KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ekim 2025 Cuma
°C

'Dün bu da yoktu' anlayışı yanlıştır

DÜN BU DA YOKTU' ANLAYIŞI YANLIŞLARI ÖRTEN BİR ÖRTÜDÜR

`Dün bu da yoktu` anlayışı yanlıştır
17 ARALIK 2010 CUMA 23:52
0
2299
3
AA aa

BİN-DER (Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği) Başkanı Doğan KARASU :'Dün bu da yoktu düşüncesi sağlıklı hizmet almamızı engelliyor. Neden mi? KÖYDES güzel bir uygulamadır ama, ‘yapılan işlerin kalitesi düşüktür, ehil olmayanlar bu işleri yapıyor, bir-iki yıl sonra tüm bu yapılan işler dökülecek; yapılan işler kaliteli olsun, pahalı olsun' diyorduk ama, Bingöllüler ‘önemli değil, daha dün bu da yoktu' diyorlardı. Bugün KÖYDES dökülüyor.

 Dün bizleri, yapılanları görmemekle eleştirenler bugün gazete sayfalarına tel tel dökülen KÖYDES'in (su, yol, kanalizasyon vb.) açmazlarını ve döküntülerini şikayet ediyorlar. Yazık değil mi? Dün bu kaynaklara sahip çıksaydık hem kendimize kaliteli bir hizmet sağlardık, hem de ülke kaynaklarının bu denli israf edilişini engellemiş olurduk', dedi.


BİN- DER Başkanı KARASU: ‘Bingöl-Elazığ Yolu ‘duble değil, 3 şerittir, Bingöl'ün sahibi yok, bu yolun diğer şeridi kayıptır' diyoruz. Bingöllüler ‘önemli değil, daha birkaç yıl öncesine kadar bu da yoktu' diyor. Dün ‘Elazığ'da da Duble Yol yoktu, bugün onların yolu dubledir, bizimki ne hikmetse 3 şerittir. Bu çifte standardın nedeni nedir?' sorusunu kimse sormuyor.

Bingöl Üniversitesi ‘fiziki anlamda gelişiyor ama, Bingöl Üniversitesi'ndeki ideolojik kadrolaşma, tek tiplilik yapılanma önümüzdeki 50 yılın en yıkıcı konusudur' diyoruz ama, Bingöllüler ‘daha düne kadar bu da yoktu' diyerek farkında olmadan bu yanlış ve yanlı yapılanmaya destek veriyor. Sorun Bingöllülerin bireysel düşünmesidir, toplumsal sorunlarına ortak bir şekilde sahip çıkmamalarıdır. Bireysel menfaatlerini toplum menfaatlerine değişmeleridir', dedi


BİN- DER Başkanı KARASU: ‘'Dün bu da yoktu' ifadesi kasıtlıdır. Bir hizmetten alınabilecek yüksek faydayı engelliyor. Yapılan yanlışları doğru göstermeye çalışan, eksik ve yanlış işleyişi dile getirmeye çalışan kesimleri de ötekileştiren bir argümandır. ‘Dün bu da yoktu' manipülasyonunu siyaseti kendisine meslek edinmiş 500-700 kişi yapıyor.

Onlar kendi kısa süreli menfaatlerini düşünüyor ve bu yapılan yanlışlardan geçiniyor. İşin ilginç tarafı ise siyasetin, yönetim kadrolarının referansı da bu kesimdir. Bu siyaset rantçısı kesim kimi ötekileştiriyor, kimi yüceltiyorsa siyasetçi ve yöneticiler de aynı şeyi yapıyor. Bu kesim üretmiyor, değer üretmiyor, katma değer üretmiyor. Sadece siyasetten geçiniyor.

 Tek sermayeleri de ‘çok iyisiniz, doğru yapıyorsunuz, sizi eleştirenleri boş verin, herkes sizin hakkınızda bizim gibi olumlu düşünüyor' demeleridir. Bu kesim her dönem siyasetçiyi kuşatıyor. Onun doğruları görmesini engelliyor. Siyasetçiler de dünyayı, kendilerini kuşatan bu siyasetten geçinen çemberde yer alanlardan ibaret zannediyor. Kuşatılan siyasetçiler toplumu doğru okuyamamanın bedelini bir sonraki dönem konumunu kaybetmekle öderken, siyasetten geçinenler ise ‘her devrin adamı' olarak yollarına devam ediyor', dedi.
 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hadin miyelunıj (@Misafir_1150)
19 Aralık 2010 Pazar 03:58
hocam sizi tebrik ediyorum. elinize saglık. dün buda yoktu diyen profilleri olusturanlar suclu...
serdar (@Misafir_1145)
18 Aralık 2010 Cumartesi 22:22
tebrik ediyorum hocam,kimse dinlemese de,duymasa da,görmese de gerçekleri dillendiren birileri mutlaka olmalı.Tarih şakşakçıları çöpe atmış,gerçekleri dillendirenleri unutmamıştır.Yakın bir gelecekte Bingöl'üm siyasi yapısı değişecek zaten,muhalefeti de olan bir siyasi yapı gelecek,hizmet kalitesi artacak, bunları göremeyenler yarın bugünleri cok arayacak zavallılar bence....
zaza esref (@Misafir_1136)
18 Aralık 2010 Cumartesi 02:49
Merak ettim dogrusu itham ettiginiz bu menfaat gurubu ya da tarif ettiginiz 700 kısılık tiranlar tipi yapılanma kimlerden olusuyor.
Universitede kadrolasma sizi rahatsız ediyor belli ki o ayrı bir mesele olmakla beraber
acaba kadrolasmayan universite var da biz mi bilmiyoruz
evet tabi ki var ama ıstısnalar mahfuz
ayrıca bu 50 yıl meselesi
5 yıl bingole fazlayken bu global cagda 50 yıl bir kurum nasıl statik kalsın Allah ını seversen

bir diger husus

yigidi oldur ama hakkını da yeme demisler

30.10.2025
16:53
Bingöl`de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl'de Efrayim bebek için kermes düzenlendi
Bingöl Üniversitesi öğrencileri, SMA Tip 1 Hastası Efrayim Gökalp'e destek olmak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.
30.10.2025
16:12
Polonyalı Gelin İslamiyet`i seçti
Polonyalı Gelin İslamiyet'i seçti
Bingöl İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde İslam dinini seçerek Müslüman olan Polonya uyruklu Alman vatandaşı Honorata Maria, 'Eda' ismini alarak yeni bir hayata adım attı.
30.10.2025
15:37
'Koşullar dikkate alınmadan yol yapılmamalı'
Genç İlçesi Şehittepe–Dereköy–Balgöze–Yiğitbaşı Grup Yolu ile Şehittepe–Ardıçdibi köy yolu ayrımındaki sorunlara dikkat çeken Doğru, denetim eksikliği ve özen yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bu tablonun, kamu kaynaklarının verimli kullanılmadığına işaret ettiğini vurguladı.
30.10.2025
14:57
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Mahalle Buluşmaları Başladı!
Toplantıda, kadınların yaşadıkları mahallelerdeki ihtiyaç ve beklentilerini belirlemeye yönelik 'Kadın İhtiyaç Analiz Formu' dolduruldu. Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadınların gözünden görmek, onların sesiyle duymak istiyoruz. Şehrimizin, kadınlarımızın fikri, talebi ve emeğiyle güzelleştirilmesini arzu ediyoruz' dedi.
30.10.2025
14:04
Bingöl`de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Bingöl'de hafif ticari araç takla attı: 5 Yaralı
Ekiplerin müdahalesiyle araçtan çıkarılan 5 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
29.10.2025
18:03
Bingöllü aile Gebze`de çöken binanın enkazı altında kaldı
Bingöllü aile Gebze'de çöken binanın enkazı altında kaldı
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü. Aynı aileden 5 kişi enkaz altında kaldı. Enkaz altındaki ailenin Bingöllü Bilir ailesi olduğu öğrenilirken, 12 ve 14 yaşındaki çocuklar hayatını kaybetti, 18 yaşındaki Dilara sağ çıkarıldı. Anne ve babayı kurtarma çalışmaları sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın