KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

E.a. davası ertelendi

Bingöl’de 16 yaşındaki E.A.’ya yönelik “cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma” iddiasıyla yargılanan ve uzman çavuşken görevden uzaklaştırılan 8 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma, E.A.’nın ruh sağlığına ilişkin raporun Adli Tıp Kurumundan gelmemesi üzerine 03 Haziran 2014 tarihine ertelendi.

E.a. davası ertelendi
19 MART 2014 ÇARŞAMBA 02:53
0
2414
0
AA aa

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan M.T., Y.A., İ.Y., M.K., S.K., H.Y., O.G. ve K.U. isimli sanıklar duruşmaya katılmadı. Sanık ve Müşteki Avukatları hazır bulundu.

Görülen duruşma sonra bilgi veren E.A'nın Avukatı Canan Çakabey, duruşmanın E.A'nın ruh sağlığının bozulup bozulmadığıyla ilgili adli tıp kurumundan istenilen raporunun gelmemesi nedeniyle 3 Haziran'a ertelendiğini söyledi.

Duruşmaya destek olmak için Adliye önüne gelen DÖKH Bileşenleri basın açıklaması yaparak, davanın takipçisi olacaklarını bildirdiler.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) adına açıklamayı okuyan Şaneşin Aydın, suçlular cezalandırılıncaya kadar davaları takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

Aydın: “Bugün 14 yaşında iki yıl boyunca 8 uzman çavuş tarafından insanlık dışı muameleye maruz kalan E.A. davasının üçüncü duruşmasında bulunmaktayız. Davanın gidişatına baktığımız zaman, tutuklu olan tek uzman çavuşun da, delilleri karartacak şüphesinin olmaması nedeniyle tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine, tüm sanıkların vareste tutulmasına, yine E.A'nın intihar girişiminde bulunmuş olmasına rağmen mahkemece hala ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde adli tıptan rapor beklenmiş olması, yargının bu tarz olaylarda erk zihniyetine karşı olan korumacı tutumu gözler önüne sermiştir” dedi.

Ülkede on yıllar boyunca kadınlar ve çocukların cinsel istismar, cinsel taciz ve tecavüze maruz kaldığını belirten Aydın: “Özellikle son yıllarda açığa çıkan tecavüz vakalarına baktığımız zaman büyük çoğunluğunun devlet memurları; polisler, askerler, korucular, öğretmenler tarafından toplu bir şekilde gerçekleştirilmiş olması bunların ne kadar sistematik olduğunu gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar görülen tecavüz davalarının bir çoğunda kadın lehine emsal teşkil edecek kararların verilmemiş olmasının, erk devletin her zaman tecavüzcüyü koruduğunun en büyük göstergesi olduğunu ifade eden Aydın, “Ama biz kadınlar, bunları gözler önüne sermeye, tecavüzcüleri ifşa etmeye ve suçlular cezalandırılıncaya kadar davaların takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın