KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Haziran 2026 Cuma
°C

Duruşmalar artık videoya alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde dikkat çeken ayrıntılar yer aldı.

Duruşmalar artık videoya alınacak
01 HAZİRAN 2019 CUMARTESİ 08:50
0
2093
0
AA aa

Belgede yargının yeni döneminde vatandaşların mahkemelerdeki işlemlerinin kolaylaştığı, hâkim ve savcılara yönelik denetim mekanizmasının arttığı ve bugüne kadar gelenekselleşmiş bazı unsurların teknolojik imkânlarla geliştirildiği dikkat çekti.

Bu kapsamda, yeni dönemde bazı davaların duruşmasız bir şekilde karara bağlanması sağlanacak. Yapılacak çalışmayla bunun hangi davaları kapsayacağı belirlenecek. Hâkimlerin tutuklamaya ilişkin kararlarının gerekçelendirilmesi için eğitimler verilecek. Hâkimlerin duruşma sırasında sanık, tanık veya avukatın anlattıklarını zapta geçirme devri kapanıyor. Artık duruşmalarda anlatılanlar, ‘doğrudan kayıt' sistemine geçirilecek. Hâkimler, keşif ve duruşmalara katılamayacağını taraf avukatlarına bildirecek. Yapılan yargılamalar sırasında verilen ara kararların yerine getirilip getirilmediği celse arasında kontrol edilmesi zorunlu olacak. Böylelikle yargılamalar daha da kısalacak.  Yargıda bilişim sistemleri geliştirilerek, ‘yapay zekâ ve uzman sistem' uygulamalarının kullanılmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Yargıda kullanılacak teknolojik uygulamalar artırılacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
04.06.2026
22:07
Genç İstişare Meclisi Kuruldu! İlk Gündem Bağımlılıkla Mücadele Oldu
Genç İstişare Meclisi Kuruldu! İlk Gündem Bağımlılıkla Mücadele Oldu
Genç ilçesinde toplumsal sorunlara karşı ortak çözüm üretmek amacıyla kurulan Genç İstişare Meclisi, ilk resmi toplantısını gerçekleştirdi. Meclisin öncelikli gündeminde bağımlılıkla mücadele ve toplumsal değerlerin korunması yer aldı.
04.06.2026
22:06
Bingöl Balına Londra`dan Uluslararası Kalite Ödülü
Bingöl Balına Londra'dan Uluslararası Kalite Ödülü
Bingöl balı, London International Honey Awards (LIHA) 2026 kapsamında düzenlenen değerlendirmelerde 'Global Honey Stars' kategorisinde kalite ödülüne layık görüldü. Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba, ödülün tüm Bingöllü arıcıların emeğinin karşılığı olduğunu söyledi.
04.06.2026
22:05
Bingöl Umut Kervanı`ndan Bayramda 1.750 Aileye Kurban Eti Desteği
Bingöl Umut Kervanı'ndan Bayramda 1.750 Aileye Kurban Eti Desteği
Kurban Bayramı boyunca hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi üstlenen Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği, kent genelinde 1.750 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırdı. Dernek, Bingöl'ün 16 mahallesinde yürüttüğü dağıtım çalışmalarıyla yetim, öksüz, dul ve dar gelirli ailelerin bayram sevincine ortak oldu.
03.06.2026
18:42
Bingöl Aşağıçarşı Yolu İhaleye Çıkıyor
Bingöl Aşağıçarşı Yolu İhaleye Çıkıyor
Bingöl Belediyesi, Aşağı Çarşı Yol Yapım Projesi için ihaleye çıkıyor. 4 kilometrelik güzergâhta yürütülecek çalışmalar kapsamında yol genişliği 18 metreye çıkarılacak, imar planına uygun acele kamulaştırma kararı doğrultusunda 10 mesken ve 28 ahır kaldırılacak. Projede ayrıca Hacı Rıza Camii bölgesine yaya merdivenleri ve yürüyüş yolu yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın