KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mart 2026 Cuma
°C

Ebelerin sorunları çözüm bekliyor

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, 48 bin ebeye ait sorunların çözüm beklediğini söyledi.

Ebelerin sorunları çözüm bekliyor
22 NİSAN 2011 CUMA 09:39
0
2274
0
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Kızılboğa, Ebeler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

 
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 48 bin 85 ebenin görev yaptığını hatırlatan Kızılboğa, “Ebelerden 43 bin 404'ü Sağlık Bakanlığı'nda, 4 Bin 127'si özel sektörde ve 554'ü ise üniversite hastanelerinde görev yapmaktadır. Yani ebelerin yüzde 90'ı Sağlık Bakanlığı'nda çalışmaktadır. Oran olarak bakanlıkta en fazla görev yapan meslek sahibi olan ebelerimizin ne yazık ki sorunları bakanlık tarafından görmezden gelinmektedir.
 
Ebelerin görev tanımlarının net biçimde ortaya konulmaması nedeniyle mağduriyetler yaşanmaktadır.Yöneticilik yapma hakkı bile ne yazık ki ebelere verilmemiştir. Sözleşmeli istihdamla ailelerinden ayrı bırakılmışlar, vekil ebe gibi istihdam modelleri ile düşük ücretle çalıştırılmaya zorlanmışlardır. Ayrıca ebelerimizin görev yaptıkları yerlerde yaşadıkları malzeme yetersizliği, lojman ve güvenlik gibi sorunların çözümü için ne yazık ki bir adım atılmamıştır. Şiddet hala çözülmeyi bekleyen büyük bir sorundur. Bu milletin geleceği olan bebeklerine ilk sağlık hizmetini sunarak çok önemli bir görevi yerine getiren ebelerin artık sesini hükümet duymalı, çalışma hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeleri hayata geçirmelidir. 48 bin ebe, sorunlarına çözüm beklemektedir.
 
İktidar ebelerin çalışma hayatında yapacakları her olumlu düzenlemeyi bu ülkenin geleceğine yapılmış bir katkı olarak görmelidir. Ebelerimizin çalışma koşulları ve almış oldukları ücretler acilen iyileştirilmeli, Vekil ebe-hemşire, 4/C'li 4924'lü ve 4/B'li sözleşmeli olarak çalışmak zorunda bırakılan ve hakları kısıtlanan tüm çalışanlara kadro verilmelidir” dedi.
 
“Sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği ve çalışandan aldığı gücü sadece çalışanlar için kullanmayı düstur edinen bir sendika olarak ebe arkadaşlarımızın çalışma şartlarının düzeltilmesi için yoğun bir çaba gösteriyoruz” diyen Kızılboğa, sözlerine şöyle devam etti:
“Lisans tamamlama haklarına kavuşmalarından, vekil ebe hemşirelere döner sermaye ödenmesine kadar birçok kazanıma yoğun mücadelelerimiz sonucunda biz imza attık. Kısacası her platformda sorunların çözümü için mücadele ettik yeni kazanımlara imza attık. Bundan sonrada mücadelenin ve yeni kazanımların adresi yine biz olacağız. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de artık Ebeler Haftası'nda sorunları çözüme kavuşturarak ebeleri sevindirmelidir. Ebelerin istediği göstermelik kutlamalar değil, mağduriyetlerinin giderilmesidir. Türk Sağlık-Sen olarak sorunların çözülmesi dileğiyle Ebeler Haftası'nı kutluyor, yurdumuzun dört bir yanında büyük bir özveri ile tüm zorluklara rağmen hizmet sunan ebe arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”
 
 
 
                                                                                             
                                                                                 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.03.2026
00:46
Cevdet Yılmaz Bingöl`e geliyor
Cevdet Yılmaz Bingöl'e geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Bingöl'e geliyor. Programda Bilal Erdoğan da yer alacak.
13.03.2026
00:45
Bingöl`de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de İŞKUR ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 50 kişi istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak.
13.03.2026
00:44
Emeklilere ÖTV`siz otomobil için yasa teklifi Meclis`te
Emeklilere ÖTV'siz otomobil için yasa teklifi Meclis'te
Emeklilerin otomobil alırken Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olmalarıyla ilgili yasa teklifi Meclis gündemine taşındı. Teklif yasalaşırsa, emeklinin alacağı araçta ÖTV bedeli olmaması büyük bir avantaj sağlayacak.
13.03.2026
00:43
Bingöl Üniversitesi`ne YÖKAK`tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi'ne YÖKAK'tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda tüm başlıklarda kalite standartlarını karşılayarak kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı.
13.03.2026
00:42
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Uluslararası bir araştırma, Erzincan'ın doğusundan Bingöl'ün Yedisu ilçesine ve Tunceli Ovacık'a uzanan hatta yerin yaklaşık 4–5 kilometre derinliğinde iki ayrı magma rezervuarı bulunduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, sistemin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı.
13.03.2026
00:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarda 4 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın