KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2026 Pazar
°C

'Düşük promosyonlara anlam veremiyoruz'

Eğitim Gücü Sen Bingöl İl Temsilcisi Okan Atar; 'Eğitim çalışanlarına teklif edilen düşük promosyon tekliflerine anlam veremedik. Sormak istiyoruz öğretmenlerin değeri bu kadar mıdır?'

30 OCAK 2023 PAZARTESİ 18:54
14
2323
7
AA aa

Eğitim Gücü Sen Bingöl İl Temsilciliği adına açıklama yapan Okan Atar, bankalarla yapılan promosyon görüşmelerinde verilen tekliflere tepki gösterdi. Atar, “Eğitim çalışanlarına teklif edilen düşük promosyon tekliflerine anlam veremedik. Sormak istiyoruz öğretmenlerin değeri bu kadar mıdır?” dedi.

Atar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde özellikle 2022 Eylül ve Ekim aylarında büyük bir banka promosyonu furyası vardı. 25,30,35,40 bin liralar havada uçuşuyordu. Sonra her ne olduysa; bu teklifler bıçak gibi kesildi ve yerini komik teklifler almaya başladı. Sonra bakanlıkların bazıları merkezden anlaşma yoluna giderek güzel tekliflerle çalışanlarının haklarını güvence altına aldılar. Örneğin İçişleri Bakanlığı Polis Teşkilatı için 27 bin TL, Sağlık Bakanlığı ise personeli için 29 bin TL gibi iyi düzeyde anlaşmalar yaparak çalışanları için tatmin edici anlaşmalara imza attılar. Bu süreçler yaşanırken Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan 1 milyonu aşkın eğitim çalışanı taşralarda bankalardan komik teklifler almaya devam ediyordu. Dilerseniz bunu da birkaç ille örneklendirelim ki promosyon olayının neden bu kadar gündemde olduğunu daha kolay anlayalım en azından eğitim camiası için… Bakın Kırşehir/Mucur 6 bin, Kars/Akyaka 7 bin, Büyükçekmece 5 bin, Bingöl 12 bin, Van 13500 Lira… Bunlar sadece küçük birkaç örnek arttırmak mümkün. Bugün emekliye bile bankalar 7500 TL promosyon dağıtırken eğitim camiası neden böyle komik tekliflerle karşı karşıya? Diğer bakanlıklar merkezi anlaşmalarla çalışanları için yüksek anlaşmalar yaparken Millî Eğitim Bakanlığı biz eğitim camiasının sorunlarına neden sessiz kalmaktadır? Bu soruların cevabını maalesef biz de dahil kimse net bilmiyor.

CİMER'e bugün öğretmen şikâyet edilse, bu şikâyet yersiz bile olsa, hemen öğretmen hakkında soruşturma başlatılıyor. Ama biz öğretmenler belki de hemen her hafta CİMER vasıtası ile bakanlığımızdan bu sorunun çözümü için talepte bulunuyoruz; gelin bu sorunu merkezden çözün tıpkı diğer bakanlıklarda olduğu gibi desek de gelen cevap ironik maalesef. Ne diyor cevap; “Promosyon görüşmeleri merkezde üst yönetici, taşrada ise söz konusu birimlerin bağlı bulunduğu üst amir tarafından yürütülür.” Bu cevap önümüzde somut örnekleri olan bakanlıklar varken biz eğitim çalışanlarını tatmin etmekten çok uzak değil mi? Bugün öğretmenler birçok konuda bakanlıktan destek isterken, bakanlığımız neden sesimizi duymak yerine hepimize kopyala yapıştır cevaplar veriyor?

Biz eğitim çalışanları kariyer basamaklarını istemedik, alım gücü bu kadar düşmüşken maaşlarımıza gelen zammı kabul etmedik, okulda çalışma huzurunu bozan, eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı olan, tabiri caizse dümdüz! öğretmen ile yine aynı işi yapan Başöğretmen arasında oluşan 9 bin TL maaş farkını kabullenemedik.

Son olarak promosyonlar… Her kesimin tatmin edici promosyon teklifleri alıp anlaşmalar yapmasına rağmen eğitim çalışanlarına teklif edilen düşük promosyon tekliflerine anlam veremedik. Sormak istiyoruz öğretmenlerin değeri bu kadar mıdır? Millî Eğitim Bakanlığı biz çalışanlarının sesini daha ne kadar duymazlıktan gelecektir? Sorunlar ortada çözümler ise adım beklemektedir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99689)
17 Mart 2023 Cuma 12:27
Öğretmenin değerini bilmiyorlar. Tüm öğretmen camiası birleşip doktorlar gibi iş bırakma eylemi yaparsa tüm herkes öğretmeninin değerini anlar. Öğretmenin sırtından bankaların kazandığı paranın haddi hesabı yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97829)
31 Ocak 2023 Salı 17:45
Ögretmene faizcik olsa rahatlarsınız sözde egitimciler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97820)
31 Ocak 2023 Salı 08:24
Herkese promosyon diye bir olay yok. AFAD'ın aldığı promosyon 6.750 TL.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97818)
31 Ocak 2023 Salı 07:42
Bu ülkede sadece öğretmenler mi var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97809)
30 Ocak 2023 Pazartesi 22:58
Ülkemizde öğretmene değer verilmiyor maalesef, banka neden değer versin ki? Sahipsiz bir kurum maalesef. Yazıklar olsun diyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97808)
30 Ocak 2023 Pazartesi 22:04
Öğretmen önce eğitimin hakkını ödesin sonra promosyoncuğu alsın
16.05.2026
21:02
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek
Şehirler arası otobüslerde, hareket saatine 12 saat kalana kadar tam ücret iadesi yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Kuralsız ve kayıt dışı taşımacılığın önüne geçmek amacıyla kademeli ceza sistemini devreye alıyoruz.' dedi.
16.05.2026
20:28
Bingöl`de
Bingöl'de 'Barış' Yürüyüşünde Karşılıklı Sloganlar
DEM Parti'nin Bingöl'de düzenlediği 'Barış İçin Adım At' yürüyüşünde bir yanda 'barış' mesajları verilirken, diğer yanda Türk bayrağı açan MİGAZİDER üyeleri 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kent Meydanı'nda yaşanan karşılıklı sloganlar nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.
16.05.2026
15:34
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl Merkezli Organize Suç Örgütü Operasyonu: 18 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden 7'si tutuklandı. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklananlarla birlikte toplam tutuklu sayısı 18'e yükseldi.
16.05.2026
15:33
Bingöl`de `Masa Tenisi Bal Turnuvası` Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de 'Masa Tenisi Bal Turnuvası' Heyecanı Başlıyor
Bingöl'de masa tenisi tutkunlarını bir araya getirecek 'Bingöl Masa Tenisi Bal Turnuvası' için geri sayım başladı. Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvada dereceye giren sporcuların ödülleri ise 'karakovan balı' olacak.
16.05.2026
15:32
Bingöl`de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de Karla Mücadele Mayıs Ayında da Devam Ediyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadele çalışmaları mayıs ayında da devam ediyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan köy ve mezra yollarını yeniden açmak için yoğun mesai harcıyor.
16.05.2026
15:24
CHP`li Türeli:
CHP'li Türeli: 'Çiftçi Desteklenmeli'
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Bingöl Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Türeli, tarım ve hayvancılığın stratejik bir alan olduğunu belirterek, çiftçilerin desteklenmesi ve ithalatın azaltılması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın