KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Nisan 2026 Pazar
°C

Eğitimde 45 yıllık kurallar değişiyor

Eğitimde düzenlemeler devam ediyor. Askeri kurallara göre belirlenen 'Okulların Merasim Geçiş Yönetmeliği'nin değişmesinin ardından MEB, 'Lise ve Ortaokullar Yönetmeliği'nde de yeni düzenlemelere gitti.

Eğitimde 45 yıllık kurallar değişiyor
02 MAYIS 2009 CUMARTESİ 09:40
0
1110
0
AA aa
MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 45 yıllık "Lise ve Ortaokullar Yönetmeliği"nde yaptığı değişiklikle liseye ilk defa kayıt olacakların yaş sınırı 19'dan 18'e çekildi. Buna göre liseye başlayacak öğrencinin 18 yaşından gün almamış olması gerekiyor. MEB'in, Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlık'a sunduğu yeni yönetmelikle, valiliğin izni ile "bir yaş büyük öğrencilerin" liseye alınabileceği yetkisi de kaldırılıyor. Yeni yönetmelikle artık genel liselerin sınıf mevcudu da 36'yı geçemeyecek. Yeni yönetmelikle hamile olan öğretmenlere doğuma üç ay kala ve doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmeyecek. Yönetmelikte yapılan bir başka değişiklik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda liselilerin de iki gün tatil yapacak olması. Yeni düzenleme ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda hem lise hem de ilköğretim öğrencilerine tanınan "ertesi gün" tatili, 23 Nisan'larda da ilköğretimle birlikte lise öğrencilerine de tanınacak. Liseler 23 Nisan'da iki gün tatil yapacak. 18 yaşından gün alan liseye gidemeyecek. Sınıf mevcudu 36'yı geçemeyecek. Hamile öğretmenlerin nöbet muafiyet süresi uzadı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
11.04.2026
18:11
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında 'Denetim Raporu' Tartışması
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, 2025 Denetim Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koyarak belediye yönetimini eleştirdi. Bingöl Belediyesi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bütçe farkının yatırım ve afet harcamalarından kaynaklandığını açıkladı.
11.04.2026
17:49
Bingöl`de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasında aranan 27 kişi yakalanırken, farklı suçlara yönelik operasyonlarda 20 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
10.04.2026
22:28
Vali Çelik: Bingöl`ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Vali Çelik: Bingöl'ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç`te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl`de
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın