KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Ehliyet sınavı internet üzerinden yapılacak

Uygulama önümüzdeki ay başlıyor...

Ehliyet sınavı internet üzerinden yapılacak
20 OCAK 2009 SALI 11:03
0
1270
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen sınavlarda ''elektronik sınav'' (e-sınav) uygulamasına geçiliyor. Bakanlık, gelecek ay ehliyet sınavını, pilot il belirlediği Ankara'da elektronik ortamda gerçekleştirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, ''ehliyet sınavı'' olarak bilinen Motorlu Taşıt Sürücü Adayı Sınavı'nın (MTSS) elektronik ortamda yapılmasına ilişkin projenin teknik altyapı hazırlıklarında son aşamaya geldi.

Böylece, bu sınav, adayların istedikleri zaman, randevu alarak girdiği ve bilgisayarda yöneltilen soruları yanıtladığı TOEFL, GMAT, IELTS gibi uluslararası sınavların yöntemiyle gerçekleştirilecek.

İlk denemenin Ankara'da gelecek ay yapılması kararlaştırıldı.

Buna göre, sınava katılacak aday, sürücü kursunu tamamladıktan sonra, belirlenen sınav merkezlerine başvurarak, önce randevu alacak. Aday, randevu saatinde sınav merkezine giderek, elektronik ortamda sınava girecek.

Sınav soruları bilgisayar tekniğine göre hazırlanmış olacak. Adaylar, elektronik ortamdaki sınavda, klasik test sınavındaki şekiller ve çizimler yerine gerçekçi ve hareketli görüntüler eşliğinde hazırlanmış soruları yanıtlayacak. Adaylar, sınava girdikten en geç 1 saat sonra sınav sonucunu öğrenebilecek.

E-sınav uygulaması Ankara'da yapılacak denemeden sonra diğer illere yaygınlaştırılacak. Elektronik ortamda sınava girebilmek için bilgisayar kullanabiliyor olmak gerekecek. Bilgisayar kullanmayı bilmeyenler için mevcut yazılı klasik test usulü uygulama, bir süre daha devam edecek. Ancak son aşamada, ehliyet sınavı tamamen elektronik ortamda düzenlenecek.

-''SBS VE DPY, BU YÖNTEMLE YAPILABİLİR''-

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, ehliyet sınavının bu şekilde yapılacak olması dolayısıyla hem zamandan hem de iş yükü ve maliyetten kazanç sağlanacağını ifade etti.

Adayların, sürücü kursunu tamamladıktan sonra, sınavın yapılacağı tarihi beklemek zorunda kalmayacağına işaret eden yetkililer, kursu tamamlar tamamlamaz randevu alarak sınava girebileceklerini kaydetti.

Yetkililer, sınav kılavuzu ve diğer evrakın dağıtımı ve basımı maliyetlerinin yanı sıra harcanan zaman ve emek ile ''belirli bir günde insanların belli yerlere yığılmasına yol açan trafiğin de ortadan kalkacağını'' belirtti.

Ehliyet sınavı için hazırlanan bu projenin, ''Görevde Yükselme'' gibi diğer bazı sınavlarda da uygulanması planlanıyor.

Bakanlık yetkilileri, ''Belki çok ilerde, Seviye Belirleme Sınavı, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı gibi merkezi yapılan bütün sınavlar e-sınava dönüştürülebilir'' dedi.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
00:53
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada otomobil çalan 2 şüpheli yakalandı.
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın