KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2026 Cuma
°C

Dünya eczacıları türkiye'de buluşacak

Türkiye, dünyanın dört bir yanından eczacıların bir araya geleceği uluslararası kongreye 19 yıl aradan sonra yine ev sahipliği yapacak...

Dünya eczacıları türkiye`de buluşacak
15 AĞUSTOS 2009 CUMARTESİ 12:17
0
1243
0
AA aa
İstanbul'da 3–8 Eylülde düzenlenen Uluslararası Eczacılık Federasyonu (FIP) Kongresi'nin ana teması, ''İlaç Kullanımında Sonuçların Sorumluluklarına Hazır mıyız?'' olarak belirlendi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Denetleme Kurulu Başkanı Şerif Boyacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada ilaç ve eczacılık alanında söz sahibi olan, sektöre yön veren ve eczacılık mesleğinin gelişimi için çaba gösteren meslek örgütlerinin üyesi olduğu Uluslararası Eczacılık Federasyonu'nun her yıl farklı bir ülkede düzenlediği kongrenin, TEB'in ev sahipliğinde gelecek ay  Türkiye'de gerçekleştirileceğini bildirdi.

Boyacı, TEB olarak hazırlıklarına üç yıl önce başladıkları kongreye, dünyanın hemen hemen her ülkesinden ve Türkiye'den yaklaşık 5 bin katılımcı beklediklerini belirtti.

Son dönemde toplumun hemen her kesimince sağlık hizmeti üretiminin çağdaş koşullarda yapılarak geliştirilmesi konusunda neler yapılabileceği ve sağlık profesyonellerinin buna nasıl katkı sunabileceğinin araştırıldığını ifade eden Boyacı, bu konuda eczacılık alanında FIP 2020 Vizyon, Misyon ve Stratejik Planı oluşturulduğunu söyledi.

FIP vizyonunun ana ilkesi olarak, dünyada nerede ve ne zaman olursa olsun karar vericilerin ilaçla ilgili her tartışma ortamında bulunması gerektiği fikrinin saptandığını anlatan Boyacı, ''Örgüt bunu eczacılık alanında gerçekleştirebilmek için misyonunu bilimsel ve serbest eczacılık uygulamalarının geliştirilmesi ve yeni keşifler, yöntemler ile güvenli, uygun fiyatlı ve kaliteli ilaca dünya ölçeğinde ulaşmanın yolunu sağlamaya çalışmak olarak belirlemiştir'' diye konuştu.

FIP'in bu çalışmalarını 68 yıldan beri gerçekleştirdiği yıllık kongrelerde üye kuruluşlarıyla tartışıp kararlaştırdığını kaydeden Boyacı, 50'ncisi 1990'da İstanbul'da yapılan kongrenin 69'uncusunun 19 yıl aradan sonra yine Türkiye'de düzenleneceğini bildirdi.

Boyacı, TEB'in ev sahipliğinde 3–8 Eylülde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek kongrenin ana temasının ''İlaç Kullanımında Sonuçların Sorumluluklarına Hazır mıyız?'' olarak saptandığını belirtti.

Kongreye yurt dışından 4 bin, yurt içinden ise 800 dolayında katılımcı beklendiğini ifade eden Boyacı, ''Eczacılığın olimpiyadı sayılabilecek bu organizasyon, eczacıların bütün dünyadan meslektaşlarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunabilme ve ülkemizin ve kendilerinin durumlarını ortaya koyarak bir muhasebe yapabilme fırsatı verecek'' şeklinde konuştu.


FIP NEDİR?


1912 yılında Hollanda'da kurulan FIP (International Pharmaceutical Federation/Federation International de Pharmacetique) üyesi bulunan 122 mesleki birlik vasıtasıyla yaklaşık 2 milyon serbest çalışan ve bilimsel eczacıyı temsil ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü ile resmi ilişki sürdüren bir meslek örgütü olan FIP'e ayrıca 4 bin eczacı bireysel üye.

FIP'in öncelikli hedefleri, mesleğin güncel gereksinimleri ile geleceğe dönük beklentilerini karşılamak, eczacılıktan beklenen sağlık hizmetlerinin çeşitlendirilmesi ve bu hizmetlerin üretilmesinin altyapısını hazırlamak.

Bununla birlikte örgüt bilimsel gelişmelerle mesleki uygulamaların bütünleşmesinin ortaya çıkarılmasına da öncülük ediyor.

Üyelerine kurumsal, bireysel ve yararlı bir başvuru ağı sunan örgütün sağlık, eğitim ve bilim kuruluşları ile ilişkilerinde bu geniş ağın önemli katkısı oluyor.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın