KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Eğitim-bir-sen'den işyeri toplantısı

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi, İşyeri Temsilcileri Toplantısını Bingöl merkez ve merkeze bağlı köy okullarındaki temsilcilerin katılımıyla Bingöl Öğretmenevi'nde gerçekleştirdi.

Eğitim-bir-sen`den işyeri toplantısı
24 ŞUBAT 2010 ÇARŞAMBA 08:49
0
1557
0
AA aa
Eğitim Bir-Sen işyeri temsilcileri öğretmenevinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Düzenlenen İşyeri Temsilcileri toplantısında 2008–2009 yılının sendikal değerlendirilmesi yapıldı ve 2010 yılının hedefleri görüşüldü. Düzenlenen toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Kava, Avrupa ülkelerinde yılların gündemini Türkiye'nin bir günde yaşadığını söyledi.
AVRUPA'DA YILLARIN GÜNDEMİNİ
TÜRKİYE'NİN BİR GÜNDE YAŞIYOR
Türkiye'nin özellikle bulunduğu süreç itibarıyla demokratikleşme konusunda en kritik ve en zor süreçlerden birini yaşadığını belirten Kava, “ Sürekli sivil alanlara bürokratik engellemelerin hız kesmeden devam etmesi öncelikle STK'ları ve toplumu demokratikleşme umudunu tırpanlamaya dönük girişimler olduğu bilinmektedir. Avrupa ülkelerinde yıların gündemini bizler bir günde yaşıyoruz. Bu hızlı gündem değişikliğiyle İnsanlarımızın,  sürecin peşinden sürüklenerek çevresindeki sorunlara duyarsızlaştırılıyor.   Duyarsızlaştırılan insanlar en önemli sorunlarda bile tepki gösteremiyor ve olayları okuyamıyor. Katsayı üzerinden yapılan iktidar mücadelesine öğrenciler kurban ediliyor.Kuruluşumuzdan itibaren hem gündemde tuttuğumuz katsayı adaletsizliğini giderme çabalarımız devam edecektir. Ancak yargı erkiyle yüz binlerin mağdur edilmesiyle intikam alınmak istenmesini, ne toplum vicdanı ne de tarih affedecek. Öğrencilerin skolâstik düşüncenin ihtiyar savunucularınca mağdur edilmesine seyirci kalamayız” dedi.
70 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENDEN 70 BİN DİLEKÇE
70 Bin Sözleşmeli Öğretmenden 70 Bin Dilekçe' Kampanyası başlattıklarını söyleyen Kava, “Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı Ağustos ayında sendikamız yöneticileri ve basın huzurunda sözleşmeli öğretmen alınmayacağını duyurmuştu. Ancak daha sonra yeniden sözleşmeli öğretmen alması tüm sözleşmeli öğretmenlerimizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Öğretmenlerin motivasyonlarının bozulmasına neden olan bu uygulamanın kaldırılması için tüm Türkiye'deki sözleşmeli öğretmenlerimizle 70 Bin sözleşmeli 70 Bin dilekçe kampanyasını başlatıyoruz. Bu kampanyaya Bingöl'de çalışan tüm sözleşmeli öğretmenlerimizin gereken desteği vermesini bekliyoruz.  Sözleşmeli öğretmenlerimiz, bulundukları işyerlerindeki işyeri temsilcilerine gönderdiğimiz dilekçeleri veya sendikamız bürosundan temin ettikleri dilekçeleri imzalamaları gerekmektedir.
Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusunda şimdiye kadar onlarca basın açıklaması yaptık, yetkililer nezdinde birçok girişimde bulunduk. Şimdi de dilekçe kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Sözleşmeli öğretmenler tarafından imzalanacak dilekçeler, Genel Merkezimiz vasıtasıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulacaktır. Bakanlığın dilekçelerimize olumlu cevap vermemesi durumunda dava açacağız.
 70 Bin Sözleşmeli Öğretmenden 70 Bin Dilekçe' kampanyamız 26 Şubat 2010 tarihine kadar devam edecektir” diye konuştu.

Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
21:02
Korkutata:
Korkutata: '2026 bütçesi çalışanı ve üretimi merkeze alıyor'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, bütçenin emeği önceleyen, sosyal devleti güçlendiren ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
17.12.2025
21:00
Gültekin:
Gültekin: 'Umut Satılmaz, Emek Çekilişe Konu Edilemez'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, Milli Piyango ve şans oyunlarına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu tür uygulamaların dar gelirli kesimleri hedef alan bir umut istismarı ve toplumsal bağımlılık kaynağı olduğunu vurguladı.
17.12.2025
20:59
Bingöl`de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
17.12.2025
20:58
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Bingöl'de trafik güvenliğinin artırılması ve kolluk hizmetlerinde şeffaflığın güçlendirilmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan trafik ve asayiş ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi.
17.12.2025
20:57
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Yeşil-beyazlılar Osmaniyespor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini perçinledi. En yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 13'e çıkaran 12Bingölspor, şampiyonluk yolunda önemli bir aşamayı daha katetti.
17.12.2025
20:56
İş İnsanları Panelinde Bingöl`ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
İş İnsanları Panelinde Bingöl'ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
Bingöl'ün marka değerinin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen panelde, iş dünyasının bölgesel kalkınmadaki rolü masaya yatırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın