KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Dünyanın gözü yine türkiye'de

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 12'si tutuklu 18 sanığın yargılanması işlemi bugün başlanacak.

Dünyanın gözü yine türkiye`de
02 TEMMUZ 2007 PAZARTESİ 01:24
0
893
0
AA aa
Avukat Çetin, suikast ile ilgili ihbar yapıldığını ancak bazı polislerin bu ihbarı değerlendirmediğini dolayısıyla da ihmali bulunan polislerin de yargılanması gerektiğini savundu.

Çetin'in bir diğer talebi de sanıkların cinayetten önceki telefon konuşmalarının kayıtlarının tekrar dosyaya girmesi.

Hrant Dink cinayetini azmettirdikleri iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları istenen Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in de aralarında bulunduğu 18 sanık, İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Dink'i öldürdüğü öne sürülen O.S. 18 yaşından küçük olduğu için duruşma CMK'nın 185'inci maddesi uyarınca kapalı olarak yapılacak.

Bu nedenle duruşmaya sanıklar, taraf avukatları ve müşteki olan Dink ailesi dışında kimse alınmayacak. Davanın ilk duruşmasında 500 avukat gönüllü müdahil yer alacak.

Yasin Hayal'in, bir süre önce adliyeye getirilirken sarf ettiği "Orhan Pamuk akıllı olsun, akıllı" sözleri dolayısıyla iddianamede mağdur olarak yer alan Nobel Ödüllü Yazar Orhan Pamuk ise yurtdışında olduğu için duruşmaya katılmayacak.

Yurtdışından da çok sayıda kişinin takip etmesi beklenen duruşma sebebiyle İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi doğrultusunda, adliye içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alınacak.
İddianameden...

Hrant Dink'in Şişli'de öldürülmesine ilişkin soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları Selim Berna Altay ile Fikret Seçen tarafından hazırlanan iddianamede, "Hrant Dink'in öldürülmesine azmettirmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen sanıklardan Erhan Tuncel'in, "silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak", "patlayıcı madde imal etmek", "patlayıcı madde atmak", "mala zarar vermek", "6 kişinin yaralanmasına neden olmak" suçlarından da ayrıca 22.5 yıl ile 48 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Yasin Hayal'in de "Hrant Dink'i öldürmeye azmettirmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Hayal'in "silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak", "Ferit Orhan Pamuk'u tehdit etmek" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından da 18 yıl ile 30 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

İddianamede, O.S.'nin de "Hrant Dink'i öldürmek" suçundan, yaşının 18'den küçük olduğu da dikkate alınarak 18 yıl ile 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edilirken sanığın "terör örgütüne üye olmak" ve "ruhsatsız silah taşımak" suçlarından da 8.5 yıl ile 18 yılar asında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Mustafa Öztürk, Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Ahmet İskender ve Ersin Yolcu'nun "Hrant Dink'in öldürülmesi eylemine yardım etmek" ile "terör örgütüne üye olmak" suçlarından 22.5 ile 35 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülen iddianamede, Yaşar Cihan ile Halis Egemen hakkında da "terör örgütüne yardım etmek" suçundan 7.5 yıl ile15 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, Salih Hacısalihoğlu, Alper Esirgemez, İrfan Özkan, Osman Alpay, Erbil Susaman, Numan Şişman, Şenol Akduman ve Veysel Toprak'ın da"terör örgütüne yardım etmek", "ruhsatsız silah taşımak" ve "suçlu gizlemek" suçlarından 7.5 yıl ile 16 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Dink suikastı

Agos Gazetesi'nin Ermeni asıllı Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak'ta İstanbul Şişli'deki Halaskargazi caddesinde bulunan gazete binasının girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Vücuduna üç kurşun isabet eden Dink, olay yerinde can verdi. 17 yaşındaki katil zanlısı Ogün Samast, 20 Ocak'ta Samsun Otogarı'nda yakalandı.

CNN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.12.2025
15:24
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye, çok daha güçlü bir Türkiye demektir'
AK Parti Bingöl Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada terör yapılanmalarının dış güçler tarafından araç olarak kullanıldığını belirterek, 'Terörsüz Türkiye, güçlü ve huzurlu bir geleceğin anahtarıdır' dedi.
30.12.2025
14:59
Hisarcıklıoğlu`na Fahri Hemşehrilik Beratı
Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı
Bingöl Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi kararlaştırıldı. Kararın ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın teşrifleriyle düzenlenen törenle paye ve berat takdim edildi.
30.12.2025
14:29
'Korsan emlakçılar piyasayı manipüle ediyor'
Mülk ve kira fiyatlarındaki kontrolsüz artışların korsan emlakçılardan kaynaklandığını belirten Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, yetki belgesi olmayan kişilerin sektöre verdiği zarara dikkat çekerek; 'Bu meslekle ilgisi olmayan şahıslar hem vatandaşları mağdur ediyor hem de mesleğimizi yıpratıyor' dedi.
30.12.2025
14:04
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Türkiye, belirsizlikler ortasında istikrar adası'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin küresel belirsizliklere rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirterek, 'Savaşların ve çatışmaların ortasında istikrarla yoluna devam eden bir Türkiye var' dedi. Yılmaz, Türkiye ekonomisinin bu yıl 1,5 trilyon doları aşacağını, enflasyonda ise 2027'de tek haneli rakamların hedeflendiğini söyledi.
30.12.2025
13:26
Bayraktar, Kadın Meclisi`nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bayraktar, Kadın Meclisi'nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Turhan Kitap-Kırtasiye'de düzenlenen Kitap Atölyesi programında Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, Aşkın Sağı Solu adlı romanı üzerine söyleşide bulundu ve kitaplarını imzaladı.
30.12.2025
12:23
Bingöl`de Mesleki Yarışmalara Selahaddin Eyyubi Damgası
Bingöl'de Mesleki Yarışmalara Selahaddin Eyyubi Damgası
2025–2026 Mesleki Yarışmaları Bingöl il finallerinde Kur'an-ı Kerim, hafızlık, ezan ve hutbe okuma dallarında Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, lise ve ortaokul kategorilerinin tamamında dereceler elde ederek Bingöl'ü bölge finallerinde temsil etme hakkı kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın