KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Egzoz emisyon ölçüm işlemi bedeli 19 ytl

İl Çevre ve Orman Müdürü Bedrettin Taşkesen,  motorlu taşıt egzoz emisyon ölçüm işlemi bedelinin 19 YTL olduğunu söyledi. .

Egzoz emisyon ölçüm işlemi bedeli 19 ytl
29 KASIM 2008 CUMARTESİ 14:17
0
1415
0
AA aa
Sayıları sürekli artış gösteren motorlu taşıtların ilimizde ciddi hava kirliliğine neden olduğunu söyleyen Taşkesen, bu nedenle motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz emisyonlarının azaltılmasında egzoz emisyon ölçümlerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Taşkesen: “Trafikte seyreden motorlu taşıtların hava kirliliğine olabilecek olumsuz etkilerinin azaltılması ve hava kalitesinin korunmasına yönelik gerekli önlemlerin alınması amacıyla,
08 Temmuz 2005 tarih ve 25869 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Trafikte Seyreden Motorlu Kara Taşıtlarından Kaynaklanan Egzoz Gazı Emisyonlarının Kontrolüne Dair Yönetmelik" ve bu Yönetmeliğin uygulamalarında tüm illerde birlikteliği sağlamak amacıyla hazırlanan 08 Ocak 2007 tarih ve 2007/1 sayılı Bakanlığımız Genelgesi çıkarılarak yürürlüğe girmiştir. Anılan yönetmelikte yer alan usul ve esaslar ile bu konuda verilecek cezalar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda yönetmeliğin 6. maddesinde belirtilen egzoz gazı sürüm ölçümü yaptırma periyotları motorlu taşıtlar yönetmelikte belirtilen sınıflar esas alınmak kaydı ile cinslerine, kullanılma amaç ve şekillerine uygun olarak aşağıda belirtilen periyotlarda egzoz sürüm ölçümüne tabi tutulurlar. Hususi otomobiller ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir defa, resmi otomobiller ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir defa, diğer motorlu taşıtlar ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir defa ve trafikte seyreden tüm motorlu taşıtlar on yaş sonunda yılda bir sefer yönetmelik ve genelge doğrultusunda egzoz ölçümü yaptırmak zorundadırlar. Bu kapsamda 2008 yılı için motorlu taşıt egzoz emisyon ölçüm işlemi bedeli 19 YTL olarak belirlenmiştir” dedi.
Konu ile ilgili idari para cezaları
İlgili kanun uyarınca egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine para cezası kesileceğini ifade eden Taşkesen; “Egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 577 YTL, Yönetmelikte belirtilen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine ise bin 155 YTL idari para cezası uygulanmaktadır”dedi


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın