KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Ebelerin sorunları çözüm bekliyor

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, 48 bin ebeye ait sorunların çözüm beklediğini söyledi.

Ebelerin sorunları çözüm bekliyor
22 NİSAN 2011 CUMA 09:39
0
2359
0
AA aa

Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Kızılboğa, Ebeler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

 
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 48 bin 85 ebenin görev yaptığını hatırlatan Kızılboğa, “Ebelerden 43 bin 404'ü Sağlık Bakanlığı'nda, 4 Bin 127'si özel sektörde ve 554'ü ise üniversite hastanelerinde görev yapmaktadır. Yani ebelerin yüzde 90'ı Sağlık Bakanlığı'nda çalışmaktadır. Oran olarak bakanlıkta en fazla görev yapan meslek sahibi olan ebelerimizin ne yazık ki sorunları bakanlık tarafından görmezden gelinmektedir.
 
Ebelerin görev tanımlarının net biçimde ortaya konulmaması nedeniyle mağduriyetler yaşanmaktadır.Yöneticilik yapma hakkı bile ne yazık ki ebelere verilmemiştir. Sözleşmeli istihdamla ailelerinden ayrı bırakılmışlar, vekil ebe gibi istihdam modelleri ile düşük ücretle çalıştırılmaya zorlanmışlardır. Ayrıca ebelerimizin görev yaptıkları yerlerde yaşadıkları malzeme yetersizliği, lojman ve güvenlik gibi sorunların çözümü için ne yazık ki bir adım atılmamıştır. Şiddet hala çözülmeyi bekleyen büyük bir sorundur. Bu milletin geleceği olan bebeklerine ilk sağlık hizmetini sunarak çok önemli bir görevi yerine getiren ebelerin artık sesini hükümet duymalı, çalışma hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeleri hayata geçirmelidir. 48 bin ebe, sorunlarına çözüm beklemektedir.
 
İktidar ebelerin çalışma hayatında yapacakları her olumlu düzenlemeyi bu ülkenin geleceğine yapılmış bir katkı olarak görmelidir. Ebelerimizin çalışma koşulları ve almış oldukları ücretler acilen iyileştirilmeli, Vekil ebe-hemşire, 4/C'li 4924'lü ve 4/B'li sözleşmeli olarak çalışmak zorunda bırakılan ve hakları kısıtlanan tüm çalışanlara kadro verilmelidir” dedi.
 
“Sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği ve çalışandan aldığı gücü sadece çalışanlar için kullanmayı düstur edinen bir sendika olarak ebe arkadaşlarımızın çalışma şartlarının düzeltilmesi için yoğun bir çaba gösteriyoruz” diyen Kızılboğa, sözlerine şöyle devam etti:
“Lisans tamamlama haklarına kavuşmalarından, vekil ebe hemşirelere döner sermaye ödenmesine kadar birçok kazanıma yoğun mücadelelerimiz sonucunda biz imza attık. Kısacası her platformda sorunların çözümü için mücadele ettik yeni kazanımlara imza attık. Bundan sonrada mücadelenin ve yeni kazanımların adresi yine biz olacağız. Sağlık Bakanlığı yetkilileri de artık Ebeler Haftası'nda sorunları çözüme kavuşturarak ebeleri sevindirmelidir. Ebelerin istediği göstermelik kutlamalar değil, mağduriyetlerinin giderilmesidir. Türk Sağlık-Sen olarak sorunların çözülmesi dileğiyle Ebeler Haftası'nı kutluyor, yurdumuzun dört bir yanında büyük bir özveri ile tüm zorluklara rağmen hizmet sunan ebe arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”
 
 
 
                                                                                             
                                                                                 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
20.05.2026
19:15
Bingöl`de Feci Kaza! 1`i Ağır 2 Yaralı
Bingöl'de Feci Kaza! 1'i Ağır 2 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hayvan yüklü kamyonun iki otomobile çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
20.05.2026
18:49
Dağlık Alanda Yaralanan Şahsı Ekipler Kurtardı
Dağlık Alanda Yaralanan Şahsı Ekipler Kurtardı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dağlık alanda düşerek yaralanan bir kişi, UMKE, sağlık ve jandarma ekiplerinin çalışmasıyla bulunduğu bölgeden alınarak hastaneye kaldırıldı.
20.05.2026
13:48
Malatya depremi sonrası dikkat çeken Yedisu Fayı uyarısı!
Malatya depremi sonrası dikkat çeken Yedisu Fayı uyarısı! '7.4'lük Deprem Üretebilir'
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanları Prof. Dr. Süleyman Pampal ile Prof. Dr. Okan Tüysüz'den dikkat çeken açıklamalar geldi. İki uzman da Bingöl-Yedisu Fay Hattı'na işaret ederek büyük deprem riskine karşı uyardı.
19.05.2026
16:15
Bingöl`de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de SMA Tip-1 Hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyalar kermeslerle devam ediyor. Solhan'ın ardından Bingöl merkez Kent Meydanı'nda düzenlenen kermesin üçüncüsü ise perşembe günü de Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde yapılacak.
19.05.2026
15:39
Bingöl`de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen tören, sportif gösteriler ve kortej yürüyüşüyle kutlandı. Şehir Stadyumu'ndaki programda gençlerin sahnelediği gösteriler büyük beğeni topladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın