KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Ebelerin sorunları çözüm bekliyor

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, 48 bin ebeye ait sorunların çözüm beklediğini söyledi.

Ebelerin sorunları çözüm bekliyor
22 NİSAN 2011 CUMA 09:39
0
1823
0
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Kızılboğa, Ebeler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

 
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 48 bin 85 ebenin görev yaptığını hatırlatan Kızılboğa, “Ebelerden 43 bin 404'ü Sağlık Bakanlığı'nda, 4 Bin 127'si özel sektörde ve 554'ü ise üniversite hastanelerinde görev yapmaktadır. Yani ebelerin yüzde 90'ı Sağlık Bakanlığı'nda çalışmaktadır. Oran olarak bakanlıkta en fazla görev yapan meslek sahibi olan ebelerimizin ne yazık ki sorunları bakanlık tarafından görmezden gelinmektedir.
 
Ebelerin görev tanımlarının net biçimde ortaya konulmaması nedeniyle mağduriyetler yaşanmaktadır.Yöneticilik yapma hakkı bile ne yazık ki ebelere verilmemiştir. Sözleşmeli istihdamla ailelerinden ayrı bırakılmışlar, vekil ebe gibi istihdam modelleri ile düşük ücretle çalıştırılmaya zorlanmışlardır. Ayrıca ebelerimizin görev yaptıkları yerlerde yaşadıkları malzeme yetersizliği, lojman ve güvenlik gibi sorunların çözümü için ne yazık ki bir adım atılmamıştır. Şiddet hala çözülmeyi bekleyen büyük bir sorundur. Bu milletin geleceği olan bebeklerine ilk sağlık hizmetini sunarak çok önemli bir görevi yerine getiren ebelerin artık sesini hükümet duymalı, çalışma hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeleri hayata geçirmelidir. 48 bin ebe, sorunlarına çözüm beklemektedir.
 
İktidar ebelerin çalışma hayatında yapacakları her olumlu düzenlemeyi bu ülkenin geleceğine yapılmış bir katkı olarak görmelidir. Ebelerimizin çalışma koşulları ve almış oldukları ücretler acilen iyileştirilmeli, Vekil ebe-hemşire, 4/C'li 4924'lü ve 4/B'li sözleşmeli olarak çalışmak zorunda bırakılan ve hakları kısıtlanan tüm çalışanlara kadro verilmelidir” dedi.
 
“Sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği ve çalışandan aldığı gücü sadece çalışanlar için kullanmayı düstur edinen bir sendika olarak ebe arkadaşlarımızın çalışma şartlarının düzeltilmesi için yoğun bir çaba gösteriyoruz” diyen Kızılboğa, sözlerine şöyle devam etti:
“Lisans tamamlama haklarına kavuşmalarından, vekil ebe hemşirelere döner sermaye ödenmesine kadar birçok kazanıma yoğun mücadelelerimiz sonucunda biz imza attık. Kısacası her platformda sorunların çözümü için mücadele ettik yeni kazanımlara imza attık. Bundan sonrada mücadelenin ve yeni kazanımların adresi yine biz olacağız. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de artık Ebeler Haftası'nda sorunları çözüme kavuşturarak ebeleri sevindirmelidir. Ebelerin istediği göstermelik kutlamalar değil, mağduriyetlerinin giderilmesidir. Türk Sağlık-Sen olarak sorunların çözülmesi dileğiyle Ebeler Haftası'nı kutluyor, yurdumuzun dört bir yanında büyük bir özveri ile tüm zorluklara rağmen hizmet sunan ebe arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”
 
 
 
                                                                                             
                                                                                 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
12.05.2024
16:21
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın