KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

Efendimiz (sav) gönlümüzde yaşamaktadır

Erzincan Üniversitesi İslam Enstitüsü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gayretli, Hz. Peygamber'in (sav) gönüllerde yaşadığını söyledi.

Efendimiz (sav) gönlümüzde yaşamaktadır
14 ŞUBAT 2011 PAZARTESİ 09:15
0
2358
0
AA aa

Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı, Mevlit Kandili nedeniyle ‘Yaşayan Kur'an Hz. Muhammed (sav)' adlı bir program düzenledi.

Pazar günü saat 12.30'da Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa, Erzincan Üniversitesi İslam Enstitüsü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gayretli, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Buhara Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, din görevlileri mevlidi şerif okudu.
Yoğun ilginin görüldüğü programda, okunan ilahiler gönülleri mest etti.

Programda selamla konuşmasına başlayan Vakıf Başkanı Cengiz Değişgeç, vakıf olarak düzenledikleri programa katılan davetlilere teşekkür ederek, vakıflarının 1996 yılında bu yana Bingöl'de faaliyet gösterdiğini söyledi. 

“Vakfımız tarafından fakir ailelere düzenli yardımlar yapılmakta, öğrenim çağındaki öğrencilere eğitim bursu verilmektedir” diyen Değişgeç, “Bingöl Üniversitemizin tüm çalışanlarıyla yaptıkları olumlu hizmetler sonucu, öğrenci potansiyelinin her geçen yıl artmasıyla, eğitim alanındaki çalışmalarımızı daha da artırmak istiyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm halkımızın dertleriyle dertlenmekte ve çözüm üretmeye çalışmaktayız. Yaşadığımız çağda, bildiğiniz üzere manevi değerlerimiz büyük bir hızla aşınmakta, bizi biz yapan özellikler hızla kaybolmaktadır. Manevi kimliğimizi kaybetmemek ve ona sahip çıkmak vakfımızın ana gayesidir. Bugün burada bir araya gelmemize vesile olan bu program, böyle bir amacın bir tezahürüdür” dedi.

Değişgeç'in konuşmasının ardından katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Erzincan Üniversitesi İslam Enstitüsü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gayretli, Hz. Peygamber'in (sav) hayatından kesitiler sundu.

“Mevlit Kandili demek, Hz. Peygamber'in kutlu doğumu kutlamak demektir” diyen Gayretli, Hz. Peygamber'in kutlu doğumun kutlanması dışında, İslam'da doğum günü kutlamasının olmadığına dikkat çekerek, “Eskiden insanlarımız dini günleri daha çok takip ederdi. Ama artık bu günler de unutuldu. Bizim kültürümüzde Efendimiz haricinde kimsenin doğum gününü kutlamak yoktur. Bu kültür bizim kültürümüzde, tarih boyunca devam etmiştir. Efendimizin doğum gününü kutlamak, Batı'daki gibi bir kutlama değildir. İnşallah kıyamete kadar Efendimizin doğum günü kutlanacaktır” dedi.

Hz. Peygamber'in gönüllerde hala yaşadığını söyleyen Gayretli, “Efendimiz kıyamete kadar yaşayacak ve ümmetinin güzel hasletlerini takip edecektir. Efendimizi tarihe mal olmuş bir şahsiyet olarak görmemiz lazım. Bu bilinci toplumumuzda yaşatmalıyız” diye konuştu.
Gayretli'nin konuşmasının akabinde, Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı'nca verilen plaket, Belediye Başkanı Serdar Atalay tarafından takdim edildi.

Minik kız çocuklarının söyledikleri ilahilerle devam eden program, İmam ve hatip olan Nurettin Hatipoğlu'nun yaptığı hatim duasıyla son buldu.

Program esnasında Buhara Vakfı, katılımcılara kandil simidi dağıttı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
24.04.2026
10:45
Bingöl`de kazadan kaçan tır refüje girdi
Bingöl'de kazadan kaçan tır refüje girdi
Bingöl'de bir tırın otomobile çarpmamak için refüje girmesi sonucu meydana gelen kazada şans eseri yaralanan olmadı.
23.04.2026
22:02
Bingöl UMKE`ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE'ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, uluslararası verifikasyon sürecini tamamladı. Düzenlenen törende Dünya Sağlık Örgütü bayrağı teslim edilirken, merkezin üç farklı EMT yapısıyla dünyada bir ilke imza attığı vurgulandı.
23.04.2026
21:52
Vali Çelik makamını Muhammed Selim`e devretti
Vali Çelik makamını Muhammed Selim'e devretti
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Muhammed Selim Kısa'ya devretti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın