KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ekim 2025 Cuma
°C

Ekmek zammıyla ilgili önemli açıklama!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek zammına ilişkin açıklamalarda bulundu. Balcı, Son hasatların belirlenmesiyle birlikte ekmekteki fiyat atışının yıllık enflasyonun üzerinde olmaması kaydıyla gerekli çalışmalar yapılacaktır' dedi.

Ekmek zammıyla ilgili önemli açıklama!
06 TEMMUZ 2018 CUMA 06:14
3
2920
1
AA aa

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatında artış olacağı yönündeki iddialara yanıt vermek için bir basın açıklaması yaptı.

Balcı, ''Son 3 gündür kamuoyunda ekmek fiyatlarıyla ilgili bizim dışımızda açıklamalar yer almaktadır. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanının un fiyatlarında 10 TL gibi bir artışın olacağını ifade etmesi ve akabinde undan dolayı ekmekte 15 kuruş bir artışın gerektiğini söylemesinden dolayı. Bu mümkün değil çünkü serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde her un fabrikasının kendi un fiyatını belirlemesi gerekir. Bütün unlara 10 TL gibi bir artış olacağı algısını oluşturmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Sektörümüzde bizim imalat etmiş olduğumuz ekmek fiyatındaki 15 kuru artış olacağının seçilmiş olan bir kişi tarafından açıklanmasını doğru bulmak mümkün değil. Çünkü bizim girdilerimizde unun payı yüzde 30, yüzde 33'tür. Ekmek bir tek undan ibaret değildir. Hasat bu sene 21 milyon ton olarak beklenmektedir. Hasadın gerçekleşmesi de Ağustosun başında veya ortalarında son bulacaktır. Türkiye'deki ekmeklik buğdayın tüketimi de 19 milyon tondur. Toprak mahsulü ofisin elinde bugün itibariyle 1 milyon ton stok buğday vardır. Yeni alımlarla birlikte bunun 2,5-3 milyon tona ulaşması beklenmektedir. Yağıştan etkilenen bölgeler olmuştur özellikle Trakya bölgesi ve İç Anadolu'nun bir kısmı. Diğer bölgelerde bir sıkıntı yoktur'' ifadelerini kullandı.

"Halkımızı da düşünmek zorundayız"

Maya fiyatında yüze 25 artış olduğunu söyleyen Balcı konuşmasına şöyle devam etti:

"Devlete ödemiş olduğumuz Sosyal Güvenlik Kurumunun primlerinde 716 TL'den 883 TL'ye çıkmış ve primlerde yüzde 23 bir artış meydana geldi. Tüm bunları ve geçen zaman zarfını göz önüne alacak olursak gerçekten fırıncı esnafımızın bir artış yapması zorunlu hal almıştır. Türkiye Fırıncılar Federasyonu esnafını düşünmek zorundadır. Çünkü esnaf eğer kazanmazsa, hijyen ve sağlıklı ortamda ekmek üretmesi söz konusu olmaz, kaliteli ekmek üretmesi söz konusu olmaz. Bizler esnafı düşündüğümüz kadar tüketici olan halkımızı da düşünmek zorundayız. En makul seviyede bunu gerçekleştirmek zorundayız. Dolayısıyla ekmek fiyatında bir artış gündemimizde var. Bunun en makul seviyede olması için ne gerekiyorsa o yapılacaktır."

Temmuz itibariyle hasadın tamamlanacağını belirten Balcı, un fiyatlarında gereksiz bir artış olursa müdahale edileceğinin altını çizerek, ''Temmuz itibariyle hasat tamamlanacak.Geçmiş yıllarda olduğu gibi makul artışa kimsenin bir şey diyecek hali yok. Ama makul artışın üzerinde gereksiz bir artış varsa mutlaka bir müdahale olacaktır. Ekmek fiyatları konusunda yetkili olayan kişilerin açıklama yaparak kamuoyunu meşgul etmesini doğru bulmuyoruz. Geçtiğimiz kasım ayından Haziran ayına kadar Türkiye'de bir artış öz konusu olmamıştır. Son hasatların belirlenmesiyle birlikte ekmekteki fiyat artışının yıllık enflasyonun üzerinde olmaması kaydıyla gerekli çalışmalar yapılacaktır'' şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29913)
08 Temmuz 2018 Pazar 12:41
Sırf israf olmadın diye zam yapılacak
23.10.2025
17:08
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nden
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden 'Kitap Okuma Atölyesi'
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi 'Kitap Okuma Atölyesi' etkinliğinin ilki, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi ve yazar Zeynep Başçı'nın 'Evlilik Orucu' adlı kitabı ile gerçekleştirildi.
23.10.2025
15:50
B.Ü.`de Spor Şenliği Haftası Başladı
B.Ü.'de Spor Şenliği Haftası Başladı
İlk gün masa tenisi turnuvası gerçekleştirildi. Öğrenciler ve personelin katılım gösterdiği etkinlikte, yarışmacılar dostluk ve fair-play ruhu içinde mücadele etti.
23.10.2025
00:11
Ormangören`den esnaf için yapılandırma çağrısı
Ormangören'den esnaf için yapılandırma çağrısı
Bingöl'de esnafların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, ekonomik zorluklar nedeniyle ayakta kalmakta zorlanan esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ormangören, 'Esnafın nefes alamadığı bir ekonomide üretim de istihdam da zayıflar. SGK ve vergi borçları makul taksitlerle yeniden yapılandırılmalı' dedi.
22.10.2025
23:33
Bingöl Dostlar Çay Evi`nden SMA`lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
Bingöl Dostlar Çay Evi'nden SMA'lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
'Bu sadece bir anne babanın evladı değil, tüm Bingöl'ün evladı' diyen Bulut ve Çığ; 'Biz bir günlük kazancımızı verdik; eğer her esnaf elini uzatırsa, Efrayim kısa sürede tedaviye kavuşabilir. Bingöl esnafı olarak birlik olalım, bu evdeki ışığı birlikte yakalım' diyerek çağrılarını dile getirdiler.
22.10.2025
20:35
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Belediyesi, Merkez Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümünü devralarak yenileme çalışmalarına başladı. Alana daha önce bulunmayan bayan ve engelli WC'ler ile modern ve erişilebilir bir yapıya kavuşturulacak. Tüm vatandaşlar bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanacak.
22.10.2025
20:30
Karlıova`da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
Karlıova'da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Karlıova'daki doğalgaz sorununu iki ayrı soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın