KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

'Dünden Bugüne Bingöl Basını' programına yoğun ilgi

Bingöl Online tarafından düzenlenen, Bingöl'de ilk program olma özelliği taşıyan ve yoğun ilgi gören programda basının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekilirken, büyük beğeni toplayan video gösteriminin yanı sıra gazetecilik ve Bingöl Basın tarihine dair sunumlar da yoğun ilgi gördü. Programda, vefa ve emek kategorilerinde çeşitli ödüller de verildi.

`Dünden Bugüne Bingöl Basını` programına yoğun ilgi
10 OCAK 2025 CUMA 23:57
10
3854
6
AA aa

Bingöl Online tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla “Mürekkebin İzinde Dünden Bugüne Bingöl Basını” etkinliği düzenlendi. Bingöl'de ilk program olma özelliği taşıyan ve yoğun ilgi gören program, Bingöl Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Vali Vekili İbrahim Gökmen, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert, Bingöl Barosu Başkanı Yusuf Ketenalp, İl Genel Meclis Başkanı Nihat Doğu, Genç Kaymakamı Muhammed Güzel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Koçin, kurum amirleri, siyasi parti başkan ve temsilcileri, sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri, basın mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.

Basın şehitleri anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Bingöl Online İmtiyaz Sahibi Hâkim Bayraktar yaptı.

BİNGÖL ONLİNE'NIN YAYIN HAYATINDA 21. YILI

Konuşmasında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik edip, basın şehitleri ve ebediyete irtihal etmiş meslek büyüklerini rahmetle anan Bayraktar, kendisinin meslekteki 27'inci, Bingöl Online'nın da yayın hizmetindeki 21. Yılına dikkat çekti ve şunları söyledi:

“2004 yılında kurulan ve “Bingöl'ün İlk İnternet Sitesi” olma özelliğiyle bilinen Bingöl Online, o yıllarda haber ve forum sayfalarıyla adından söz ettirmiş, daha sonraki yıllarda internet haberciliğine ek olarak yine aynı isimle haftalık gazete, 2012-2022 yılları arasında da günlük gazete olarak yayın hayatını sürdürmüş, 2022'deki gazetelerin birleşmesi organizasyonundan sonra da İnternet Haber Sitesi formatıyla yayın hizmetlerini sürdürmektedir.

Haber, köşe yazıları, yazılı, görsel ve işitsel özel röportajlarla kamuoyunun sorunlarını dile getirmenin yanı sıra kamu, sivil toplum ve özel sektördeki gelişim, değişim, faaliyet ve sorunların kamuoyuyla paylaşılmasında da köprü görevini aktif olarak devam ettirmektedir. Ayrıca 2010'lu yıllarda Bingöl Medya, 2020'li yıllardan itibaren Detay ve tamamı Zazaca yazılmış Platforme Zazayon adlı dergileri de okurlarımızla buluşturduk.”

“BASIN MAALESEF YETERLİ DESTEĞİ GÖRMÜYOR”

Bingöl'de gazetelerin resmi ilanlarla ayakta durduğunu, kamu ve özel sektörden yeterli desteği alamadığını anlatan Bayraktar, kamuoyundaki bazı yanlış algılara da dikkat çekti:

“Avrupa'ya baktığımızda gelişen teknolojiye rağmen günlük ve haftalık gazeteler halen çok diri ve canlı, kamuoyundan da ciddi destek görüyorlar. İşletmelerin kampanya broşürleri, halen gazetelerin arasına konularak dağıtılıyor. İnsanlar gazetelere abone oluyor, reklam veriyor, dağıtım hizmetinden istifade ediyor.

Biz de ise gazetelerin varlığı, resmi ilana dayalı maalesef. Geçmişten günümüze yerel gazetelerin kapanmasının temelinde ilanların kesilmesi vardır. Çünkü kamuoyunun hiçbir desteği yoktur. Ve maalesef kamuoyu, yerel basının kamudan ya da siyaset kurumlarından büyük paylar aldığı ve buna karşın eleştiri yapmadığı yanılgısına sahiptir. Oysa kamunun ya da siyaset kurumlarının yerel basına, özel içeriklere dayalı hizmetler dışında herhangi bir desteği yoktur. Bu özel içerikler de ender yapılabilen çalışmalardır. Özel sektör ise zaten reklam vermeyi “lüzumsuz harcama” olarak görmekte, yerel basın yerine sosyal medyaya reklam vermeyi tercih etmektedir.”

Bayraktar, konuşmasının sonunda kuruluşundan bugüne Bingöl Online'da emeği geçen herkese teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

CEVDET YILMAZ'DAN VİDEOLU MESAJ

Programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın video mesajı da yayınlandı.

Gazeteciliğin zorluklarına dikkat çekip mesleğin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, tüm basın emeklerinin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik etti ve “Mürekkebin İzinde Dünden Bugüne Bingöl Basını” programının hayırlara vesile olmasını diledi.

VİDEO GÖSTERİMLERİ VE SUNUMLAR BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Belediye Başkanı Arıkan ve Vali Vekili İbrahim Gökmen'in de günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptığı programda, geçmiş yıllarda Bingöl Basının kadrajına yansıyan görüntülerin yer aldığı “Mürekkebin İzinde Dünden Bugüne Bingöl Basını” video gösterimi yapıldı.

Büyük ilgi ve beğeni toplayan gösterimin ardından Bingöl Online Yazı İşleri Müdürü Ahmet Boydaş'ın moderatörlüğünde gazetecilik ve Bingöl basın tarihi üzerine sunumlar yapıldı.

Bingöl Online Genel Yayın Yönetmeni Yunus Budak ‘Yeni nesil Habercilik ve Yapay Zekâ' konularında sunum yaparken, Anadolu Ajansı Bingöl Temsilcisi Rıdvan Korkulutaş da ‘Ajans Haberciliği' konusunda paylaşımda bulundu.

Kent Haber Gazetesi Muhabiri Erol Yılmaz da, tez konusu olarak işlediği Bingöl Basın tarihine ışık tutarak geçmişten bugüne yayınlanmış tüm gazetelere dair önemli bilgiler paylaştı. Yılmaz, sunumunda Bingöl'deki ilk gazeteden son gazeteye kadar görsellere de yer vererek davetlileri maziye götürdü.

 

EMEK VE VEFA ÖDÜLLERİ

Davetlilerin ilgiyle takip ettiği etkinlikte, Bingöl basınına verdikleri emekten dolayı ‘Vefa' kateforisinde merhum Ahmet Kaya adına oğlu İrfan Kaya'ya, merhum Adil Önal adına da oğlu Aziz Önal'a ödül takdim edilirken, gazeteciler Emin İnak, Selahattin Mollaoğlu, Abdullah Çelik ve Ömer Şanlı'ya da ‘Emek' kategorilerinde ödül verildi.

Program, protokol üyeleri, davetliler ve gazetecilerin toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113029)
14 Ocak 2025 Salı 06:54
sayin @Misafir_112995 cok guzel ifade etmis zaten.
'Basının birinci yönü tarafsız olmasıdır.Siz tarafsınız .Gazete halk içindir' sizin halk pek umrunuzda degildir, kendi carkiniz donsun istiyorsunuz. bu yuzden turkiye'de alternatif mecralara bakiliyor. biz gencler yine buralara arada bakiyoruz, ama sizi hic ciddiye almiyoruz. yazdiklarinizin cogunun da bos icerik, propagandist haber oldugunun farkindayiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113010)
12 Ocak 2025 Pazar 08:19
Tv lerdeki her şeyi bilen davetliler gibi burdaki davetli lerde hep aynı simalar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113009)
12 Ocak 2025 Pazar 08:17
Çalışmayan gazetecilik nasıl bir şey varmı, oluyor mu?
Editör Notu: Emekli olabiliyor mesala...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112999)
11 Ocak 2025 Cumartesi 12:16
10 Ocak Dünya çalışan Gazeteciler gününün tüm ulusumuza ve Bingöl e hayırlı olmasını dilerim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112995)
11 Ocak 2025 Cumartesi 07:35
Basının birinci yönü tarafsız olmasıdır.Siz tarafsınız .Gazete halk içindir davetliler arasında halk yok.

Editör Notu: Günlerce sitemizde davet duyurusu yapıldı. Gelenler geldi, siz gelmemişsiniz demek. Bura da kendinizi sorgulamanızı öneririz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112992)
11 Ocak 2025 Cumartesi 00:43
Emeğinize sağlık. Oldukça anlamlı bir organizasyondu. Tebrik ediyorum.
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın