KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Şubat 2026 Pazartesi
°C

'Düşük promosyonlara anlam veremiyoruz'

Eğitim Gücü Sen Bingöl İl Temsilcisi Okan Atar; 'Eğitim çalışanlarına teklif edilen düşük promosyon tekliflerine anlam veremedik. Sormak istiyoruz öğretmenlerin değeri bu kadar mıdır?'

30 OCAK 2023 PAZARTESİ 18:54
14
2238
7
AA aa

Eğitim Gücü Sen Bingöl İl Temsilciliği adına açıklama yapan Okan Atar, bankalarla yapılan promosyon görüşmelerinde verilen tekliflere tepki gösterdi. Atar, “Eğitim çalışanlarına teklif edilen düşük promosyon tekliflerine anlam veremedik. Sormak istiyoruz öğretmenlerin değeri bu kadar mıdır?” dedi.

Atar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde özellikle 2022 Eylül ve Ekim aylarında büyük bir banka promosyonu furyası vardı. 25,30,35,40 bin liralar havada uçuşuyordu. Sonra her ne olduysa; bu teklifler bıçak gibi kesildi ve yerini komik teklifler almaya başladı. Sonra bakanlıkların bazıları merkezden anlaşma yoluna giderek güzel tekliflerle çalışanlarının haklarını güvence altına aldılar. Örneğin İçişleri Bakanlığı Polis Teşkilatı için 27 bin TL, Sağlık Bakanlığı ise personeli için 29 bin TL gibi iyi düzeyde anlaşmalar yaparak çalışanları için tatmin edici anlaşmalara imza attılar. Bu süreçler yaşanırken Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan 1 milyonu aşkın eğitim çalışanı taşralarda bankalardan komik teklifler almaya devam ediyordu. Dilerseniz bunu da birkaç ille örneklendirelim ki promosyon olayının neden bu kadar gündemde olduğunu daha kolay anlayalım en azından eğitim camiası için… Bakın Kırşehir/Mucur 6 bin, Kars/Akyaka 7 bin, Büyükçekmece 5 bin, Bingöl 12 bin, Van 13500 Lira… Bunlar sadece küçük birkaç örnek arttırmak mümkün. Bugün emekliye bile bankalar 7500 TL promosyon dağıtırken eğitim camiası neden böyle komik tekliflerle karşı karşıya? Diğer bakanlıklar merkezi anlaşmalarla çalışanları için yüksek anlaşmalar yaparken Millî Eğitim Bakanlığı biz eğitim camiasının sorunlarına neden sessiz kalmaktadır? Bu soruların cevabını maalesef biz de dahil kimse net bilmiyor.

CİMER'e bugün öğretmen şikâyet edilse, bu şikâyet yersiz bile olsa, hemen öğretmen hakkında soruşturma başlatılıyor. Ama biz öğretmenler belki de hemen her hafta CİMER vasıtası ile bakanlığımızdan bu sorunun çözümü için talepte bulunuyoruz; gelin bu sorunu merkezden çözün tıpkı diğer bakanlıklarda olduğu gibi desek de gelen cevap ironik maalesef. Ne diyor cevap; “Promosyon görüşmeleri merkezde üst yönetici, taşrada ise söz konusu birimlerin bağlı bulunduğu üst amir tarafından yürütülür.” Bu cevap önümüzde somut örnekleri olan bakanlıklar varken biz eğitim çalışanlarını tatmin etmekten çok uzak değil mi? Bugün öğretmenler birçok konuda bakanlıktan destek isterken, bakanlığımız neden sesimizi duymak yerine hepimize kopyala yapıştır cevaplar veriyor?

Biz eğitim çalışanları kariyer basamaklarını istemedik, alım gücü bu kadar düşmüşken maaşlarımıza gelen zammı kabul etmedik, okulda çalışma huzurunu bozan, eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı olan, tabiri caizse dümdüz! öğretmen ile yine aynı işi yapan Başöğretmen arasında oluşan 9 bin TL maaş farkını kabullenemedik.

Son olarak promosyonlar… Her kesimin tatmin edici promosyon teklifleri alıp anlaşmalar yapmasına rağmen eğitim çalışanlarına teklif edilen düşük promosyon tekliflerine anlam veremedik. Sormak istiyoruz öğretmenlerin değeri bu kadar mıdır? Millî Eğitim Bakanlığı biz çalışanlarının sesini daha ne kadar duymazlıktan gelecektir? Sorunlar ortada çözümler ise adım beklemektedir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99689)
17 Mart 2023 Cuma 12:27
Öğretmenin değerini bilmiyorlar. Tüm öğretmen camiası birleşip doktorlar gibi iş bırakma eylemi yaparsa tüm herkes öğretmeninin değerini anlar. Öğretmenin sırtından bankaların kazandığı paranın haddi hesabı yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97829)
31 Ocak 2023 Salı 17:45
Ögretmene faizcik olsa rahatlarsınız sözde egitimciler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97820)
31 Ocak 2023 Salı 08:24
Herkese promosyon diye bir olay yok. AFAD'ın aldığı promosyon 6.750 TL.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97818)
31 Ocak 2023 Salı 07:42
Bu ülkede sadece öğretmenler mi var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97809)
30 Ocak 2023 Pazartesi 22:58
Ülkemizde öğretmene değer verilmiyor maalesef, banka neden değer versin ki? Sahipsiz bir kurum maalesef. Yazıklar olsun diyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97808)
30 Ocak 2023 Pazartesi 22:04
Öğretmen önce eğitimin hakkını ödesin sonra promosyoncuğu alsın
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın