KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Ebelerin sorunları çözüm bekliyor

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, 48 bin ebeye ait sorunların çözüm beklediğini söyledi.

Ebelerin sorunları çözüm bekliyor
22 NİSAN 2011 CUMA 09:39
0
2403
0
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Kızılboğa, Ebeler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

 
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 48 bin 85 ebenin görev yaptığını hatırlatan Kızılboğa, “Ebelerden 43 bin 404'ü Sağlık Bakanlığı'nda, 4 Bin 127'si özel sektörde ve 554'ü ise üniversite hastanelerinde görev yapmaktadır. Yani ebelerin yüzde 90'ı Sağlık Bakanlığı'nda çalışmaktadır. Oran olarak bakanlıkta en fazla görev yapan meslek sahibi olan ebelerimizin ne yazık ki sorunları bakanlık tarafından görmezden gelinmektedir.
 
Ebelerin görev tanımlarının net biçimde ortaya konulmaması nedeniyle mağduriyetler yaşanmaktadır.Yöneticilik yapma hakkı bile ne yazık ki ebelere verilmemiştir. Sözleşmeli istihdamla ailelerinden ayrı bırakılmışlar, vekil ebe gibi istihdam modelleri ile düşük ücretle çalıştırılmaya zorlanmışlardır. Ayrıca ebelerimizin görev yaptıkları yerlerde yaşadıkları malzeme yetersizliği, lojman ve güvenlik gibi sorunların çözümü için ne yazık ki bir adım atılmamıştır. Şiddet hala çözülmeyi bekleyen büyük bir sorundur. Bu milletin geleceği olan bebeklerine ilk sağlık hizmetini sunarak çok önemli bir görevi yerine getiren ebelerin artık sesini hükümet duymalı, çalışma hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeleri hayata geçirmelidir. 48 bin ebe, sorunlarına çözüm beklemektedir.
 
İktidar ebelerin çalışma hayatında yapacakları her olumlu düzenlemeyi bu ülkenin geleceğine yapılmış bir katkı olarak görmelidir. Ebelerimizin çalışma koşulları ve almış oldukları ücretler acilen iyileştirilmeli, Vekil ebe-hemşire, 4/C'li 4924'lü ve 4/B'li sözleşmeli olarak çalışmak zorunda bırakılan ve hakları kısıtlanan tüm çalışanlara kadro verilmelidir” dedi.
 
“Sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği ve çalışandan aldığı gücü sadece çalışanlar için kullanmayı düstur edinen bir sendika olarak ebe arkadaşlarımızın çalışma şartlarının düzeltilmesi için yoğun bir çaba gösteriyoruz” diyen Kızılboğa, sözlerine şöyle devam etti:
“Lisans tamamlama haklarına kavuşmalarından, vekil ebe hemşirelere döner sermaye ödenmesine kadar birçok kazanıma yoğun mücadelelerimiz sonucunda biz imza attık. Kısacası her platformda sorunların çözümü için mücadele ettik yeni kazanımlara imza attık. Bundan sonrada mücadelenin ve yeni kazanımların adresi yine biz olacağız. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de artık Ebeler Haftası'nda sorunları çözüme kavuşturarak ebeleri sevindirmelidir. Ebelerin istediği göstermelik kutlamalar değil, mağduriyetlerinin giderilmesidir. Türk Sağlık-Sen olarak sorunların çözülmesi dileğiyle Ebeler Haftası'nı kutluyor, yurdumuzun dört bir yanında büyük bir özveri ile tüm zorluklara rağmen hizmet sunan ebe arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”
 
 
 
                                                                                             
                                                                                 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
09.07.2026
18:26
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
Emiroğlu: Emekli de çiftçi de geçinemiyor
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl'de düzenlediği basın toplantısında ekonomi, emekli maaşları, tarım destekleri, engelli bireylerin yaşadığı sorunlar ve 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
09.07.2026
17:22
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tır ve otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de tır ve otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
09.07.2026
12:58
Bingöl`de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'de ikinci ürün mesaisi başladı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde ilk hasadı tamamlayan çiftçiler, ikinci ürün olarak silajlık mısır ekimi için tarlalarda hazırlıklara başladı. Üreticiler, verimli geçen sezonun ardından ikinci mahsulden de umutlu.
08.07.2026
23:27
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
İki araç, iki hayvan, iki yaralı!
Bingöl Valiliği gündüz vakti başıboş hayvanları toplattı, akşam saatlerinde yine başıboş hayvan kazası yaşandı. Bingöl-Muş karayolunda iki aracın yola çıkan iki başıboş büyükbaş hayvana çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hafif yaralandı. Kazada çarpılan hayvanlar telef oldu.
08.07.2026
23:12
Bingöl`de 68 hayvan toplandı
Bingöl'de 68 hayvan toplandı
Bingöl Valiliği, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla başıboş hayvanlara yönelik denetim ve toplama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Son denetimlerde 68 sahipsiz hayvan toplanarak belediyelere ait geçici bakımevlerine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın