KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

'Dünya (Çalışan) Çocuklar Günü'

Bingöllü esmer yüzlü çocuklar, Dünya Çocuk Günü'nden habersiz çalışmaya devam ettiler.

`Dünya (Çalışan) Çocuklar Günü`
03 EKİM 2006 SALI 10:53
0
1442
0
AA aa
Bingöllü çocuklarımız, kendi günlerinden habersiz her gün olduğu gibi dün de çalışmaya devam ettiler. Batı illerinde yaşıtlarının çoğu, Dünya Çocuk Günü'nde çeşitli etkinliklerle eğlenirken, Bingöllü çocuklar çalıştılar. Yaşıtlarının çoğunluğu okul sonrasında dinlenirken ya da çeşitli etkinliklere katılarak sosyalleşirken, bizim çocuklarımız, okul dönüşü boyacılık, tartıcılık, mendil satma, kalem ve tırnak makası gibi ürünler satmakla uğraşıyorlar.
Çoğunluğu sabahtan akşama çay ocaklarında ve kahvelerde müşteri peşinde dolaşan çocuklarla görüştüğümüzde şu görüşlere yer verdiler. "Çalışmak zorundayız. Eve ekmek götürmek ve ailemize katkıda bulunmalıyız. Zor durumda olmasak biz de çalışmak istemeyiz. Durumu iyi olan ailelerin çocukları gibi oyun oynardık ve yeterince de dinlenirdik. Yoksulluk var, çalışmaya mecburuz. Ekmek parası."
Konu ile ilgili görüştüğümüz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Yıldız Tekin, yarınların büyükleri olacak çalışan çocukların aslında bakım ve korunmaya muhtaç olduklarını belirterek, çocukların ezildiğini söyledi. Tekin, "Bir aile hangi durumda olursa olsun, çocuklarını çalıştırmamalarıdırlar. Eğer aşırı derecede yoksulluk varsa bunun sorumluluğunu büyüklerin taşıması gerektiğini vurguluyorum. Çocuklarımıza çalışmak gibi ağır bir sorumluluğa maruz bırakmamız durumunda ileriki yaşlarda da bunun olumsuz etkileri ile yaşamak zorunda kaldıklarını unutmamalıyız" dedi. Sokakta çalışan çocukların meslek seçme döneminde olduklarına dikkat çeken Tekin, "Bu çocuklar, yeteneklerine göre mesleklere yönlendirilmesi gerekir. Bu çocuklarımız doktor, öğretmen, mühendis ya da başka meslek sahibi mi olsam diye düşünürken, çalışmaya mecbur bırakılması öz güvenlerini alamamalarına neden olabilir. Yaşıtları ile sosyalleşmeleri, oyun oynamaları ve çeşitli sportif ve kültürel etkinliklerle uğraşmalılar. Oysa sokakta çalışırken bu çocuklarımıza kötü davranılabiliyor. Bu durumda çocuk bir eziklik yaşıyor. Ailelerin durumu ne olursa olsun, çocuklarının geleceklerini düşünerek onları çalıştırmamalılar ve eğitimlerine devam etmelerini sağlamalılar" diye konuştu.
Altınışık Gençlik Girişimi geçtiğimiz günlerde, sokakta çalışan çocuklar gecesi düzenlemişti. Gençlik Girişimi yetkilileri, bu güne 92 çocuğu sokakta çalışmaktan kurtardığını açıklamışlardı.

bingolgazetesi

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret: `Emsal Oluşturur`
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise Yeniden Refah Partisi oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın