KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Dünyanın en büyük bilgisayar merkezi

KONYA Selçuk Üniversitesi'nin bünyesinde bulunan ve Türkiye'nin en büyük bilgisayar merkezi olma özelliğini taşıyan Sakıp Sabancı Bilgisayar Merkezi (BİMER) günde 3 bin 500 öğrenciye hizmet veriyor. 2 bin 500 metrekarelik kapalı alana kurulu tek katlı merkezde aynı anda 2 bin öğrenci, günlüğü 1 lira karşılığında internet hizmeti alabiliyor.

Dünyanın en büyük bilgisayar merkezi
12 ARALIK 2009 CUMARTESİ 16:19
0
1648
0
AA aa
Dünyanın en büyük bilgisyar merkezinden fotoğraflar / Foto Galeri Teknoloji üssü olarak adlandırılan BİMER'de öğrenciler ödev ve araştırmalarını yaparken, sesli ve görüntülü sohbet sistemi ile aileleri de konuşabiliyor. BİMER Sorumlusu Hakan Ülker, merkezin açıldığı 2004 yılından itibaren öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Merkezimiz saat 09.00'dan 21.00'e kadar kesintisiz hizmet veriyor. Sadece öğrencilerimiz ile öğretim üyelerimizin yararlanmasına izin veriyoruz. İsteyen öğrenci 1 lira karşılığında tüm gün hizmet alabilir. Yaklaşık 4 ayı bulan bir eğitim-öğretim dönemi için toplu hizmet almak isteyen öğrencilerimizden ise sadece 25 lira ücret alınıyor” dedi. 100 KİLOMETRE KABLO DÖŞENDİ Merkez bünyesinde 5 de özel sınıf bulunduğunu belirten Ülker, “Öğretim üyelerimiz bu sınıflarda araştırmalarını rahatlıkla yapabiliyor. Bazı dönemlerde temel bilgisayar eğitimin yanı sıra web tasarımı, görsel tasarım gibi kurslar da düzenliyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz bu imkanlardan az bir ücretle yararlanabiliyor. Merkezimize bilgisayarlar yerleştirilirken 100 kilometre kablo kullanıldı” diye konuştu. ÖĞRENCİLER AİLELERİ İLE HASRET GİDERİYORLAR Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerin bilgisayar merkezinde aileleriyle sohbet ettiklerini ifade eden Hakan Ülker, “Gurbette okuyan öğrencilerimiz merkezimize gelerek aileleri ile günde 1 lira karşılığında akşama kadar sohbet edebiliyorlar. Bazı öğrenciler araştırma ve ödevleri için geliyor. Gazete okumaya gelenler de var. Klavye derslerine çalışan öğrencilerimiz de bulunuyor” dedi. TÜRKİYE'DE BENZERİ YOK Dünyada sayılı, Türkiye'de ise benzeri bulunmayan merkezin 2 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu vurgulayan BİMER Sorumlusu Hakan Ülker, “Fiziki bakımdan böyle bir merkez Türkiye'deki hiçbir üniversitede yok. Kamu ve özel sektörde de böyle bir merkezi görmedik. Yurtdışından gelen birçok öğretim üyesi merkezimizi görünce hayret ediyor. Öğrencilerimize böyle bir imkan sunduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın