KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Aralık 2025 Perşembe
°C

Dünya tarihinde benzer bir eser yoktur

Bingöl Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özger; İstiklal Marşı; evi yanan, vatanı gitmek üzere olan birinin o acıyla yazdığı bir eserdir. Dünya tarihinde bu kadar gam ve acı çekerek yazılan bir başka eser yoktur dedi.

Dünya tarihinde benzer bir eser yoktur
12 MART 2018 PAZARTESİ 22:22
0
2472
0
AA aa

12 Mart 1921 tarihinde İstiklal Marşı'nın TBMM tarafından milli marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümü nedeniyle Bingöl Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonunda “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Paneli” düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özger'in yaptığı panelin konuşmacıları Yrd. Doç. Dr. Yusuf Aydoğdu ve Yrd. Doç. Dr. Adem Gürbüz'dü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, akademik ve idari personelimiz yanı sıra öğrenciler ve halkın katılımı  ile gerçekleşen panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özger, İstiklal Marşı'nın yazıldığı dönemdeki durumu anlatarak resmetti. 

“Vatanını sevmek, vatan sevgisinden ekmek yemek değildir”

Mehmet Akif'in Şahsiyeti isimli sunumunda Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'nı acı çekerek, gam içinde yazdığının altını çizen Yrd. Doç. Dr. Özger; “Devletin her yanının ateşten olduğu, yıkılmakta olan bir vatanın acısıyla yazıldığı bir eserdir İstiklal Marşı. Düşünün, Akif'in İstiklal Marşı'nı yazarken hissettiği durum evinin yanışını seyrederken hissedilen durumla aynıdır. Vatanı elden giderken yaşanılan acıyla yazılmış bir eserdir İstiklal Marşı. Vatanını sevmek Akif gibi sevmek demektir. Vatanını sevmek vatan sevgisinden ekmek yemek değildir. Akif'in vatan sevgisi imandandı. O'nun yapmak istediği İslam'ı değiştirmek değildi. Toplumu İslam'a göre dizayn etmekti” ifadelerini kullandı.

Panelin bir öteki konuşmacısı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Aydoğdu, Mehmet Akif'in Hayatı ve Şiiri başlıklı sunumunu yaptı. Mehmet Akif'in şiirlerinden kesitler sunan Yrd. Doç. Dr. Aydoğdu, Akif'in hayatından kesitler de aktardı.

Panelin son sunumunu Yrd. Doç. Dr. Adem Gürbüz yaptı.  İstiklal Marşının Anlamı ve Önemi başlıklı sunumunda İstiklal Marşı'nın tamamını ihtiva ettiği anlamla dinleyicilere aktaran Yrd. Doç. Dr.  Gürbüz, eserin mana yüklü olduğunu ifade etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.12.2025
18:53
Başkan Adayı Alpay`dan Destek Çağrısı
Başkan Adayı Alpay'dan Destek Çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Zülküf Alpay, Solhan, Kiğı ve Adaklı ilçelerinde esnafla bir araya gelerek sorunları dinledi, değişim ve yenilik çağrısında bulundu. Alpay, seçim bildirgesinde 'yenilikçi vizyon' ve 'şeffaf yönetim' vadettiklerini belirterek tüm esnaflardan destek ve dua istedi.
04.12.2025
17:56
Bingöl`de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü İçin Anlamlı Buluşma
Bingöl'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü İçin Anlamlı Buluşma
Bingöl Kent Konseyi ve Belediye iş birliğiyle düzenlenen 'Birlik ve Dayanışma Gecesi', 9 engelli derneğini bir araya getirerek farkındalık dolu bir buluşmaya sahne oldu.
04.12.2025
16:58
Müjdeyi Vali Usta verdi! Genç`e 750 kişilik spor salonu!
Müjdeyi Vali Usta verdi! Genç'e 750 kişilik spor salonu!
Bingöl'ün Genç İlçesi'nin yıllardır beklediği müjdeyi Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta verdi. 750 kişilik kapalı spor salonu için Spor Toto Teşkilatı ile protokol imzalandı.
03.12.2025
14:58
Bingöl`den gidenler dikkat! Gürcistan`dan yeni şartlar!
Bingöl'den gidenler dikkat! Gürcistan'dan yeni şartlar!
Yeni yılla birlikte, ülkeye yapılacak tüm ziyaretlerde seyahat ve sağlık sigortası zorunlu hale gelecek. Belgeyi sunamayanlar, günübirlik giriş yapmak istese dahi ülkeye alınmayacak.
03.12.2025
14:18
'Ek Ödeme Adaletsizliği Çalışma Barışını Bozuyor'
'Tüm kamu görevlileri düzenlemeden eşit şekilde yararlanmalıdır' diyen Büro Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Budunoğlu: 'Herhangi bir meslek grubuna verilen mali ve özlük haklarına karşı değiliz. Ancak verilen hakların kamu içerisinde eşitliği bozmaması, ayrıştırmaya yol açmaması ve çalışma barışını zedelememesi gerekir,' dedi.
03.12.2025
14:10
'Tabela Dernekleri Sivil Toplumun İtibarını Zedeliyor'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata: 'Engelli bireyler üzerinden menfaat sağlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Hukuki çerçeve net, beklenti açık: Şeffaf, hesap verebilir ve topluma dokunan STK'lar güçlendirilmeli'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın