KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Dünyaya güven veren bir ülke olduk

Türkiye'nin IMF'ye borcunun sona ermesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Yılmaz: 'Türkiye, tüm dünyaya güven veren bir ülke oldu. Artık IMF'ye ihtiyacı olmayan bir ülkeyiz' dedi.

Dünyaya güven veren bir ülke olduk
15 MAYIS 2013 ÇARŞAMBA 09:32
0
1438
0
AA aa

Yılmaz, Sheraton Otel'de düzenlenen İSEDAK İzleme Komitesi 29. Toplantısı öncesinde basın mensuplarına, Türkiye'nin IMF'ye borcunun sona ermesiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Yılmaz, "Hayırlı olsun. Tarihi bir gün, sembolik anlamı çok yüksek" diye konuştu.

Türkiye'nin yaptığı reformlarla artık IMF'ye muhtaç olmayan bir ülke haline geldiğini anlatan Yılmaz, IMF'den kaynak kullanmanın sadece finansal anlam ifade etmediğini belirtti. Yılmaz, şöyle devam etti:

"IMF'den borç alan ülkeler bir anlamda ekonomik vesayet altında oluyorlar. Türkiye, çok şükür 2008 yılında stand-by yapmayarak bu vesayetten kurtulmuştu, küresel krizde kendi politikalarını, kendi kaynakları ve aklıyla yöneterek başarısını bütün dünyaya ispat etti. Türkiye, öz güvenini kazandığı gibi tüm dünyaya güven veren bir ülke oldu. Dolayısıyla artık IMF'ye ihtiyacı olmayan bir ülkeyiz"

Türkiye'nin 2014-2016 döneminde İcra Direktörleri Kurulu'nda yer alacağını bildiren Yılmaz, kontrol edilen değil başka ülkeleri kontrol eden, dünya ekonomisine yön vermeye çalışan, karar alma süreçlerinde daha etkin konumda bir ülke haline geldiğini kaydetti.

Yılmaz, Türkiye'nin giderek bu konumunu güçlendireceğini dile getirerek, "2023'e giderken büyüyen ekonomisi, demokrasisi ve güçlü kurumsal yapısıyla Türkiye, sadece kendi içinde güven oluşturan bir ülke değil, aynı zamanda G20 üyesi, uluslararası kurumlarda ağırlığını artıran, dünya ekonomisine de yön veren ülkelerden biri olacak" diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.03.2026
00:32
Bingöl`de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Bingöl'de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın