KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Dürümlü'nün faili öldürüldü

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin, Dürümlü mezrasında 16 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırının faili olduğu belirtildi.

Dürümlü`nün faili öldürüldü
05 EYLÜL 2017 SALI 23:38
0
1516
0
AA aa

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Lice ilçesi Bağlan köyündeki bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve işbirlikçi şahısları yakalamak maksadıyla, 3-4 Eylül 2017 tarihlerinde operasyonel faaliyet icra edildiği anımsatıldı. Açıklamada, silah, mühimmat ve teçhizatı ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirilen teröristin 1988 Şırnak doğumlu, 2011 yılı Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi kırsalı katılımlı “Dijvar” kod adlı Mehmet Barkın isimli şahıs olduğunun tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, “Söz konusu teröristin, 21 Eylül 2015'te, Dicle ilçe merkezindeki kaymakamlık konutu, İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ve zırhlı Kobra aracına roketatarlı saldırı, 26 Aralık 2015'te Ergani ilçe merkezindeki kaymakamlık konutuna roketatarlı saldırı, 16 Ocak 2016'da Kocaköy İlçe Jandarma Komutanlığına roketatarlı saldırı, 5 Şubat 2016'da Hani ilçesi Vezirboğazı bölgesindeki üs bölgesine roketatarlı saldırı, 18 Şubat 2016'da, Diyarbakır ili Dicle ilçesi Taşağıl köyü yol ayrımındaki yol kontrol faaliyetinde görevli personele silahlı saldırı, 21 Şubat 2016'da Diyarbakır-Bingöl Karayolu Çalıbükü köyü mevkisinde yol kesme ve araç yağmalanması, 1 Mayıs 2016'da Dicle İlçe Jandarma Komutanlığına patlayıcı madde yüklü araçlı saldırı neticesinde 1 personelin şehit edilmesi, 36 personelin yaralanması ve 12 Mayıs 2016'da Sur ilçesi Sarıkamış köyü Dürümlü mezrasında patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi neticesinde 1 vatandaşın şehit edilmesi, 23 vatandaşın yaralanması eylemlerini gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensupları arasında bulunduğu yönünde bilgiler elde edilmiştir” denildi.

Açıklamada, “Öte yandan baş ve yanak bölgesinden üzerinde bir adet el bombası olduğu halde ağır yaralı olarak yakalanan Celal Yıldırım isimli BTÖ mensubunun, ‘Terör örgütüne üye olmak, kasten adam öldürme ve uyuşturucu ve uyarıcı madde imali ve ticareti' olmak üzere 3 ayrı suçtan arandığı tespit edilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.05.2025
14:32
Bingöl`deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'deki şelale hayranlık uyandırıyor!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde kayayı oyarak süzülen doğa harikası şelalenin görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü!
22.05.2025
13:29
Eleştirilere ‘zarfçıların pulcuları` çıkışı!
Eleştirilere 'zarfçıların pulcuları' çıkışı!
Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, kentin sorunlarına dair açıklamalarına karşı gizli nicklerle yöneltilen '50 yıldır o koltuktasın, ne yapmışsın?' eleştirilerine sert çıktı! İsimsiz yorumcuları 'zarfçıların pulcuları' diye nitelendiren Bayram, açtı ağzını yumdu gözünü…
21.05.2025
19:28
Bingöl`de lezzet dolu bir program
Bingöl'de lezzet dolu bir program
Bingöl'ün yöresel yemek ve tatlıları, Türk Mutfağı Haftası kapsamında sergilenip ikram edildi. Bingöl mutfağının doğal, ekonomik ve atıksız örnekleriyle haftaya katkı sunduklarını belirten Vali Usta, emeği geçenleri tebrik eti.
21.05.2025
18:39
12 Bingölspor için Ankara`da toplanacaklar
12 Bingölspor için Ankara'da toplanacaklar
12 Bingölspor'un geleceğini yakından ilgilendiren toplantı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, şehrin önde gelen isimleri ve kulüp yönetiminin katılımıyla 22 Mayıs 2025 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.
21.05.2025
18:07
Bingöl`de havalar aniden ısınacak!
Bingöl'de havalar aniden ısınacak!
Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte özellikle perşembe gününden sonra bunaltan sıcaklar etkili olacak. Bingöl'de termometreler bir anda 5-6 derece artacak. Asıl sıcak hava dalgası temmuz ve ağustos ayında gelecek.
21.05.2025
18:06
Jandarma yolcunun üzerinde buldu!
Jandarma yolcunun üzerinde buldu!
Bingöl'de jandarma ekiplerince durdurulan yolcu otobüsünde yapılan aramada, bir şahsın üzerinde 124,84 gram bonzai ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın