KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Aralık 2025 Cuma
°C

Ekinci: Bu insani ve ahlaki sorumluluktur

Vali Kadir Ekinci; Engelli kardeşlerimizi benimsemek, oldukları gibi kabul etmek, sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin insani ve ahlaki sorumluluğudur.

Ekinci: Bu insani ve ahlaki sorumluluktur
09 MAYIS 2019 PERŞEMBE 19:02
0
1489
0
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle birtakım açıklamalarda bulundu.

Engelli bireylerin toplumun azımsanmayacak bir parçası olduğunu belirten Vali Ekinci; “ Toplumumuzun azımsanmayacak bir parçasını oluşturan engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi ve hayata onların penceresinden bakılarak farkındalık yaratılması amacıyla ülkemizde her yıl 10-16 Mayıs tarihleri ‘Engelliler Haftası' olarak kutlanmaktadır. Bu hafta içinde gerçekleştirilecek farklı etkinlikler ile engellilik ve engellilerimiz konusunda toplumun geniş kesimlerinde var olan duyarlılığın arttırılması hedeflenmektedir. Gerek doğuştan ve gerekse daha sonradan gerçekleşen engelli olma hali, sadece engelli kişilere özgü bir durum değil, tüm insanların hayatındaki ortak potansiyeldir. Unutmamak gerekir ki ‘her insan bir engelli adayıdır'. Dolayısıyla vatandaşlarımızın bunun bilincinde olması ve engelli kardeşlerimizin sorunlarına bu bilinç ve hassasiyetle yaklaşmaları gerekmektedir” dedi.

“Hayatın pek çok alanına imza atıyorlar”

Vali Ekinci, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Hamdolsun devletimiz ve hükümetimiz, sosyal devlet anlayışının bir yansıması olan düzenlemelerle engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini yükseltmek ve hayatlarını başkalarına muhtaç olmadan sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla çeşitli tedbirler almaktadır. Aynı şekilde eğitim imkânları ve istihdam olanakları sağlayarak, engellilerimizin kendilerini toplumun bir parçası olarak benimsemelerine yardımcı olmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda, engelli vatandaşlarımızın kültürden spora, eğitimden sanata hayatın pek çok alanında önemli başarılara imza attıklarını izlemekteyiz.

Engelli kardeşlerimizi benimsemek, oldukları gibi kabul etmek, sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin insani ve ahlaki sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın farklı görev ve rollerle toplumsal hayatta varlık göstermelerini sağlamak insanlarımızı daha bir yakınlaştıracak, toplumumuzu daha da güçlendirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; engelli kardeşlerimizin karşılaştıkları sorunların çözümünde katkısı olan tüm kuruluşlarımıza, sivil toplum mensuplarına ve duyarlı tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor; engellilerimize aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.12.2025
05:48
İstanbul`da `Bingöl` rüzgârı başladı
İstanbul'da 'Bingöl' rüzgârı başladı
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
12.12.2025
05:46
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
TGRT Haber canlı yayınında Bingöl Üniversitesi'nin yeni nesil vizyonunu anlatan ve uluslararası arenada güçlü bir aktör olma hedefini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri'ne tüm halkı davet etti.
12.12.2025
05:44
Hülakü, Bakan Memişoğlu`ndan yanıt istedi
Hülakü, Bakan Memişoğlu'ndan yanıt istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Devlet Hastanesi'nde hasta bir bebeğe konulan teşhis ve uygulanan tedaviye ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
12.12.2025
05:42
'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması Başladı
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu sponsorluğunda hayata geçirilen 'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması, gençleri Bingöl'ün doğal ve kültürel güzelliklerini kendi bakış açılarıyla yeniden keşfetmeye davet ediyor.
12.12.2025
05:40
Bingöl`ün Vergi Yargısı Değişiyor
Bingöl'ün Vergi Yargısı Değişiyor
Coğrafi yakınlık ve iş yükü kriterleri doğrultusunda Bingöl'ün vergi davalarının adresi değişti. HSK'nın yeni düzenlemesiyle Bingöl, Erzurum Vergi Mahkemesi'nin görev alanından çıkarılarak Diyarbakır yargı çevresine dahil edildi. Düzenleme 2 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
12.12.2025
05:39
Yedisu fayında
Yedisu fayında 'biriken enerji' uyarısı: 6 il etkilenebilir
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın