KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Dünyanın en başarılı ilk 10'unda bir türk

Bilkent Üniversitesi Fizik ve Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç Dr. Hilmi Volkan Demir, Uluslararası Genç Girişimciler ve Liderler Federasyonu (JCI) tarafından her yıl belirlenen dünyanın en başarılı 10 genci arasına girdi.

Dünyanın en başarılı ilk 10`unda bir türk
06 KASIM 2007 SALI 15:41
0
1071
0
AA aa
Antalya'da devam eden JCI 62. Dünya Kongresi kapsamında “Dünyanın En Başarılı 10 Genci” yarışmasının finali yapıldı. JCI Dünya Başkanı Scott Greenlee, Anheuser Busch Sosyal Yardım Direktörü Tony Jones, Uluslararası Ticaret Odası Genel Sekreteri Guy Sebban ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan'dan oluşan uluslararası juri, 42 ülkeden 157 başvuruyu inceledi. Juri, 18-40 yaş arasındaki yarışmacılardan en başarılı 10 genci belirledi.

JCI Dünya Başkanı Scottt Greenlee, düzenlediği basın toplantısında, dünyanın en başarılı 10 genci yarışmasının ilk olarak 1983 yılında Tayvan'da düzenlenen kongrede yapıldığını söyledi.

Greenlee, “Ödül sahipleri uluslararası düzeyde yarışıyor. Geçmişte ödül alan gençler, insanlık tarihinin önemli girişimlerine imza attı” dedi.
Geçmişte ulusal düzeyde ödül alan ünlüler arasında Orson Welles, John F. Kennedy, Henry Kissinger, Elvis Presley, Jackie Chan ve Wayne Gretzky gibi isimler bulunduğunu belirten Greenlee, “Hepsi de 40 yaşına gelmeden ve ulusal çapta şöhret olmadan önce bu ödüle layık görüldüler” diye konuştu.
Greenlee, bu gençleri ödüllendirmek suretiyle, mükemmeli aramaları ve diğer insanlara hizmet etmeleri için teşvik ettiklerini belirtti.

TÜRK BİLİM ADAMININ BAŞARISI
Dünyanın en başarılı gençleri arasında Bilkent Üniversitesi'nin Fizik ile Elektrik Mühendisliği bölümlerinde öğretim üyeliği yapan 31 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Hilmi Volkan Demir de bulunuyor. Bilimsel önderlik çalışmaları dolayısıyla ödüle hak kazanan Yrd. Doç. Dr. Demir, üniversitede 20 kişilik bir araştırma ekibinin bulunduğunu söyleyerek, “Nano teknoloji üzerine yeni aygıtlar üretiyoruz. Bununla farklı problemleri çözüyoruz. Dünyanın en başarılı 10 genci arasına girdiğim için mutluyum” diye konuştu.

Nano kristal katkılı beyaz ışık letleri (Işık yayan diot) ürettiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Demir, şunları kaydetti:
“Ürettiğimiz beyaz ışığın kalitesi çok yüksek ve harcadığı enerji düşük. Halihazırda kullanılan beyaz ışığın kalitesi çok düşük. Beyazın tonlarını da değiştirebiliyoruz. Bunu dünyada ilk kez biz yaptık. Ayrıca havanın temizlenmesi çalışmaları da yürütüyoruz. Yaptığımız birçok çalışmayla bu ödüle layık görüldük, mutluyuz.”
JCI'nın ödüle layık gördüğü diğer gençler şöyle:
İnsanlığa ve gönüllü kuruluşlara yaptıkları hizmet dolayısıyla Kamboçya'dan Lo Chay, Japonya'dan Sayaka Murata ve Zimbabwe'den Betty Makoni, tıbbi yenilik ve buluşlarla Finlandiya'dan Dr. Johanna Ivaska, girişimcilikle Mali'den Malamine Kone, kişisel başarıyla Singapur'dan Glenn Lim, insan hakları, çocuklara ve dünya barışına katkıları dolayısıyla Bolivya'dan Maranon Vocai, teknik gelişmeyle Estonya'dan Tarvi Martens ve İrlanda'dan Dr. Derek Timoty O'Keeffe.



Haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın