KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Eğitim-bir-sen'den işyeri toplantısı

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi, İşyeri Temsilcileri Toplantısını Bingöl merkez ve merkeze bağlı köy okullarındaki temsilcilerin katılımıyla Bingöl Öğretmenevi'nde gerçekleştirdi.

Eğitim-bir-sen`den işyeri toplantısı
24 ŞUBAT 2010 ÇARŞAMBA 08:49
0
1449
0
AA aa
Eğitim Bir-Sen işyeri temsilcileri öğretmenevinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Düzenlenen İşyeri Temsilcileri toplantısında 2008–2009 yılının sendikal değerlendirilmesi yapıldı ve 2010 yılının hedefleri görüşüldü. Düzenlenen toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Kava, Avrupa ülkelerinde yılların gündemini Türkiye'nin bir günde yaşadığını söyledi.
AVRUPA'DA YILLARIN GÜNDEMİNİ
TÜRKİYE'NİN BİR GÜNDE YAŞIYOR
Türkiye'nin özellikle bulunduğu süreç itibarıyla demokratikleşme konusunda en kritik ve en zor süreçlerden birini yaşadığını belirten Kava, “ Sürekli sivil alanlara bürokratik engellemelerin hız kesmeden devam etmesi öncelikle STK'ları ve toplumu demokratikleşme umudunu tırpanlamaya dönük girişimler olduğu bilinmektedir. Avrupa ülkelerinde yıların gündemini bizler bir günde yaşıyoruz. Bu hızlı gündem değişikliğiyle İnsanlarımızın,  sürecin peşinden sürüklenerek çevresindeki sorunlara duyarsızlaştırılıyor.   Duyarsızlaştırılan insanlar en önemli sorunlarda bile tepki gösteremiyor ve olayları okuyamıyor. Katsayı üzerinden yapılan iktidar mücadelesine öğrenciler kurban ediliyor.Kuruluşumuzdan itibaren hem gündemde tuttuğumuz katsayı adaletsizliğini giderme çabalarımız devam edecektir. Ancak yargı erkiyle yüz binlerin mağdur edilmesiyle intikam alınmak istenmesini, ne toplum vicdanı ne de tarih affedecek. Öğrencilerin skolâstik düşüncenin ihtiyar savunucularınca mağdur edilmesine seyirci kalamayız” dedi.
70 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENDEN 70 BİN DİLEKÇE
70 Bin Sözleşmeli Öğretmenden 70 Bin Dilekçe' Kampanyası başlattıklarını söyleyen Kava, “Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı Ağustos ayında sendikamız yöneticileri ve basın huzurunda sözleşmeli öğretmen alınmayacağını duyurmuştu. Ancak daha sonra yeniden sözleşmeli öğretmen alması tüm sözleşmeli öğretmenlerimizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Öğretmenlerin motivasyonlarının bozulmasına neden olan bu uygulamanın kaldırılması için tüm Türkiye'deki sözleşmeli öğretmenlerimizle 70 Bin sözleşmeli 70 Bin dilekçe kampanyasını başlatıyoruz. Bu kampanyaya Bingöl'de çalışan tüm sözleşmeli öğretmenlerimizin gereken desteği vermesini bekliyoruz.  Sözleşmeli öğretmenlerimiz, bulundukları işyerlerindeki işyeri temsilcilerine gönderdiğimiz dilekçeleri veya sendikamız bürosundan temin ettikleri dilekçeleri imzalamaları gerekmektedir.
Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusunda şimdiye kadar onlarca basın açıklaması yaptık, yetkililer nezdinde birçok girişimde bulunduk. Şimdi de dilekçe kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Sözleşmeli öğretmenler tarafından imzalanacak dilekçeler, Genel Merkezimiz vasıtasıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulacaktır. Bakanlığın dilekçelerimize olumlu cevap vermemesi durumunda dava açacağız.
 70 Bin Sözleşmeli Öğretmenden 70 Bin Dilekçe' kampanyamız 26 Şubat 2010 tarihine kadar devam edecektir” diye konuştu.

Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın