KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 AÄŸustos 2026 Pazar
°C

Düşmanlık şahsa değil düşünceye

İmam Hatipliler İl Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler; Düşmanlık Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına değil düşüncesinedir dedi.

Düşmanlık şahsa değil düşünceye
19 MART 2018 PAZARTESİ 01:17
5
3202
2
AA aa

AK Parti İl BaÅŸkanı ve İmam Hatip Okulları Platformu BaÅŸkanı Mehmet Hanefi Güler, İslam coÄŸrafyasındaki genel duruma dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti İl BaÅŸkanı Güler, İslam coÄŸrafyasının yeni saldırılarla karşı karşıya kalabileceÄŸi uyarısında bulunarak, eÄŸitime, ilme önem verilmesi gerektiÄŸini vurguladı.

Dine, İslam'a, ülkeye hizmet etmek için çaba sarf edilmesi gerektiÄŸini aktaran Güler; “OrtadoÄŸu'da oynanan oyunu Müslümanlar olarak fark etmemiz lazım. Bizim buna karşı hazırlıklı olmamız ve neslimize tebliÄŸ etmemiz lazım. Adamlar Kuran'ı Kerim'i savunuyorlar, hadise karşıdırlar. Kuran'ı savunuyor, sahabeye karşıdır. Kuran'ı savunuyor, iÅŸtihada karşıdır. Peki, bunun anlamı nedir? Bu İslam'ın içini boÅŸaltmaktır. İslam'ın içini boÅŸaltıp kof bir hale getirmektir. Tuzak çok büyüktür. 15 yıllık süre içinde önümüze koyulan fırsata baktığımız zaman Müslümanlar olarak gerçekten sınıfta kalmışız. Elim, eziyet görmemize raÄŸmen bu atalet, bu zafer bizi çok ciddi sıkıntılara sokabilir. Türkiye'ye sermaye aktaran,  Türkiye'de yatırım yapan, Türkiye'de ev arsa alan, ticaret yapan her Arap müteÅŸebbis ÅŸu anda sorgulanıyor, yargılanıyor. Suudi Arabistan'da sermaye gücü 100 milyar dolar olan 30 iÅŸadamı Suudi askerler tarafından otelin alı konularak ABD askerleri tarafından iÅŸkence gördü. Müslümanlar baskı altındadır” diye konuÅŸtu.

“Arap emirlikleri İsrail'in maÅŸası!”

Arap Emirliklerinin İsrail'in maÅŸası olduÄŸunu belirten Güler, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a destek verilmesi gerektiÄŸini söyledi.

Güler; “Müslümanların ve mazlumların umudu olan BaÅŸkomutanımız, CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın sergilemiÅŸ olduÄŸu bu tutum, bu davranış, duruÅŸu hepimizin desteklemesi lazım. DüÅŸmanlık Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın ÅŸahsına deÄŸil, düÅŸüncesinedir. Oylarla destek vermek yetmiyor. Bizim nesle inmemiz lazım. Bizim nesil yetiÅŸtirmemiz lazım. Bizim deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸüme katkı sunmamız lazım. Bir insan üzerinden bunlar yürütülemez. Allah'a iman etmiÅŸiz. Hepimiz gelip geçiciyiz. Allah'a iman etmiÅŸiz. Mesuliyetimiz çok ağırdır. Bundan sonrasını düÅŸünmemiz lazım. Hepimizin yaÅŸayacağı belli bir sınır vardır. Ayağımız taÅŸa deÄŸmezse en fazla 70 yıl yaÅŸarız. Sonrası bunamadır, yaÅŸlılıktır. Bu vakitte, bu yaÅŸ ortalamamızla bizim dine, İslam'a, ülkeye hizmet etmemiz lazım. Vahdeti saÄŸlamamız lazım. KardeÅŸliÄŸimizi pekiÅŸtirmemiz lazım. Bunun formülü de İmam Hatip Okullarını güçlendirmemiz lazım. İmam Hatip Okullarında gelecek dönemde medrese formatıyla imam hatip formatını bir araya getirip hem fen ve ilmi hem de İslami ilmi birleÅŸtirip insanlar yetiÅŸtirmemiz lazım. Ak Parti nasıl bir çığır açmışsa biz de İmam Hatip'i deÄŸiÅŸtirip, dönüÅŸtürüp, İslam ümmetine bir model olarak sunabiliriz. İmam Hatip'ten mezun olan bir insan din adamı olur, iÅŸadamı olur, pilot olur, sanayici olur, mühendis olur, doktor olur. Bunu ümmete sunmamız lazım ve bunun için çabalamamız lazım” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Toplantı, diğer katılımcıların konuşmasının ardından sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24115)
19 Mart 2018 Pazartesi 16:56
Rabbim değiştirmesin, bu yolda yürümeye devam ettirmeyi nasip etsin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24111)
19 Mart 2018 Pazartesi 11:15
YAV MAÅžALLAH Sen neymiÅŸsin BaÅŸkan,Her konuya Hakimsin..Åžimdiye kadar nerdeydin, Beklenen Lider.!!
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın