KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Eğitim-öğretim-bilim hizmet kolu çalışanları sorunları ve çözüm önerileri şurası

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubemizin 12 Aralık 2009 ***artesi Saat: 10:00'da Bingöl Öğretmen evi'nde düzenleyeceği ve eğitim çalışanlarının sorunlarının ele alınacağı şurada  getirilen çözüm önerileri raporlaştırılarak Ankara'da yapılacak Şura'da gerekli kurumlarda çözümü için gündeme getirilecek.

Eğitim-öğretim-bilim hizmet kolu çalışanları sorunları ve çözüm önerileri şurası
08 ARALIK 2009 SALI 10:05
0
1685
0
AA aa
            Kurulduğu günden bugüne sempozyum, panel, konferans ve kongrelerle, eğitimin önemine ve önceliğine dikkat çeken sendikamız, eğitimde niteliğin artırılmasına yönelik birçok çalışma gerçekleştirdi. Bu doğrultuda yaptığımız önemli çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek, “Eğitim-Öğretim-Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Şurası” yapıyoruz. 

  Şura çalışmaları, Kadınlar Komisyonu, Hizmetliler Komisyonu, Memur, Teknisyenler ve Şefler Komisyonu, Öğretmenler Komisyonu, Okul Yöneticileri Komisyonu, Müfettişler ve Şube Müdürleri Komisyonu, Üniversite İdari Personel Komisyonu ve Üniversite Akademik Personel Komisyonu olarak 8 ayrı komisyon çalışmasıyla desteklenecektir.
 
  Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şube Başkanı Yunus KAVA, eğitimin önemine toplumun her kesiminin inandığını belirterek, “Bu inancı en üst düzeyde taşıyan sendikamız Eğitim-Bir-Sen, eğitimin önceliğini de önemsemektedir.
 
Eğitim-Bir-Sen olarak kurulduğumuz günden bugüne gerçekleştirdiğimiz bilimsel çalışmalarla, eğitimin önem ve önceliğine dikkat çekerek, eğitimde niteliğin artırılmasına yönelik birçok çalışma gerçekleştirdik. Bu hizmetlerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi. 

  Eğitim-öğretim-bilim denildiğinde akla YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler, okullar, öğrenciler, veliler, öğretim programları, dersler vb. birçok unsur gelse de, ilk akla gelenin, rektöründen hizmetlisine, genel müdüründen şoförüne, şef, teknisyen, öğretmen, hizmetli, okul/kurum yöneticisi, il-ilçe milli eğitim yöneticilerine kadar tüm çalışanlar olması gerektiğini ifade eden Kava,
 
“Çünkü eğitimin taşıyıcı unsurları, saydığımız tüm bu eğitim çalışanlarıdır” şeklinde konuştu.  Kava Sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bu çalışmalar ne kadar takdir, takip ve ilgi görürse, tespit edilen sorunların çözümlerinin de o oranda kolaylaşacağına inanıyoruz. Eğitimin önemi, önceliği ve niteliği ancak eğitim çalışanlarının görevlerinin başına sorunsuz olarak gitmeleriyle daha anlamlı bir boyut kazanacaktır. Dolayısıyla eğitimdeki sorunlar da en aza indirilmiş olacaktır.

Eğitim çalışanlarının sorunlarının tespiti ve sorunların çözüm yolları ise, ancak bu sorunlara muhatap kişilerin duyarlılıkları, talepleri, katkıları ve sorumlu yaklaşımlarıyla mümkün olacaktır. Öncü sendika vizyonuyla ve örnek hizmetlere imza atan bir sendika olarak istedik ki, ihtiyaç duyulan bu platformu bizler oluşturalım.

Böylece hizmet kolumuzda görevli tüm eğitim çalışanlarının sorunlarının tespitinin ve çözüm önerilerinin yine kendileri tarafından yapılmasının aracısı olalım.”   “Daha önceleri hiçbir kurum tarafından gerçekleştirilemeyen -herkesin, her kurumun bir başkası tarafından yapılmasını beklediği- bu hizmeti, Türkiye'de ilk kez yine birçok ilkte olduğu gibi Eğitim-Bir-Sen olarak bizler gerçekleştireceğiz” diyen Kava, şunları söyledi:
 
“Ülkemizde 17 kez Milli Eğitim Şurası yapılmış ancak, bu yapılan şuraların yalnızca bir iki tanesinde eğitim çalışanlarından sadece öğretmenlerin sorunları kısmen seslendirilmiş, çözüm yollarında ise bir mesafe maalesef alınamamıştır.

İşte bu anlayış ve sorumlulukla ‘Eğitim-Öğretim-Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Şurası'  yapacağız. Yapacağımız çalışmanın daha anlamlı olması, daha verimli geçmesi, ülkemizin her yerinde görev yapan tüm eğitim çalışanlarını kapsaması ve ortaya başarılı sonuçlar çıkarması için üç aşamalı olarak gerçekleştireceğimiz şuranın aşamaları, 5 Aralık veya 12 Aralık 2009'da İl (şube) şuraları, 9 Ocak 2010'da bölge şuraları, 6/7 Mart 2010'da Ankara'da Şura Genel Kurulu şeklinde olacaktır.
 
Tüm şura çalışmaları, Kadınlar Komisyonu, Hizmetliler Komisyonu, Memur, Teknisyenler ve Şefler Komisyonu, Öğretmenler Komisyonu, Okul Yöneticileri Komisyonu, Müfettişler ve Şube Müdürleri Komisyonu, Üniversite İdari Personel Komisyonu ve Üniversite Akademik Personel Komisyonu olarak 8 ayrı komisyon tarafından yürütülecek ve komisyonların raporları divana sunulacaktır.

Divan da hazırlanan raporları delegelere okuyarak son şeklini verecektir.”

Uğur Alimoğlu
Bingolonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
22.06.2026
13:02
Bingöl`de Yaz Kur`an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl İl Müftülüğü, 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları takvimini açıkladı. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek eğitimler, 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın