KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

EBA'ya bağlanmak için zirvelere çıkıyorlar!

Genç ilçesine bağlı Bulgurlu (Mıstan) köyünde öğrenciler her gün ortalama 7-8 kilometre engebeli yollardan yürüyerek yüksek dağların zirvesinde Eba'ya bağlanıp ders çalışıyor. Bulgurlu köy halkı köyün birçok sorunun olduğunu belirterek yetkili mercilerden yardım istiyor.

EBA`ya bağlanmak için zirvelere çıkıyorlar!
07 EKİM 2020 ÇARŞAMBA 17:20
2
2844
4
AA aa

Genç ilçesine 23 kilometre uzaklıkta olan Bulgurlu (Mıstan) Köyünde öğrenciler cep telefonun çekmemesi ve internet erişiminin sağlanamaması nedeniyle EBA'dan verilen uzaktan eğitim sisteminde zorluklar yaşıyor.

Genç ilçesine bağlı Bulgurlu (Mıstan) köyünde öğrenciler her gün ortalama 7-8 kilometre engebeli yollardan yürüyerek yüksek dağların zirvesinde Eba'ya bağlanıp ders çalışıyor. Bulgurlu köy halkı köyün birçok sorunun olduğunu belirterek yetkili mercilerden yardım istiyor. İnternet sorunu dışında elektrik, yol, şebeke, cami ve sağlık sorunlarının da had safhada olduğunu söyleyen köy muhtarı Mehmet Dursun 7 yıldır köye hizmet gitmediğini söyledi.

Onuncu sınıf öğrencisi Sudenaz Dursun, şebeke ve teknolojik alet sorunu yaşadıklarını belirterek yetkililerden yardım eli istiyor.

Sudenaz Dursun “ 10.sınıf öğrencisiyim köyde yasıyoruz şebeke sıkıntımız var her gün ders çalışabilmek Ebaya bağlanmak için yüksek dağlara çıkmak zorunda kalıyoruz. Bazen tek başımıza bazen de aile büyüklerimizle beraber 4 kilometre engebeli yollardan gelip dağın zirvesinde Ebaya bağlanmaya çalışıyoruz.  Teknolojik alet sorunlarımız var köyümüze şebeke direği istiyoruz. Dağa çıktığımızda Bazen gece geç saatlere kadar kalabiliyoruz yüksek kayalıklı olduğu için tehlikeli oluyor.  Aktif ders çalışabilmek için yetkililerden sesimizi duymalarını istiyoruz.”

“MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN”

Bulgurlu köyü sakinlerinden Mehmet Veysi Yuruk; “20 – 25 yıldır İstanbul da kalıyorum rahatsızlığımdan dolayı köyüme dönmek zorunda kaldım benim 3 çocuğum var hem eğitim konusunda çocuklarıma hiçbir verim katamıyorum.  Çok mağduruz Burayı öğle bir şekil yapmışlar ki mağduriyet bölgesi olmuş devletimiz hiçbir şekilde yardımcı olmuyor biz derdimizi muhtara anlatıyoruz muhtar şehirde kaymakama, valiliğe anlatıyor ama yatırım olmuyor. Ulaşımda zorluk çekiyoruz çocuklarımız su an da mağdurdur bir şey yapamıyoruz gelirimiz yok devlet büyüklerimize sesleniyorum bize yardımcı olsunlar sorunlarımıza kulak versinler” dedi.

20 senedir köy muhtarlığı yaptığını belirten Mehmet Dursun, bulgurlu köyüne 7 senedir bir hizmet gitmediğini Köyün yol, cami, sağlık, eğitim ve şebeke sorunlarının olduğunu belirtti.

“YÜKSEK DAĞLARA ÇIKIP ŞEBEKENİN OLDUĞU YERLERDE DERS GÖRÜYORLAR”

Muhtar Dursun; “Bulgurlu köyü muhtarı olarak köyümüzün birçok sorunları var devlet büyüklerinin el atması lazım okul, cami,  sağlık ocağı var ama herhangi bir personel yok 1965 te okulumuz yapılmış 1986 da kapanmış terör nedeniyle Milet göç edip Diyarbakır'a çocuklarını okutmaya gitmiş. Cami 1957 de yapılmış imam yok sağlık Ocağımızda 1986 da yapıldı bir sene tek faaliyet gösterdi. Cami var imam yok okul var öğretmen yok sağlık ocağı var personel yok EBA var internet yok. Çocuklarımız perişan durumda yüksek dağlara çıkıp şebekenin olduğu yerlerde ders görüyorlar. 3-4 kilometre yol gidip bazen geceye kalıyorlar buralarda yabani hayvan çok kurt var domuz var yollar tehlikeli ama eğitimden geri kalmamak için her şeyi göze alıyorlar. Merkeze bağlı 6 tane mezramız var Bulgurlu köyü muhtarı olarak köyümüzün nüfusu Bin 500 2 Bine yakındır virüs nedeniyle çocukların hepsi köydedir. Yolumuz Yeni yazı köyüne kadar yapılmış Yeni yazıdan sonra yapılmamış 7 sene önce sözde yolun yapılması gerekiyordu. Bulgurlu köyü olarak elektrik,  şebeke, cami, öğretmen ve sağlık ocağı sorunumuz var. Ne Cuma var ne ezan var ne cami var cemaat namazına hasret kaldık ezan sesine hasret kaldık köyde ölü olsa yıkanması zor köyde bir şey olsa sağlık ekiplerini çağıramıyoruz internet sıkıntılarımız var devlet büyüklerimiz sesimizi duysun bulgurlu köyünün sorunlarına el atılmasını istiyoruz.”


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63036)
08 Ekim 2020 Perşembe 22:08
Birisi memleketin ucra yerinde ders izlemek için kapsama alanı araya dursun kimi de özel hocalarla ders alsın sonra da hepsini aynı sınava sok adaletini sevdiğimin dünyası.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63024)
08 Ekim 2020 Perşembe 13:14
Bingöl ve ilçelerinin genel bir sorunu. İlçe merkezinde dahi Türk Telekom çekmiyor. operatörlerin çoğu doğuya baz istasyonu yapmıyorlar. ama para tahsiline gelince iş icraya kadar dayanıyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63010)
08 Ekim 2020 Perşembe 06:51
Gencin en asil insanlari allah yardimciniz olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63007)
08 Ekim 2020 Perşembe 01:08
Eğitimde eşitlik yoksa eğitim yoktur .
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın