KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Dünyanın en büyük bilgisayar merkezi

KONYA Selçuk Üniversitesi'nin bünyesinde bulunan ve Türkiye'nin en büyük bilgisayar merkezi olma özelliğini taşıyan Sakıp Sabancı Bilgisayar Merkezi (BİMER) günde 3 bin 500 öğrenciye hizmet veriyor. 2 bin 500 metrekarelik kapalı alana kurulu tek katlı merkezde aynı anda 2 bin öğrenci, günlüğü 1 lira karşılığında internet hizmeti alabiliyor.

Dünyanın en büyük bilgisayar merkezi
12 ARALIK 2009 CUMARTESİ 16:19
0
1471
0
AA aa
Dünyanın en büyük bilgisyar merkezinden fotoğraflar / Foto Galeri Teknoloji üssü olarak adlandırılan BİMER'de öğrenciler ödev ve araştırmalarını yaparken, sesli ve görüntülü sohbet sistemi ile aileleri de konuşabiliyor. BİMER Sorumlusu Hakan Ülker, merkezin açıldığı 2004 yılından itibaren öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Merkezimiz saat 09.00'dan 21.00'e kadar kesintisiz hizmet veriyor. Sadece öğrencilerimiz ile öğretim üyelerimizin yararlanmasına izin veriyoruz. İsteyen öğrenci 1 lira karşılığında tüm gün hizmet alabilir. Yaklaşık 4 ayı bulan bir eğitim-öğretim dönemi için toplu hizmet almak isteyen öğrencilerimizden ise sadece 25 lira ücret alınıyor” dedi. 100 KİLOMETRE KABLO DÖŞENDİ Merkez bünyesinde 5 de özel sınıf bulunduğunu belirten Ülker, “Öğretim üyelerimiz bu sınıflarda araştırmalarını rahatlıkla yapabiliyor. Bazı dönemlerde temel bilgisayar eğitimin yanı sıra web tasarımı, görsel tasarım gibi kurslar da düzenliyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz bu imkanlardan az bir ücretle yararlanabiliyor. Merkezimize bilgisayarlar yerleştirilirken 100 kilometre kablo kullanıldı” diye konuştu. ÖĞRENCİLER AİLELERİ İLE HASRET GİDERİYORLAR Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerin bilgisayar merkezinde aileleriyle sohbet ettiklerini ifade eden Hakan Ülker, “Gurbette okuyan öğrencilerimiz merkezimize gelerek aileleri ile günde 1 lira karşılığında akşama kadar sohbet edebiliyorlar. Bazı öğrenciler araştırma ve ödevleri için geliyor. Gazete okumaya gelenler de var. Klavye derslerine çalışan öğrencilerimiz de bulunuyor” dedi. TÜRKİYE'DE BENZERİ YOK Dünyada sayılı, Türkiye'de ise benzeri bulunmayan merkezin 2 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu vurgulayan BİMER Sorumlusu Hakan Ülker, “Fiziki bakımdan böyle bir merkez Türkiye'deki hiçbir üniversitede yok. Kamu ve özel sektörde de böyle bir merkezi görmedik. Yurtdışından gelen birçok öğretim üyesi merkezimizi görünce hayret ediyor. Öğrencilerimize böyle bir imkan sunduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın