KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2026 Cuma
°C

Dündar'ın ergenekon'da aile fotosu

7 Gölge, geçen hafta Uğur Dündar'ın Ergenekon İddianamesinde adının geçtiğinizi yazmıştı. Sıkı durun, şimdi de Ergenekon aile fotoğrafını anlatıyor.

Dündar`ın ergenekon`da aile fotosu
22 EKİM 2008 ÇARŞAMBA 10:44
0
1329
0
AA aa
7 Gölge, geçen hafta Haber 7'de Uğur Dündar'ın Ergenekon bağlantılarını yazdığında, bu konulara ilgisi olmayanlar şaşkınlığını ortaya koydu. Ergenekon tutuklu sanığı Sami Hoştan ile "Bunca zamanın dostu“ olduğunu yazdığımızda garipseyenler çıktı.

Hatta bu iddiasını bir adım daha ileri götürüp, Uğur Dündar'ın "Medyanın temiz yüzü“ olduğunu ileri sürenler bile çıktı.
 
7 Gölge, arşivin tozlu raflarına elini uzattığında bu kez başka bağlantılara rastladı. Neler mi dersiniz? Ama isterseniz gelin Uğur Dündar'a geçmeden önce çok yakın tarihe bir yolculuğa çıkalım.

Tarih 24 Aralık 2006. Yer Aydın Doğan'ın Hilton Oteli'nin en görkemli salonu. "Hilton o zaman Aydın Doğan'ın değildi“ demeyin sakın.  Bu törenin yapıldığı tarihte Hilton'u Aydın Doğan alalı bir yıldan fazla olmuştu. Her ne ise…

Bu konu birilerinin aklına takılır diye paylaştım. "Bak bak! Adamcağız daha Hilton'u da o zaman almamıştı bile, her fırsatta çamur atmaya kalkıyor“ diye düşünenlerin aklı orada kalmasın diye bu ayrıntıyı paylıştım.

Her ne ise biz ödül törenine gelelim. Ödülü veren bir internet sitesi. Öyle doğru dürüst kimsenin bildiği bir site de değil. İnternetajans diye bir site. Sahibi kim mi? Onu da söyleyeyim. Bu yazıyı yazarken baktım şimdi. Sahibi 240 günden beri tutuklu biri.

"Ne tutuklusu?“ demeyin bak. Gönül koyacağım şimdi. Elbette Ergenekon davasından. 240 günden beri cezaevinde bulunan Vedat Yenerer'in sahibi olduğu site. 

İşte bu Vedat Yenerer, bir ödül töreni düzenliyor. Ödülün adı “Yılın Kuvvacıları”. Hilton Oteli'nin salonunda "çok seçkin isimler" var. Artık kamuyonunun yakından tanıdığı isimler. Oturanlar arasındakilerle zaman kaybetmeyelim. Gelin hemen sahneye gözümüzü çevirelim, ödül alanların kimler olduğunu görelim.

İnternetajans isimli portal tarafından her yıl düzenlenen 'Yılın Kuvvacısı' ödüllerinin 2006 yılındaki töreninde, Ergenekon davasının en kilit ismi Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Ergenekon'dan tutuklu yargılanan Avukat Kemal Kerinçsiz ve CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de yer almıştı. 

Hani şu kirli bağlantıların vazgeçilmez avukatı Kemal Kerinçsiz, şimdi CHP sıralarında oturan o dönemin Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nur Serter, malum savcı Vural Savaş, Turan Çömez, Trabzon'daki papaz cinayeti üzerine katilleri öven türkü söylediği için kamuoyunun yeniden hatırladığı İsmail Türüt, şimdi kırmızı pasaportla aranan Turan Çömez ve Ergenekon'un tutuklu bulunan en önemli sanığı emekli general Veli Küçük. Evet, en büyük ödül Veli Küçük'e verildi.

Tabii liste uzayıp gidiyor. Başka isimler de var elbette. Ama seçmece bir liste tabii. Merak edenler Haber7 arşivinden kısa bir tur atarsa, 7 Gölge'nin buraya almadığı başka bilgilere de ulaşabilirler.

”Bütün bunların Uğur Dündar ile ne alakası var? Adamı karalamak için bütün bunları bize niye okuttun?” demeye kalkmayın. Sabrınızı daha fazla zorlamayacağım artık.

Ergenekon davasının medyadaki ayağından olduğu öne sürülen Vedat Yenerer, bir yıl önce yine bir ödül töreni düzenlemişti. 2005 yılının en iyi kuvvacılarını ödüllendirmişti. Yer biraz farklı. Sirkeci Garı. Sirkecinin bekleme salonunda bulunan önemli kunuklar bir yere gitmek için bir araya gelmemişlerdi. Kimi ödül alacaktı, kimi ödül dağıtacaktı.

kullan
2006 yılında 'Yılın Kuvacısı' ödülüne layık görülen Uğur Dündar, Hilton Oteli'ndeki törende ödülünü İlahiyat Profesörü Yaşan Nuri Öztürk'ün elinden aldı.
İsterseniz yine ödül verenlere takılmadan yine sahneye bakalım. Ödül alanlar listesini gözden geçirelim. Hükümete ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğu için Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın, yine aynı gerekçe ile olsa gerek Hürriyet yazarı Tufan Türenç var. Aslında listenin neredeyse hepsi tanıdık gelecek size. Ama ben iki üç isim daha paylaşacağım.

Ergenekon'un en üst rütbeli sanığı olarak cezaevinde bulunan emekli orgeneral Hurşit Tolon, yine Ergenekon çetesi davası ortaya çıktığından beri adı gündemden hiç düşmeyen Sevgi Erenerol ve Uğur Dündar. Yo yo yanlış okumadınız. Arena Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar.

Şimdi kalıkıp da bana, “Belki Uğur Dündar'a başka nedenden ödül verdiler?” gibi bir söz etmeyin ne olursunuz. Turan Çömez'e, Veli Küçük'e, Hurşit Tolon'a, Sevgi Erenerol'a niçin ödül verildi ise Uğur Dündar'a da aynı gerekçe ile verildi.

kullanÇünkü Uğur Dündar'ı aileden biri olarak görüyorlar. Yer altı dünyasının en önemli isimlerinden olan Sami Hoştan Ergenekon İddianamesi'nin 250. sayfasında Uğur Dündar için söylediği önemli bir söz vardı. Uğur Dündar, Sami Hoştan'a karşı ekrandan söylediklerinde biraz ileri gitmişti, Sami Hoştan da “Bunu pek anlamış değilim. Hem dost oluyoruz, hem…” demişti.

Hani Uğur Dündar, geçen hafta yazdıklarımıza karşı kendi sitesinde ne cevap vermişti. "Adım bir şeye karıştırılır diye kimse ile görünmekten çekiniyorum" anlamında sözler etmişti.

Uğur Dündar'ın bu titizliği doğru ise ortaya şöyle bir tablo çıkıyor. Birincisi, Uğur Dündar'ın iddia ettiği gibi bir titizliği yok demektir. Uğur Dündar iddiasının arkasında ise bu durumda ortaya bir başka nokta çıkıyor.

Bu durumda da Ergenekon Çetesi'nin aile fotoğrafına girmekte bir sakınca görmüyor demektir. Görünen gerçek de bu galiba.

Haber 7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
17.04.2026
18:31
Bingöl`de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında jandarma ekiplerince bir adrese düzenlenen operasyonda silah ve mühimmatlar ele geçirildi.
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın