KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2025 Salı
°C

Eğitim-bir-sen yetkili sendika

Üye sayısını bin 420'ye ulaştıran Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi'nde yetkili sendika oldu.

Eğitim-bir-sen yetkili sendika
26 MAYIS 2011 PERŞEMBE 08:48
0
2875
1
AA aa

Her yıl 15 Mayıs'ta belirlenen yetkili sendika mutabakat metinlerine göre Bingöl'de Eğitim- Bir-Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) yine açık ara ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bingöl Üniversitesi'nde toplam bin 420 üyeye ulaşarak, hem Milli Eğitim hem de Bingöl Üniversitesi'nde yetkili sendika oldu.

 

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Milli Eğitim ve üniversitede imzalanan mutabakat metinlerinde açık ara yetkili sendika olduklarını dile getirdi.

 

“Genel Yetki”nin yakında yapılacak mutabakat metni ile belirleneceğinin altını çizen Kava “ Toplu Sözleşme'de teri olan toplu sözleşme masasında da yeri olmalı dedik ve Allah'ın izniyle yetkiye kavuştuk bundan dolayı mutluyuz. Abant Çalıştayı'nda hükümete Toplu Sözleşme'yi kabul ettiren ve 12 Eylül Referandumu'nda Toplu Sözleşmeye “Evet” diyen tek sendikaydık. Bunun için mücadele ettik ve eğitim çalışanları bize teveccüh etti. Bunun doğal sonucu olarak Türkiye geneli iki yüz bine yaklaşan üyemizle Türkiye'nin en hızlı ve istikrarlı büyüyen sendikası olduk. Yakında yapılacak genel yetki mutabakatıyla farkımızı gösterme fırsatı bulacağız inşallah ve bu emaneti ehline veren değerli üyelerimizin hakkını ve hukukunu en iyi şekilde savunma ve koruma gayreti içersinde olacağız. Eğitim-Bir-Sen olarak en büyük sivil toplum örgütü olmanın gururunu, onurunu, hazzını yaşarken; büyümenin getirdiği sorumlulukları da her daim hatırlamalı, bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Büyüğe yakışan, tevazudur, olgunluktur, herkesi kucaklamaktır; Bu nedenle büyüklüğün gereğini yapmalıyız.Yetkili olmamamıza rağmen etkiliydik ve eğitim çalışanlarının hakları her platformda savunduk ve takipçisi olduk kazandık. Eğitim çalışanlarının sorunlarını her zaman dert edindik ve sloganla geçiştirmedik. Teşkilatımızın her biriminin bu başarıda önemli katkıları olduğuna şahitlik ettik. İlçe yönetim kurulları, işyeri temsilcilerimiz, kadın komisyonumuz, üniversite temsilciliğimiz ve tüm üyelerimizin yoğun gayretleri için yönetim kurulum adına hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
aymana (@Misafir_4674)
26 Mayıs 2011 Perşembe 13:00
saygı değer başkanım sizi ve bütün eğitim bir sen camiasını tebrik eder başarılarınızın devam etmesini dilerim.
19.08.2025
01:26
Bingöl`de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Bingöl'de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Hayatını kaybeden 65 yaşındaki Kadriye Korkulu'nun, Belediye Başkanı Erdal Başkan Arıkan'ın teyzesi olduğu öğrenildi.
18.08.2025
23:46
Bingöl`de piknik yapan aile ölümden döndü
Bingöl'de piknik yapan aile ölümden döndü
Baraj sularının aniden yükselmesiyle piknik yapan aile mahsur kaldı. Ağaç dallarına tutunarak hayatta kalan ve güçlükle kurtarılan aile, siren uyarı sesinin duyulmadığını vurguladı.
18.08.2025
23:43
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı, Eylül ayında başlayacak olan 2025-2026 yılı eğitim ve öğretim yılında yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.
18.08.2025
20:45
Bingöl`de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, firari olan 29 şahıs yakalandı. Vali Usta: 'Aranması olup da hiçbir şey olmamışçasına aramızda dolaşanlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Bingöl'ümüzün huzuru için onlara asla yer vermeyeceğiz' dedi.
18.08.2025
20:12
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
2025-2026 sezonunda 3. Lig'de mücadele edecek olan yeşil beyazlı temsilcimiz 12 Bingölspor, iç saha maçlarına dair bilet ve kombine fiyatlarını duyurdu ve 'Bu sezon sen de yerini al, şehrinin takımına omuz ver' çağrısında bulundu.
18.08.2025
19:44
Körtewliler yaylada şenlendi
Körtewliler yaylada şenlendi
Bingöl merkeze bağlı Çukurca köyü (Körtew) sakinleri, ikincisi bu yıl düzenlenen yayla şenliğinde bir araya geldi. Çeşitli ikramların yapıldığı şenlikte, sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde coşan yöre halkı, halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın