KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2026 Salı
°C

'Ek maliyetlerin bizimle alakası yok”

AKSA FEDAŞ Bingöl Müessese İl Müdürü Yusuf Ziya Altuncu, faturalara yansıyan ek maliyetlerin kurumlarıyla bir alakası olmadığını ve bu düzenlemenin EPDK tarafından yapıldığını söyledi.

`Ek maliyetlerin bizimle alakası yok”
11 ARALIK 2011 PAZAR 20:57
0
2309
0
AA aa

AKSA FEDAŞ Bingöl Müessese İl Müdürü Altuncu, Pazar günü saat 11.00'da Piramit Cafe'de kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek uzun süredir gündemi meşgul eden soruları yanıtladı. Altuncu'ya müdür yardımcıları ve kurum personelleri de eşlik etti.

"MALİYETLERİN BİZİMLE İLGİSİ YOK"

Faturalara yansıyan ek maliyetlere açıklık getiren Altuncu, özelleştirmeden önceki dönemlerde de bu uygulamaların olduğunu fakat geçen yıl bakanlık kararıyla ayrıştırılmaya gidildiğini belirtti.

Altuncu, şunları söyledi:

“Faturalara yansıyan Kaçak Kayıp Bedeli, Sayaç Okuma, TRT Payı, Belediye Tüketim Vergisi gibi ek maliyetlerin tamamı bakanlık tarafından ilgili kurumlara aktarılıyor. Bu bedellerin bizimle herhangi bir ilgisi yok. Bakanlık kararı ile bizler sadece bu bedellerin ilgili kurumlara aktarılmasında aracıyız.”

Altuncu, bu maliyetlerin özelleşmeden önceki dönemlerde de alındığını fakat faturada detaylı görünmediği için gündeme gelmediğini aktardı.

"2011 PROJELERİNE 11 MİLYON HARCANDI"

Bingöl'e yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Altuncu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şirketimizin faaliyetlere başladığı geçen yıl itibariyle devam eden 5 projemiz vardı. Bingöl – Elazığ hattının yer altına alınması, Bingöl – Çapakçur – Sanayi hatlarının yer altına alınması, Solhan –Karlıova-Genç hatlarının kısmi olarak yer altına alınması işlemleri ve yıllardır büyük sıkıntı çekilen; Genç - Servi arasındaki havai hattın nakil işlemleri. Bu işler 2011 yılı içerisinde tamamlanan projelerimiz. Yine Solhan – Mezget hatlarındaki sorun giderildi. Yayladere de mevcut iki trafo binası yenilenip bir de yeni trafo binası kuruldu. Ayrıca Yayladere Kalkanlı nakil hattı tekrardan düzenlenip sorunlar çözüldü.”

Altuncu, 2011 yılı projelerine toplam 11 milyon harcandığını belirterek, bu projeler içerisinde en önemli olanın Kültür ve İnalı mahalleleri hatlarının yer altına alınma işlemi olduğunu sözlerine ekledi.

"GEYİKDERE, SAĞGÖZE VE DOĞANLI ELEKTRİĞE KAVUŞUYOR"

Elektriksiz köy kalmayacağını belirten Altuncu, “Genç'e bağlı Geyikdere ve Sağgöze köyleri ile Servi Doğanlı köyünün hiç elektirik ile tanışmamış köylerimiz. Bu köylerimizin elektriğe kavuşması için EPDK'ya gereken yazışmayı yaptık. Önümüzdeki dönem bu köylerin enerji sorunları çözüme kavuşacaktır. Bu yerlere elektriğin gitmesinin maliyeti yüksek olabilir ama önemli olan maliyet değil; hizmet tabanlı çalışmamız” dedi.

"PERSONEL SIKINTIMIZ YOK"

Personel konusunda eksilme olmadığını söyleyen Altuncu, ”Şirketin faaliyete başladığı 01 Ocak 2011 itibarıyla 75 sendikalı işçi vardı. Bunların 55'i 30 haziran 2011 itibarıyla kendi istekleri doğrultusunda 4/C kapsamına girerek kurumumuzdan ayrıldı. Bizlerde şirket olarak ağırlıklı olarak teknik eleman istihdam ettik. Personel sayımız önceki dönemlerle eşit seviyede” diye konuştu.

Altuncu, arızalara anında müdahale edebilmek için GPRS sistemi kullandıklarını ve bu sistemle 1-2 dakika içerisinde sorunu çözdüklerini belirtti.

24 yeni araç ile daha kaliteli hizmet vermeye başladıklarını belirten Altuncu, büyük çaplı arızaların oluşması durumda uyarı sinyali aldıklarını ve mesafeye göre müdahale ettikleri söyledi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
23:07
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM`den geçti
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM'den geçti
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 468 oyla kabul edildi.
10.08.2026
23:04
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST`te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 2026 TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması'nda 2 bin 118 proje arasından sıyrılarak Türkiye ikinciliğini kazandı.
10.08.2026
23:03
Genç`te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç'te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç Belediyesi tarafından hayata geçirilen Murat Nehri Sahil Düzenlemesi 1. Etap Projesi'nde çalışmalar başladı. Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasındaki alan, park, seyir ve dinlenme alanlarıyla ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.
10.08.2026
23:02
Bingöl`de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah da ele geçirildi.
10.08.2026
22:42
Pir`e Hanuku`da ilk cem töreni düzenlendi
Pir'e Hanuku'da ilk cem töreni düzenlendi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan Pir'e Hanuku İnanç Merkezi'nde ilk kez cem töreni gerçekleştirildi. Erzincan, Tunceli ve Yedisu'dan gelen vatandaşların katıldığı tören, yoğun ilgi gördü.
10.08.2026
22:40
Seven;
Seven; 'Türkiye Yüzyılı yürüyüşü sürecek'
AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla Bingöl'de düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, çeyrek asırlık hizmet yolculuğunu değerlendirerek, 'İlk günkü aşkla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın