KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Ekmek parası için ölümü göze alıyorlar

Genç ilçesinde ilkel yöntemlerle şambellerle (kelek) üzerinde yaptıkları salla Murat Nehri'ne açılan balıkçılar, azgın sularla boğuşarak ölümüne balık avlıyorlar.

Ekmek parası için ölümü göze alıyorlar
20 OCAK 2014 PAZARTESİ 07:41
0
3357
0
AA aa

Genç ilçesinde ekmeğini balık avlayarak kazanan balıkçılar, canları pahasına ilkel yöntemlerle şambrellerle yaptıkları salla Murat Nehri üzerinde gün boyu balık avlamaya çalışıyorlar. Şambrellerin üzerine yaptıkları sala binen balıkçılar, kürek yardımıyla gitmeye çalıştıkları bölgeye gidip, serpme ile balık avlıyorlar.

Yüksek kesimlerdeki karın erimesiyle Murat Nehrindeki su seviyesinin artmasına aldırış etmeden her gün sabahın erken saatlerinden itibaren balık avlamaya giden balıkçılar, yakaladıkları balıkları satarak ekmek parasını kazanıyor.

Birçok kişinin hayatını kaybettiği nehirde korkusuzca avlanan balıkçılar, çevreden geçen vatandaşların da büyük ilgisini çekiyor. Zaman zaman düşme tehlikesi geçiren balıkçılar, hiçbir tehlikeye aldırış etmeden ekmek parası için ölümüne balık avlıyor. Mecbur kaldıkları için böyle tehlikeli bir iş yaptıklarını anlatan balıkçılar, can güvenliklerinin olmadığını bile bile bu işi yaptıklarını belirtiler.

Yakaladıkları balıkları 3 ile 5 TL arasında sattıklarını belirten balıkçılar: “Yapığımız sala en fazla 2 kişi binebiliyoruz. Aynı işi onlarca işsiz insan yapıyor. Hepsi de mecbur olduğu için bu yolu seçti. Gün boyu burada balık avlıyoruz. Akşam evimize giderken cebimizde 15-20 lira kalıyor. Yapacak başka işimiz yok. Birçok insan Murat Nehri'nde hayatını kaybetti. Bu işin gerçekten çok tehlikeli olduğunu biliyoruz ama bunu da yapmaya mecburuz" dediler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın