KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Eğitim-sen'den ücret kesintisine tepki

Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Tuncay Şaşar, öğretmenlerin sevk aldıkları günde 7 saatlik ek ders ücretinin kesilmesine tepki gösterdi.

Eğitim-sen`den ücret kesintisine tepki
24 MAYIS 2008 CUMARTESİ 09:04
0
1192
0
AA aa
Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Tuncay Şaşmaz, eğitim emekçilerinin ek ders ücretlerindeki kesintilerle ilgili açıklamasında, hem hükümete hem de Milli Eğitim Bakanlığı'na yüklendi:
‘Hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim emekçilerinin kazanılmış haklarını gasp etmekte sınır tanımıyor' diyen Şaşar: “Bakanlar Kurulunun yeni kararı ile sevk alan eğitim emekçilerinin ek ders ücretlerini gasp eden düzenlemeye geri dönüldü” dedi.
Hükümetin ek ders ücretlerine yönelik gaspçı tutumunun yeni olmadığını ifade eden Şaşar, şunları kaydetti.
“Bilindiği gibi hükümet 2006 yılının sonunda aldığı bir kararla ders ve ek ders ücretlerini düzenleyen esasları değiştirmişti. Yapılan değişiklikle, sevk alan sınıf öğretmenlerinin, sadece sevk aldıkları günkü ek ders ücreti değil, 7 saatlik ek ders ücreti kesilmeye başlandı. Oysa değişiklikten önce bu, 3 saatlik bir kesintiydi. Sendikamız bu açık hak gaspını kabul etmeyerek hem yargı yoluna başvurdu hem de örgütlü tepkisini göstererek 25 Nisan 2007 tarihinde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İş bırakma eylemimizle sevk alınan bir gün için yedi saatlik ek ders ücreti kesintisine son verilmesini, eskiden olduğu gibi sevk alınan gün kaç ek ders varsa onunla sınırlı kesinti yapılmasını talep ettik. 25 Nisan'daki iş bırakma eylemimiz ve hukuki mücadelemiz sonucunda, Bakanlar Kurulu bu gaspçı düzenlemeden geri adım atmak zorunda kaldı. 21 Temmuz 2007'de yapılan değişiklikle, mili bayram kutlamalarına katılan öğretmenlere ek ders ücreti verilmesinin yanı sıra ayda dört defayı geçmemek üzere alınan sevklerde ek ders ücretinin kesilmesine son verildi. Şimdi aradan daha bir yıl bile geçmeden, yeni bir Bakanlar Kurulu kararıyla bu düzeltme geri alınmıştır. Son Bakanlar Kurulu Kararı'yla 21 Temmuz düzenlemesinde yer alan “bir ayda dört günü geçmemek üzere ayakta tedavi nedeniyle” ibaresini metinden çıkarılarak eğitim emekçilerinin ek ders ücretleri bir kez daha gasp edilmiştir. Hükümet bu uygulamayla eğitim emekçilerinin ek ders haklarını budamakla kalmamakta, sağlık haklarına ket vurmaktadır. Bakanlar Kurulu'nun ek ders ücretleri ile ilgili bu tutumunu şark kurnazlığı ve emekçi karşıtlığından başka bir şeyle açıklanamaz. Her fırsatta emekçilerin kazanılmış haklarına göz diken hükümet, önce eğitim emekçilerinin ek ders ücretlerini büyük ölçüde gasp eden bir düzenleme getirmiş, karşılaştığı tepki sonucunda geri adım atmıştı. Öğretmenlerde infial yaratan bu düzenlemeyi tam bir şark kurnazlığı ile seçimlerden bir gün önce değiştirmişti. Ve daha aradan bir yıl geçmeden yeni bir kararla seçim öncesi yaptığı düzeltmeyi ortadan kaldırıyor ve eğitim emekçilerinin ek ders ücretlerini yeniden gasp ediyor. Şu çok iyi bilinmelidir ki, hükümet emekçilerin haklarını gasp etmede ne kadar kararlı ise, eğitim ve bilim emekçilerinin örgütlü gücü Eğitim Sen, bu haklara sahip çıkmada çok daha kararlı bir tutum içinde olacaktır. Hükümeti bu haksız uygulamadan en kısa zamanda geri dönmeye çağırıyoruz. Aksi taktirde eğitim emekçilerinin ek ders ücretleriyle birlikte sağlık haklarını da kısıtlayan bu hukuksuz düzenlemenin iptal edilmesi için yargıya taşıdık Ayrıca örgütlü gücümüzle eğitim ve bilim emekçilerinin kazanılmış haklarını savunmaya devam edeceğiz.”



 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın