KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Dünyayı kışkırtan 3 kadın

Alman Bild am Sonntag Gazetesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ü 'dünyayı kışkırtan 3 kadın'dan biri ilan etti.

Dünyayı kışkırtan 3 kadın
03 EYLÜL 2007 PAZARTESİ 08:11
0
1079
0
AA aa
Gazete, Fransa Cumhurbaşkanı'nın eşi Cecilia Sarkozy ve Arjantin Devlet Başkanı'nın eşi Christina Kirchner'in ardına Hayrünnisa Gül'ü ekleyerek, "Türban takıyor ki, bu Türkiye'de birçok kişi için 'kırmızı kumaş' haline gelmiştir" diye yazdı.

ALMANYA'da yayınlanan 'Bild am Sonntag' Gazetesi, dünyayı kışkırtan üç kadından birinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül olduğunu yazdı. Gazetenin "Dünyayı kışkırtan 3 kadın" başlığı altında yayınladığı haberde, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Cecilia Sarkozy (49), Arjantin Devlet Başkanı Nestor Kirchner'in eşi Christina Kirchner (54) ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün (42) isimleri yer aldı. "Biri George W. Bush ile piknik yapma yerine alışverişi tercih ediyor. Diğeri yeni Evita rolünde. Üçüncüsü ise yasak olduğu halde türban takıyor. Üçü de devlet başkanı eşi" denilen haberde, Hayrünnisa Gül ile ilgili olarak şu satırlara yer verildi:

"Türbanı her zaman çok düzgün. Eski bir Türk geleneğine göre türban boğaza sıkıca bağlanıyor, saçın tek teli ve ense hiç görünmüyor. Hayrünnisa Gül, eşinin yanında Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne yerleşecek ilk koyu Müslüman. Dini inacına göre, türban olarak nitelenen başörtüsü bağlıyor ki, bu birçok kişi için adeta 'kırmızı kumaş' haline gelmiştir. Çünkü Türkiye'de din ve devlet işleri birbirinden ayrı. Kamu kurum ve kuruluşlarında, üniversitelerde ve parlamentoda başörtüsü yasak. Hayrünnisa Gül ile Türkiye'nin İslamlaşmasının yolu açılacak diye endişe ediliyor. Askerler darbe tehdidinde bulundu. Hayrünnisa Gül bundan etkilenmişe benzemiyor. O 'Türban benim başımı örtüyor, beynimi değil' diyor."

Yeni Evita rolünde

GAZETE, Christina Kirchner'in makyajsız evden dışarı çıkmadığına dikkat çekerek, "Bombalı bir saldırı bile benim makyaj yapmamı engelleyemez" sözlerine yer verdi. Evita'nın 1940'lı yıllarda Devlet Başkanı Juan Peron'un yanında Arjantin'in en güçlü kadını haline geldiğine dikkat çekilen haberde, Christina Kirchner'in eşinden sonra devlet başkanlığına adaylığını koyduğu hatırlatıldı.

Bush'un davetine bile gitmedi

CECILIA Sarkozy gazetede şöyle tanıtıldı: "O ne isterse onu yapar. Tüm Fransa 'Cecilia Sarkozy gerçekte kim?' diye soruyor. Şurası bir gerçek ki, en azından ona güvenilemez, özellikle de koca olarak. Bush'un piknik davetini yarım saat kala reddedip Nicolas'ı yalnız gönderdi. Güya grip olmuştu. Ama Chanel'in eski modeli daha sonra alışveriş yaparken görüldü. Eşinin göreve başlamasından önce de 'Ben kendimi First Lady olarak görmüyorum. Bu beni tiksindiriyor' demişti."


hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.02.2026
15:36
12Bingölspor`dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
15.02.2026
02:29
Bingöl`de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, kovalamaca sırasında park halindeki ve seyir halindeki araçlara çarptı. Yaşları 18'den küçük, ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenen iki genç polis tarafından yakalandı
15.02.2026
02:28
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Konut kredilerinde son dönemde meydana gelen düşük dikkat çekerken, borcuna en sadık olan iller sıralaması belli oldu. Verilere göre borcuna en sadık il Bingöl oldu.
15.02.2026
02:25
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yürüttüğü 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında üçüncü toplantı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadınların talep ve önerileri yerinde dinlendi, çözüm yolları ortak akılla ele alındı. Raporlar, ilgili makamlara sunulacak.
15.02.2026
02:21
Bingöl`de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de düzenlenen Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren ekipler, grup müsabakalarında Bingöl'ü temsil edecek.
15.02.2026
02:20
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Şubat itibarıyla satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. Yetkisiz emlakçılık ve sahte ilan dönemi sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın