KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Eğitim sorunlarını meclis'e taşıdı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl’ün eğitim sorunlarını Meclise taşıdı. Baluken, önergesinde şu soruların yanıtını istedi.

Eğitim sorunlarını meclis`e taşıdı
09 EKİM 2012 SALI 08:37
0
1734
5
AA aa

BDP Bingöl Milletvekili Baluken, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Bingöl'ün eğitim sorunları ile ilgili önerge verdi. Önergesini Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Baluken: “Yeni Eğitim-Öğretim yılının başlaması ile beraber uygulamaya konan eğitim sisteminin ilk günlerinden itibaren ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Okulların fiziki yapısındaki genel yetersizlik, ilçe ve beldelerdeki eğitim hizmetlerinin verilmesi sırasındaki genel aksaklıklar, öğretmen kadrosunun yetersizliği gibi temel sorunların çözülmemesi, bu sorunların her geçen gün artarak devam etmesine neden olmaktadır. Bu sorunların en yoğun yaşandığı illerden biri de Bingöl ilimizdir. Bingöl ilimizde pek çok okulda mevcut sorunlara ek olarak suların akmamasından dolayı öğrenciler ciddi sağlık problemleri riski ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Bingöl'deki okullarda eğitime devam eden öğrenciler açısından salgın, ölümcül hastalıklar baş göstermeden duruma müdahale etmenin elzem olduğu açıktır” dedi.

Baluken, önergede şu sorulara cevap aradı:

*Bingöl'de eğitim veren okullarda şehir suyu şebekesinden kaynaklandığı belirtilen arızalardan dolayı sular akmamaktadır. Bingöl'de eğitim veren okullarda suların akmamasının salgın hastalıklara yol açacağı ile ilgili hayati riskler mevcuttur. Bu risklerin giderilmesine yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır? Bu konuda mevcut problemlerin aşılması amacı ile Bingöl Belediyesi ile herhangi bir görüşmeniz olmuş mudur? Salgın hastalığın başlaması durumunda bunun idari ve siyasi sorumluluğu kimde olacaktır?

*Henüz eğitim ve öğretim yılı başlamamışken var olan su sorunun çözülmesi için bir adım atılmaması ile ilgili olarak yetkili kişi ve kurumların önceden bir önlem almaması hususunda başlatmış olduğunuz idari bir soruşturma var mıdır? Bu sağlıksız durumun aşılması için alternatif bir çalışmanız var mıdır?

*Geçen yasama yılında sözlü soru önergesi vererek gündeme getirdiğimiz üzere; Bingöl'ün Sancak Beldesinde Lise Eğitimi veren bir okulun olmaması öğrencilerin şehir merkezine gelip gitmelerine neden olmaktadır. Bu gidiş gelişlerin maliyet olarak yükü öğrenci velilerine ağır bir külfet oluşturmanın yanında öğrencilerin de yeterli bir eğitim almalarının önünde engel oluşturmaktadır. Bakanlığınızca cevaplandırılmayan soru önergemize atfen; Sancak beldemizde Lise açılması ile ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır? İl Genel Meclisi tarafından kararı çıkarıldığı belirtilen Sancak Lisesi Binasının yapımı neden başlamamıştır? Lise eğitimlerini almak için Bingöl kent merkezine gelip giden öğrencilerin ulaşım maliyetlerini karşılamaya yönelik bir çalışmanız var mıdır?

*Geçtiğimiz yasama yılında tarafımdan verilen soru önergesine verdiğiniz cevapta; Bingöl ili Adaklı İlçemizde 25 öğretmen açığının olduğunu belirtmiştiniz. Yeni eğitim-öğretim yılı ile beraber söz konusu öğretmen açığının kapatılmasına ilişkin yeterli sayıda atama gerçekleştirdiniz mi? Gerçekleştirmediyseniz nedeni nedir?

*Genç İlçemizde kurulması öngörülen Bingöl Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulu'na ilişkin çalışmalar ne aşamadadır? Söz konusu Meslek Yüksek Okulunun eğitim ve öğretime başlaması için öngörülen tarih nedir?

*Bingöl Karlıova ilçemizde 2012 yılı Nisan ayında meydana gelen deprem sonrası Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda büyük hasar meydana gelmiştir. 308 kapasiteli Yatılı Bölge Okulunda eğitim ve öğrenim devam etmekte, öğrenciler ve aileler herhangi bir onarım olmadığından ötürü ciddi kaygılar duymaktadır. Söz konusu Okulda öğrencilerin hayatlarını ciddi bir risk altında tutan böylesi bir tehlikenin giderilmesi ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamasının nedenleri nelerdir? Olası bir depremde yaşanabilecek ölüm ve yaralanmalardan hangi yetkililer sorumlu olacaktır?

*Bingöl'de nüfusun yüzde 95 kadarı Kurmanci ve Zazaki konuşmakta, çocuklar doğumdan okul çağına kadar evde ve sosyal çevrelerinde anadillerini kullanmaktadırlar. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun anadilde eğitim maddesini görüştüğü bu zamanlarda; anadilde eğitim hakkının Anayasal güvenceye alınması ile ilgili halkımızın ve kamuoyunun ciddi bir talebi mevcuttur. Söz konusu anadil eğitiminin anayasal güvenceye alınması durumunda, Bakanlığınızın konu ile ilgili teknik ve personel hazırlık çalışmaları ne düzeydedir? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Canan can (@Misafir_9871)
11 Ekim 2012 Perşembe 01:29
Bir yandan okullari yakmak, diger yandan da boyle savunmak biraz garip. Idris beyin bu yakma PKK yi desteklemedigini umit ederim.
murat daglioglu (@Misafir_9851)
09 Ekim 2012 Salı 20:00
her sey iyi güzelde oyle bir partidesinki kimse seni kaale bile almaz teroristlerle beraber olanin sozlerini kim cidiye alirki bir taraftan egitimi kesmek icin elinizden geleni yapiyorsunuz diger taraftan egitimdeki aksakliklari dile getirdiginizi mesclise tasidiginizi haber yapiyorsunuz bu perhiz bu ne tursu birde bingolun %85 si zazadir unutma sende zazasin ama kurmanclar senin dilini takmiyor bile bilmem farkindamisin seninde bdp nin de gorecegi son vekilsin hic bosuna kendini yorma bitti pkk ve bdp
zaakentli (@Misafir_9850)
09 Ekim 2012 Salı 16:23
Ya idris mardin nusaybinde öğretmenler ve öğrenciler okullara gitmesinler diye tehdit edilmişler PKK tarafından. şu pkk yandaşlığınızla bu açıklamanız arasında bir çelişki yok mu?
ez kurdi (@Misafir_9844)
09 Ekim 2012 Salı 13:53
Agzina saglik bra...
BAKALIM GÖRELİM (@Misafir_9842)
09 Ekim 2012 Salı 13:13
bu çalışmalara RAĞMEN küfür edenler bu çalışmalardan utanmalıdır. zaten amaçları yok idris beye küfür edenelerin sadece acılar var çünkü seçim kaybettiler. yoksa onlar ölümlerle alakadar değillerdir hepsi keyfine bakıyor ve bazen de kontrollü ırkcı soven saldır düzenliyorlar.. bu habere hemen zaza nikleriyle küfürler yazılması hizmet amaçlı değildir. asıl sorun da idris beyin çalışması. oy vermedim ama iyi ki seçilmiş müthiş çalışıyor. bakandan daha fazla sorunları gündemleştiriyor tşklr idris bey ve iyi çalışmalar. MEYVE VEREN AĞAÇ MİSALİ...
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın