KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2026 Salı
°C

Duman avcıları göz açtırmıyor

Dumansız Hava Sahası kapsamında denetimlerine başlayan İl Tütün Kurulu ekipleri, yasağa uymayan işletmelere göz açtırmayacak.

Duman avcıları göz açtırmıyor
24 MART 2011 PERŞEMBE 08:13
0
5651
0
AA aa

4207 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun gereği Bingöl'de kurulan denetim ekipleri, denetimlerini 7 gün 24 saat esasına göre yapıyor. 

Gündüz yapılan sıkı denetimler sonrasında duman avcıları gece de denetimler yaparak, yasağa uymayan işletmelere ceza uygulayacak.

Konu ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “Tütün ve tütün mamullerinin kullanılmasının yasaklandığı yerlerde tütün ve tütün mamullerinin kullanıldığının tespiti halinde denetim ekiplerimizce yasal işlem başlatılmakta, kanunen belirtilen cezai işlem uygulanmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın 4207 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun hükümlerine göre hareket etmesi, belirtilen kanuna uygun hareket etmeyenlere itibar edilmemesi, kanuna uymamakta direnenlerin 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 153 Zabıta, 213 10 88 Sağlık Müdürlüğü telefon numaralarına bildirilmesi, bu bakımdan temiz ve sağlıklı toplum oluşması açısından denetim ekiplerine yardımcı olunması hususları; kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın