KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Eczacılardan kış uygulaması

Eczaneler, kış boyunca Cumartesi günleri mesai saatine kadar açık olacak.

Eczacılardan kış uygulaması
10 OCAK 2008 PERŞEMBE 09:55
0
1194
0
AA aa
Bingöl'deki eczacılar, dün Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında İl Sağlık Müdürlüğünde bir araya geldi. Sağlık Müdürlüğünün ve Eczacıların sorunlarının dile getirildiği toplantıda alınan en önemli karar ‘Eczanelerin Cumartesi günleri mesai saatine kadar açık olacağı' oldu.
İl Sağlık Müdürlüğü'nde dün saat 14.00'da Vali Balkanlıoğlu Başkanlığında, İl Sağlık Müdürü Dt. Zeki Bingöl, Eczacılar Odası Başkanı Ender Beyazyıldırım ve eczacılar bir araya gelerek yaşanan sorunların çözümü konusunda bir toplantı yapıldı. Basına kapalı yapılan görüşmelerde alınan kararları Vali Balkanlıoğlu açıkladı. Eczaların yakındığı bir takım konuların bulunduğunu, istek ve taleplerin ise aktarıldığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu,
“Bunların bir bölümü İl Sağlık Müdürlüğünü ilgilendiriyor. Buna karşılık, sağlık müdürlüğünün de eczacılardan bir takım istekleri ve şikâyetleri var. Dolayısıyla sağırlar diyalogu gibi hariçten gazel okumak yerine, iki tarafı da bir araya getirerek yaptığımız toplantıda var olan soruna çözüm bulmayı hedefledik. Sonuçta sağlık il müdürlüğü, valiliğin bünyesinde, emrinde ve denetiminde olan bir kurumdur. Valiler de bir orkestra şefi gibi tüm kurumları, ildeki bütün kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra vatandaşlar ve kurumlar arasındaki diyalogu sağlamak ve iyi çalışmalarını gözetlemek ve denetlemekle yükümlüdürler. Kanunlar bize bu yetkiyi vermiştir. Dolayısıyla Sağlık İl Müdürlüğü ile Eczacılar Odası arasındaki karşılıklı diyalog ve işbirliğini yönetmek, denetlemek ve idare etmek bizim görevimizdir” dedi.
Karşılıklı yapılan görüşmelerde bir takım kararların alındığını sözlerine ekleyen Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti. “Eczacıların sağlık müdürlüğünden ve sağlık kuruluşlarından beklentileri,  sağlık müdürlüğünün de eczacılardan beklentilerinin neler olduğu görüştük ve bu anlamda ortak bir karara vardık. En önemli sorun olarak cumartesi günleri tek eczanenin nöbetçi kalması, vatandaşların eczane önünde kuyruk oluşturması ve buna bağlı olarak ortaya çıkan mağduriyetin önlenmesi için Eczacılar Odamız tarafından dönemsel olarak en az kış mevsimi boyunca Cumartesi günleri nöbet uygulamasını kaldırmayı düşünüyor. Bu uygulamayı hayata geçireceklerini ifade ettiler. Doktor arkadaşlar da yazdıkları reçetelerde biraz daha özenli davranacak. Çünkü bilhassa teşhis bölümleri ve raporların doğru yazılması, kodlamaların eksik olması kurumlar arasında ödemelerde sıkıntı yaratmaktadır. Bu konuda doktor arkadaşlar biraz daha özenli davranacaklar. Bir de yazdıkları reçetelerde belirli firmaları gözeten ilaçlardan ziyade devleti ve milleti gözeten, muadilleri bol olan ilaçlar üzerinde durulması ve bu konuda doktorlar ile eczacılar arasında gerektiğinde hizmet içi gibi bir eğitiminin sağlanması benzeri bir toplantıyla yapılmasının faydalı olacağı kanısındayım”
Vali Balkanlıoğlu, doktorlardan piyasadan kalkan ilaçları yazılmamasına özen göstermeleri gerektiğini, yazılması durumunda ise hastalarla eczacıları karşı karşıya getirdiğini ve bu konuda doktorların duyarlı davranmalarını istedi.



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV`siz araç düzenlemesi Resmî Gazete`de
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu:
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri;
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın