KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Aralık 2025 Çarşamba
°C

'Ekinyolu ve Yenibaşlar'a alt geçit şart!'

`Ekinyolu ve Yenibaşlar`a alt geçit şart!`
15 KASIM 2022 SALI 14:06
7
1494
2
AA aa

Ekinyolu ve Yenibaşlar köy yolunu meclise taşıyan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir; “Tehlike potansiyeli yüksek yollar geçici önlemlerle geçiştirilemeyecek kadar da hayatidir. Bu sebeple Ekinyolu ve Yenibaşlar Köyü güzergâhları için olmazsa olmaz tek önlem alt geçittir. Ayrıca yine iki köyümüzde içme suyu konusunda büyük sıkıntılar yaşamakta ve kalıcı çözümler beklemektedirler.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanıtlaması için TBMM'ye önerge sunan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Ekinyolu ve Yenibaşlar köy yoluna alt geçit yapılmasını talep etti.

Aydemir, önergede şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl Merkez Ekinyolu Köyü ve Bingöl-Erzurum Karayolu üzerinde bulunan Yenibaşlar Köyü yıllardır benzer sorunlarla mağdur edilmekte ve kendi imkanları ile çözüm aramaktadırlar. Her iki köyünde benzer şekilde ikiye ayıran karayolu, halklarımızın deyim yerindeyse kabusları olmuş durumda. Defalarca yaşanan ve çoğunun da ölümle sonuçlandığı trafik kazalarına rağmen köy halkımızın talepleri yerine getirilmemiş, tehlike ve kazalarında önüne geçilememiştir. Özelikle köyde yaşayan ve her gün okula gitmek için bu yolları kullanan çocuklar başta olmak üzere; yaşlılar ve hayvanların bu tehlikeleri daha fazla yaşadıkları malumunuz. Tehlike potansiyeli yüksek yollar geçici önlemlerle geçiştirilemeyecek kadar da hayatidir. Bu sebeple Ekinyolu ve Yenibaşlar Köyü güzergahları için olmazsa olmaz tek önlem alt geçittir. Ayrıca yine iki köyümüzde içme suyu konusunda büyük sıkıntılar yaşamakta ve kalıcı çözümler beklemektedirler.

Bu bağlamda;

1.) Ekinyolu ve Yenibaşlar Köylerimiz de bugüne kadar kaç kez trafik kazası yaşandığı ve bu kazalarda kaç yurttaşımızın hayatını kaybettiği ile ilgili bir ver var mıdır?

2.) Söz konusu bu yollar ile ilgili tarafınıza ulaşmış bir talep var mıdır?

3.) Köy halkımızın yaşadıkları yaşam tehlikesini ortadan kaldırabilecek kalıcı bir çalışmanız olacak mı?

4.) İki köyümüzün de yaşadığı içme suyu sıkıntılarının giderilmesi için bir çalışmanız olacak mı?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96500)
16 Kasım 2022 Çarşamba 10:37
Ilginc bir siyaset değişik bir yol izliyorsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96484)
15 Kasım 2022 Salı 21:33
ÖNCE kendi mahalene iste kültür kavşağı hergun araba bize çarpma korkusuyla çarşıya gidiyoruz. Erdal bey
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
24.12.2025
16:57
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
Tartışmaların gölgesinde kalan Silifke Belediyespor–12 Bingölspor karşılaşmasının ardından disiplin süreci başladı; kulüp, başkan Özturan ve bir futbolcu PFDK'ya sevk edildi.
24.12.2025
16:36
Bingöl`deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de meydana gelen iki ayrı silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.12.2025
16:34
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Kuzey Irak harekât alanında görev yapan ve hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Taner Arı, memleketi Bingöl'de son yolcuğuna uğurlandı
24.12.2025
16:33
Jandarma trafik ekiplerinden kış lastiği denetimi
Jandarma trafik ekiplerinden kış lastiği denetimi
Bingöl-Erzurum yolunda jandarma trafik ekipleri kış lastiği denetimi yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın