile davetlilerin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması konusunda uyarıda bulunuyor.” İfadelerine yer verildi.

GÜNDOĞDU, DÜĞÜN VE TAZİYELERİ İŞARET ETMİŞTİ

Bingöl İl Sağlık Müdürü M. Emin Gündoğdu, artan vaka sayıları ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada vaka artışındaki en önemli etkenin düğün ve taziyeler olduğunu belirtmişti. Gündoğdu, açıklamasında,” 1 Temmuz'dan itibaren özellikle düğünlerin serbest olmasıyla beraber geçen yılda vatandaşların düğünleri bu yıla ertelemeleriyle beraber çok yoğun bir düğün trafiğinin olduğunu görüyoruz. Bu düğünlerde de maalesef vatandaşların maalesef el tutuşması, çok kalabalık ortamların oluşmasından dolayı virüsün çok hızlı yayıldığını sahada görmüş olduk. Taziyeler de aynı şekilde. Kültürümüzün uç iki parçası olan düğünler ve taziyeler çok yoğun geçmekte. Maalesef bunlarda tokalaşma, sarılma gibi eylemlerden dolayı da virüs çok hızlı bir şekilde vatandaşlar arasında yayılmakta. Özellikle son bir ay içinde vakaların bu kadar hızlı artmasının sebebi olarak düğünler ve taziyeler olduğunu söyleyebiliriz.” İfadelerini kullanmıştı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84730)
09 Ağustos 2021 Pazartesi 23:44
keşke her dügün salonunda sürekli olsa.... günü birlik olmasa bu uygulama
04.05.2025
15:08
Genç Muratspor yarıfinalde
Genç Muratspor yarıfinalde
Play-Off Çeyrek Final maçında Solhanspor'u penaltılarda eleyen Ayral Grup Genç Muratspor, yarı finale yükseldi. Gözler, finalde….
04.05.2025
14:48
Yılmaz`dan ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Yılmaz'dan 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
KİSİAD yeni dernek binası açılışındaki konuşmasında terör örgütlerinin silahlarını bırakmasını ve illegal faaliyetlerini durdurmasını beklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte köklü bir şekilde bu sorun ülkemizin gündeminden kalkacak. Terörsüz Türkiye'de hem demokrasi hem kalkınma yeni bir atmosfere kavuşacak. Çok daha hızlı ve çok daha etkili bir şekilde standartlarımızı yükseltmiş olacağız' dedi.
04.05.2025
14:47
Bingöl`de şehit çocuğu jandarmada unutulmaz bir gün geçirdi
Bingöl'de şehit çocuğu jandarmada unutulmaz bir gün geçirdi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 yıl önce şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman'ın oğlu, Bingöl İl Jandarma Komutanlığında unutulmaz bir gün geçirdi.
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın