KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Kasım 2026 Çarşamba

Ebelerin sorunları çözüm bekliyor

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, 48 bin ebeye ait sorunların çözüm beklediğini söyledi.

Ebelerin sorunları çözüm bekliyor
22 NİSAN 2011 CUMA 09:39
0
2499
0
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Kızılboğa, Ebeler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

 
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 48 bin 85 ebenin görev yaptığını hatırlatan Kızılboğa, “Ebelerden 43 bin 404'ü Sağlık Bakanlığı'nda, 4 Bin 127'si özel sektörde ve 554'ü ise üniversite hastanelerinde görev yapmaktadır. Yani ebelerin yüzde 90'ı Sağlık Bakanlığı'nda çalışmaktadır. Oran olarak bakanlıkta en fazla görev yapan meslek sahibi olan ebelerimizin ne yazık ki sorunları bakanlık tarafından görmezden gelinmektedir.
 
Ebelerin görev tanımlarının net biçimde ortaya konulmaması nedeniyle mağduriyetler yaşanmaktadır.Yöneticilik yapma hakkı bile ne yazık ki ebelere verilmemiştir. Sözleşmeli istihdamla ailelerinden ayrı bırakılmışlar, vekil ebe gibi istihdam modelleri ile düşük ücretle çalıştırılmaya zorlanmışlardır. Ayrıca ebelerimizin görev yaptıkları yerlerde yaşadıkları malzeme yetersizliği, lojman ve güvenlik gibi sorunların çözümü için ne yazık ki bir adım atılmamıştır. Şiddet hala çözülmeyi bekleyen büyük bir sorundur. Bu milletin geleceği olan bebeklerine ilk sağlık hizmetini sunarak çok önemli bir görevi yerine getiren ebelerin artık sesini hükümet duymalı, çalışma hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeleri hayata geçirmelidir. 48 bin ebe, sorunlarına çözüm beklemektedir.
 
İktidar ebelerin çalışma hayatında yapacakları her olumlu düzenlemeyi bu ülkenin geleceğine yapılmış bir katkı olarak görmelidir. Ebelerimizin çalışma koşulları ve almış oldukları ücretler acilen iyileştirilmeli, Vekil ebe-hemşire, 4/C'li 4924'lü ve 4/B'li sözleşmeli olarak çalışmak zorunda bırakılan ve hakları kısıtlanan tüm çalışanlara kadro verilmelidir” dedi.
 
“Sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği ve çalışandan aldığı gücü sadece çalışanlar için kullanmayı düstur edinen bir sendika olarak ebe arkadaşlarımızın çalışma şartlarının düzeltilmesi için yoğun bir çaba gösteriyoruz” diyen Kızılboğa, sözlerine şöyle devam etti:
“Lisans tamamlama haklarına kavuşmalarından, vekil ebe hemşirelere döner sermaye ödenmesine kadar birçok kazanıma yoğun mücadelelerimiz sonucunda biz imza attık. Kısacası her platformda sorunların çözümü için mücadele ettik yeni kazanımlara imza attık. Bundan sonrada mücadelenin ve yeni kazanımların adresi yine biz olacağız. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de artık Ebeler Haftası'nda sorunları çözüme kavuşturarak ebeleri sevindirmelidir. Ebelerin istediği göstermelik kutlamalar değil, mağduriyetlerinin giderilmesidir. Türk Sağlık-Sen olarak sorunların çözülmesi dileğiyle Ebeler Haftası'nı kutluyor, yurdumuzun dört bir yanında büyük bir özveri ile tüm zorluklara rağmen hizmet sunan ebe arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”
 
 
 
                                                                                             
                                                                                 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.11.2026
22:41
Muhtar dinmeyen silah seslerine isyan etti: `Burası sizin spor kompleksiniz değil!`
Muhtar dinmeyen silah seslerine isyan etti: 'Burası sizin spor kompleksiniz değil!'
Bingöl'de dağ keçilerinin yoğun olarak yaşadığı Öreme bölgesinin bu yıl avcılığa açılmasına tepki gösteren Sudurağı Köyü Muhtarı Mahmut İnanır, gün boyu süren silah seslerinin köylüleri ve hayvanları tedirgin ettiğini, doğumuna günler kalan iki ineğin düşük yaptığını öne sürdü. 'Burası sizin spor kompleksiniz değil!' diyerek sitemini haykıran İnanır, kontrolsüz avcılığa tepki göstererek yetkililere denetim çağrısında bulundu.
03.11.2026
22:39
Bingöl`de Eğitim ve Araştırma Hastanesi için hazırlıklar değerlendirildi
Bingöl'de Eğitim ve Araştırma Hastanesi için hazırlıklar değerlendirildi
Sağlık Bakanlığı heyeti, Bingöl'de bölgesel kamu hastanelerinin mevcut durumunu değerlendirmek üzere toplantı gerçekleştirdi. Görüşmelerde, yakın zamanda hizmete açılması planlanan Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hazırlık süreci, tıbbi cihaz ve donanım ihtiyaçları ile sağlık hizmetlerinin kapsamı ele alındı.
03.11.2026
22:38
Hülakü, üreticilerin mağduriyetini SÜTAŞ yönetimine taşıdı
Hülakü, üreticilerin mağduriyetini SÜTAŞ yönetimine taşıdı
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, mısır üreticilerinin yaşadığı sorunları yerinde dinleyerek çiftçilerin talep ve mağduriyetlerini SÜTAŞ Yönetim Kurulu'na iletti. Görüşmede üreticilerin beklentileri ve çözüm önerileri ele alındı.
03.11.2026
21:09
Bingöl tek yürek oldu! Efrayim bebek Dubai yolcusu
Bingöl tek yürek oldu! Efrayim bebek Dubai yolcusu
Bingöl'de SMA hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için başlatılan yardım kampanyası, hayırseverlerin desteğiyle tamamlandı. Kent Meydanı'nda düzenlenen balon uçurma etkinliğiyle sevinç paylaşılırken, Efrayim bebek üç aylık tedavi süreci için ailesiyle birlikte Dubai'ye uğurlanacak.
03.11.2026
14:51
WhatsApp kullanıcılarına kritik uyarı: Hesabınız siz fark etmeden ele geçirilebilir!
WhatsApp kullanıcılarına kritik uyarı: Hesabınız siz fark etmeden ele geçirilebilir!
Siber güvenlik uzmanları, WhatsApp ve Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarını hedef alan hesap ele geçirme ve dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı. Özellikle güncellenmeyen iOS cihazlarda güvenlik riskine dikkat çeken uzmanlar, doğrulama kodlarının paylaşılmaması ve iki aşamalı doğrulamanın etkinleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
03.11.2026
14:37
Araç sahiplerine yeni MTV faturası! 2027`de kim, ne kadar ödeyecek?
Araç sahiplerine yeni MTV faturası! 2027'de kim, ne kadar ödeyecek?
Yeniden değerleme oranının yüzde 27,83 olarak açıklanmasıyla 2027 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tarifesi de şekillendi. Cumhurbaşkanı tarafından farklı bir oran belirlenmemesi halinde araç sahipleri yeni yılda daha yüksek MTV ödeyecek. İşte motor hacmi, araç yaşı ve matrahına göre 2027 MTV ücretleri…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın