KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Dünyada ilk defa il bazında memnuniyeti ölçüyoruz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “İstatistikler geçmiş yıllarda Türkiye genelinde yapılıyordu. Geçen sene ilk defa il bazında ölçmeye başladık. Bildiğim kadarıyla bu, dünyada bir ilk” dedi.

Dünyada ilk defa il bazında memnuniyeti ölçüyoruz
07 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ 04:10
0
1735
0
AA aa

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Yılmaz, Türkiye'de bugün, geçmişle kıyaslandığında çok daha fazla istatistiksel veri bulunduğunu söyledi.

Kapsamlı istatistikler yapmaya 2003 yılında başlandığını belirten Yılmaz, son dönemde yaşam memnuniyetiyle ilgili verilerin dahi elde edildiğini ve bu sayede vatandaşların yaşam ve kamu hizmetlerine yönelik memnuniyetini ölçme imkanına sahip olunduğunu bildirdi.

Bu çalışmaların cesaret istediğini ve her hükümetin bunu gerçekleştiremeyeceğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: “Vatandaşların, hizmetlerden ne kadar memnun olduğunu her sene yapılan ölçümlerle öğreniyoruz. İstatistikler geçmiş yıllarda Türkiye genelinde yapılıyordu. Geçen sene ilk defa il bazında ölçmeye başladık. Bildiğim kadarıyla bu, dünyada bir ilk. Başka bir örnek varsa da ben bilmiyorum. Bu, bizim için çok değerli bir bilgi. 'Mutluyum' diyenler, Türkiye genelinde yüzde 59, Bursa'da ise yüzde 61. Sosyal güvenlik hizmetlerinden memnuniyet, Türkiye genelinde yüzde 70, Bursa'da yüzde 76. Sağlık hizmetlerinde Türkiye genelinde yüzde 75, Bursa'da yüzde 77. Eğitim hizmetlerinde Türkiye'de yüzde 70, Bursa'da yüzde 74. Adli hizmetlerde Türkiye genelinde yüzde 53, Bursa'da yüzde 64. Asayişte Türkiye genelinde yüzde 79, Bursa'da yüzde 83. Ulaştırmada ülke geneli yüzde 76, Bursa'da yüzde 83.”

Yılmaz, adrese dayalı nüfus sistemi sayesinde artık vatandaşların evlerine gidilerek sayım yapılmadığını dile getirdi. Türkiye'nin o günleri geride bıraktığına işaret eden Yılmaz: “Her yılın sonunda nüfusumuz ne oldu, doğumlar, ölümler ne kadar, ölüm sebeplerine varıncaya kadar, çocuk, kadın, erkek ayrımları, bütün bunların hepsini yapmak suretiyle tespit ediyoruz” ifadesini kullandı.

Yaş ortalamasının, Türkiye'de 30'un üzerinde, Bursa'da 32 olduğuna değinen Yılmaz: “Geçmişe göre çok daha nitelikli istatistikler üretiyoruz. Artık her hafta bu tür anketleri yapıyoruz” diye konuştu.

Cevdet Yılmaz, Türkiye daha kayıtlı bir ekonomi oldukça idarelerin ve kayıtlarının kalitesi arttıkça istatistiklerin de niteliğinin yükseldiğini belirtti. Türkiye'nin, daha kayıtlı bir ülke olma yolunda ilerlediğine dikkati çeken Yılmaz, istatistik alanında yenilikler yapmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.01.2026
21:05
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonunda kabul edilen kanun teklifi ile kamuoyunda 2B olarak bilinen arazilerin satış sürecinde başvuruyu kaçıranlar veya ödeme şartlarını süresinde yerine getiremeyenlere ek bir başvuru süresi geliyor. Teklife göre, taksitlerini ödeyemeyenler veya başvuruyu kaçıranlar, 31 Temmuz'a kadar yeniden başvurarak 2B arazileri üzerindeki taşınmazlarının tapusunu alabilecek.
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın