KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Efendilik değil, hizmetkarlık yapıyoruz

AK Parti'nin Türkiye'de bütün milletin partisi olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bunu ben demiyorum. AK Parti'nin oy aldığı kesimler diyor. Allaha şükürler olsun ki; biz bu millet için çalışıyoruz, Milletimize efendilik değil, hizmetkârlık yapıyoruz' dedi.

Efendilik değil, hizmetkarlık yapıyoruz
29 EKİM 2015 PERŞEMBE 01:23
0
1415
0
AA aa

Seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'de ki temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, beraberinde İl Başkanı Yılmaz Seven ve 26.Dönem Milletvekili Adayı Cemal Eğin ile birlikte, Sancak Beldesi, Adaklı, Kiğı ilçeleri ve köyleri ziyaret etti.

“HİZMETLERİMİZ KATLANARAK DEVAM EDECEK”

Hükümetin güçlü olduğu müddetçe hizmetlerin katlanarak geleceğini belirten Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Nereden geliyor bu değirmenin suyu, istikrarlı yönetimlerden geliyor, güçlü hükümetlerden geliyor. Hükümetimiz güçlü olduğu sürece, siz bizi başımız dik halde gönderdiğiniz sürece bu hizmetler katlanarak devam edecektir. 1 Kasım seçimleri geliyor AK Parti tek başına iktidar olsun mu olmasın mı? Bakın, son13 senede hastanelerimize daha rahat gidebiliyor muyuz? Daha iyi hizmet alıyor muyuz? Allah rızası için engellimize, dulumuza, yetimimize, yoksulumuza, daha fazla destek oluyor muyuz? Okula giden öğrencimizin bedava kitabı masasına konuyor mu? Yoksulsa ailesine destek veriyor muyuz? Hepsini veriyoruz çok şükür ve desteklerimize devam ederek artıracağız inşallah. Peki, bunlar nasıl oluyor? Nerden geliyor bu değirmenin suyu istikrarlı yönetimlerden geliyor, güçlü hükümetlerden geliyor. Koalisyon yapılarıyla, parçalı yönetimlerle emin olun bereketi kalmıyor işin bakın 1990'lı yıllarda o koalisyon yapılarında maalesef üç tane kriz yaşadı ülkemiz” dedi.

“GÜÇLÜ HÜKÜMETLER OLMAZSA DEMOKRASİ'DE OLMAZ”

Güçlü hükümetlerin ve güçlü sivil hükümetlerin olmadığı zaman demokraside olmaz, hak ve hürriyet de olmaz diyen Yılmaz, “Doksanlı yılları düşünün, 28 Şubatları yaşamadık mı? İnanç özgürlüğü alanında birçok baskılar yaşamadık mı? İnsanların dilleriyle ilgili bir çok yasaklar yokmuydu? Faili meçhul cinayetler, işkenceler, hapishaneler o dönemi hepimiz hatırlıyoruz ama bugün bakın inanç hürriyeti anlamında çok önemli adımlar attık. Başörtüsü meselesi kaldı mı artık. İmam hatiplerin katsayı meselesi çözüldü, başörtüsü çözüldü. Okullarda Kur'an-ı Kerim, Siyer-i nebi dersleri diğer taraftan Alevi vatandaşlarımızın meseleleriyle ilgili çalıştaylar yaptık. Daha da adımlar atacağız inşallah. Dille ilgili meselelerde, anadille ilgili meselelerde biliyorsunuz ki birçok yasakları kaldırdık. TRT Şeş TRT Kurdi oldu şimdi. TRT Kurdi Kürdi 24 saat yayın yapıyor. Kırmanca Zazaca yayın yapılıyor. Üniversitelerde enstitüler kurduk bakın Bingöl üniversitesinde şimdi Kırmanca, Zazaca enstitüler var. Uluslararası konferanslar yapıyoruz Lisans yüksek lisans öğrencilerini alıyoruz. Okullarda seçmeli ders haline getirdik Zazaca'yı Kurmancayı. özel okullarda isteyen eğitim dili olarak kullansın dedik. Bunları biz yaptık başkaları yapmadı ve neredeyse bunlar için AK Parti'yi kapatıyorlardı. Bugünleri yaşayıp geldik biz her türlü riski göze alarak fedakâr bir şekilde bu adımları yaptık” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZE EFENDİLİK DEĞİL, HİZMETKÂRLIK YAPIYORUZ”

Allaha şükürler olsun ki; biz bu millet için çalışıyoruz, Milletimize efendilik değil, hizmetkârlık yapıyoruz ifadelerini kullanan Yılmaz, “Bazıları kalkıp bütün partiler iyi, AK Parti kötü diyorlar. Doğu ve Güneydoğu'ya hangi Hükümet, hangi parti AK parti kadar hizmet etti? Elimizi vicdanımıza koyup düşünelim yine konuştuğumuzda bazıları diyor ki tabi diyor devletin görevi yapacak diyor. Doğru devletin görevi elbette yapacak ama bu devlet yeni mi kuruldu? Daha önce yokmuydu böyle bir devlet? Niye daha önce bir devlet görevlerini yapmıyordu da şimdi yapmaya başladı. Bu yönetimdendir değerli kardeşlerim, bu hükümettendir, bu AK Parti'nin sayesindedir ve inşallah daha da fazlasını yapmaya devam edecek AK Parti. Biz hep şunu söylüyoruz; Biz halka efendilik yapmak için bu makamlarda değiliz, bu hükümette değiliz, biz halka hizmetkâr olmak için buradayız ve inşallah böyle olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2025
12:07
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Muş'ta düzenlenen ANALİG grup müsabakalarında rakiplerine şans tanımayarak birincilikleri elde eden Bingöllü sporcular, Çorum'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.
14.07.2025
11:54
15 Temmuz Medya Programı Başlıyor
15 Temmuz Medya Programı Başlıyor
81 ilden 81 gazeteci ile yurt dışından 41 ülkeden davet edilen 120 yabancı basın mensubu, toplamda 200 gazeteci programda yer alacak. Programda Bingöl'ü, Bingöl Online temsil edecek.
13.07.2025
22:38
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.
13.07.2025
22:16
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında kekik toplarken mahsur kalan 4 kişi, AFAD ve itfaiye botlarının arızalı olması nedeniyle spor antrenörünün jetskisiyle kurtarıldı. Vatandaşlar, sirensiz baraj su salınımı ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın