KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Efsane omuzlarda veda etti!

Beşiktaş'ın emektar futbolcularından Oktay Derelioğlu futbolu yuvasında bıraktı...

Efsane omuzlarda veda etti!
17 AĞUSTOS 2008 PAZAR 11:35
0
1157
0
AA aa
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımlarda forma giyen Oktay Derelioğlu, yeşil sahalara veda etti.

Oktay, Beşiktaş ile Azerbaycan'ın Hazar Lankaran takımları arasında BJK İnönü Stadı'nda oynanan maçla jübilesini yapıp futbola veda etti.


Sahaya Beşiktaş takımının kaptanı olarak 7 numaralı formasıyla çıkan Oktay'a, siyah-beyazlı taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu.

15 dakika Beşiktaş forması giyen Oktay, bu dakikada siyah-beyazlı futbolcuların omuzlarında sahayı terk edip futbola veda etmiş oldu. Oktay'ı saha kenarında ilk olarak iki takımın teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam ve Rasim Kara tebrik etti. Oktay, yerini genç futbolcu Necip'e bırakırken, kaptanlık pazubandını da Nobre'ye verdi.

-''ATSAYDIM BIRAKMAZDIM''-

Maçın 14. dakikasında Nobre'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Oktay'ın yaptığı vuruşta top yan direkten döndü. Oktay, sahadan çıktıktan sonra da bu pozisyon için espri yaparak, ''Atsaydım, bırakmazdım'' dedi.

Acısıyla tatlısıyla futbol hayatının artık geride kaldığını ifade eden Oktay, daha sonra taraftarların isteği üzerine kapalı tribünün önüne kadar giderek siyah-beyazlı taraftarlarla birlikte tezahürat yaptı. Taraftarları kıramayan Oktay, tribünlere çıkarak bir süre amigoluk da yaptı ve tezahüratlara eşlik etti.

-FUTBOLA 1985 YILINDA BAŞLADI-

17 Aralık 1975 tarihinde dünyaya gelen Oktay Derelioğlu, futbola 1985 yılında Karagümrük altyapısında başladı. 14 yaşında Karagümrük'ün (A) Takımı'nda ilk 11'de forma giydi.

1992 yılında kısa bir Trabzonspor deneyiminden sonra 1993 yılında Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş'ta 6 sene forma giydi. Toplam 154 lig maçında oynayıp, 73 gole imza attı. (1993-94 sezonunda 26 maçta 10 gol, 1994-95 sezonunda 21 maçta 10 gol, 1995-96 sezonunda 27 maçta 9 gol, 1996-97 sezonunda 28 maçta 22 gol, 1997-98 sezonunda 27 maçta 14 gol, 1998-99 sezonunda 25 maçta 8 gol.)

-REKORU KIRILAMADI-

Siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 14 gole imza atan Oktay Derelioğlu, Beşiktaş'ın Avrupa'da en fazla gol atan futbolcusu oldu. Oktay'ın bu rekoru halen kırılamadı.

Oktay Derelioğlu, Beşiktaş'ta 1 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası, 2 TSYD Kupası şampiyonlukları yaşadı.

Beşiktaş'ta gösterdiği üstün performansla Milli Takım'a kadar yükselen Oktay Derelioğlu'nun, ay-yıldızlı formayla Belçika'ya 7 oyuncuyu çalımlayarak attığı gol, Türk futbol tarihinin unutulmazları arasına girdi. Zeki Rıza Sporel'in 1924 yılında milli takımın Finlandiya'yı 4-2 yendiği maçta 4 gole imza atarak, bir milli maçta en çok gol atan futbolcu rekorunu, 72 yıl sonra Oktay Derelioğlu egale etti. Oktay, 10 Kasım 1996 tarihinde San Marino ile oynanan ve millilerin 7-0 kazandığı Dünya Kupası eleme grubu maçında 4 gol atarak, Zeki Rıza Sporel'in rekoruna ortak oldu.

13 defa B Genç, 37 defa A Genç, 14 defa Ümit Milli, 18 defa A Milli Takım forması giyen Oktay, A Milli Takım formasıyla 9 gole imza attı.

-OYNADIĞI DİĞER TAKIMLAR-

Yaşadığı talihsiz olaylar sonucunda bir dönem futboldan uzaklaşan ve Beşiktaş'tan ayrılan Oktay, daha sonra birçok takımın formasını giydi.

Siirt Jetpaspor, Gaziantepspor, İspanyol takımı Las Palmas, Trabzonspor, Fenerbahçe, Bundesliga takımı FC Nürnberg, Samsunspor, Akçaabat Sebatspor, İstanbulspor, Yalovaspor, Azerbeycan takımı Hazar Lankaran'da forma giyen Oktay, son olarak Karagümrük'e vefa borcunu ödemek için bu kulübe geri döndü ve 2008-2009 sezonu öncesinde futbolu bırakma kararı aldı.

-''İBRAHİM''LER İLK 11'DE-

Beşiktaş'ta Avusturya kampında kavga ettikleri için süresiz kadro dışı bırakılan ancak geçen hafta içinde yönetim kurulu tarafından affedilen İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman, jübile maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

Siyah-beyazlılar, Hazar Lankaran takımı karşısında yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, UEFA Kupası ön elemesinde Siroki Brijeg takımıyla yaptıkları karşılaşmada ilk 11'de oynayan futbolcularını dinlendirirken, gençlerle takviye ettiği kadroyu sahaya sürdü.

İbrahim Toraman savunmanın sağında, İbrahim Üzülmez ise solunda görev aldı. Siyah-beyazlılarda genç futbolcu Emre Özkan ile yeni transfer Tuna savunmada görev aldılar.

-BİRLİKTE TRİBÜNLERİ SELAMLADILAR-

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile Hazar Lankaran Teknik Direktörü Rasim Kara, birlikte siyah-beyazlı tribünleri selamladı.

Maç öncesi taraftarlar iki teknik direktör lehine tezahüratlar yaparken, Kara ve Sağlam birlikte tribünlere gidip taraftarları selamlayarak karşılık verdi.

Bu arada, siyah-beyazlı taraftarlar karşılaşmaya fazla ilgi göstermezken, maçı 5 bine yakın sporsever izledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın