KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

Düzağaç'daki sorun meclis'e taşındı

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, Genç İlçesi'ndeki afet konutlarındaki sorunu ve Düzağaç'ta Hazine arazisi üzerine inşa edilen konut ve tesislerin akıbetini yazılı önergelerle Meclis Başkanlığı'na sundu. Kayaoğlu: “Partimiz Bingöl'e değer veriyor” dedi...

Düzağaç`daki sorun meclis`e taşındı
20 TEMMUZ 2009 PAZARTESİ 11:20
0
1352
0
AA aa
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Mesut Kayaoğlu, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBBM)Başkanlığı'na sunduğu iki adet yazılı önergeyi açıkladı.

Ensar Öğüt'ün Bingöl'e ait iki önemli sorunu Meclis'e taşıdığını bildiren Kayaoğlu, yazılı önergelerin içeriği hakkında şu bilgileri verdi.

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak sürekli Bingöl sorunlarını milletvekillerimizin aracılığıyla dile getirmekteyiz. Son olarak ta Ardahan Milletvekilimiz Ensar Öğüt, Bingöl'ümüze ait olan iki sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yazılı olarak sunmuştur. İlk önergede Genç ilçemizde afet konutlarında yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntıları dile getirilmiş ve bu önergenin Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istemiştir. İkinci önergede ise Bingöl'ümüzü yakından ilgilendiren önemli bir sorun aktarılmıştır. 19 Temmuz 2003 tarihinden itibaren geçerli olan “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”un 5. maddesinin son fıkrasına dikkat çekilen önergede, Bingöl Merkez Düzağaç bölgesinde ‘Hazine malı olan araziler üzerine inşa edilen yapı ve tesislerin arsa bedellerinin ödenmesi durumunda hak sahiplerine verilip verilmeyeceği' sorusu yer almıştır. Bu önergenin de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak yanıtlanması istenmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Bingöl'e değer vermektedirler. Ardahan Milletvekili Sayın Ensar Öğüt ile telefon görüşmemizde en yakın zamanda Bingöl'ü ziyaret edeceğini belirtmiştir ve Bingöl'ün sorunlarını da her zaman dile getireceğini söylemiştir”


bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın