KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Ekmekle terbiye ediyorlar

15 Temmuz’dan sonra birçok insanın OHAL kararnamesiyle mağdur edildiğini belirten Özsoy, “Yüzbinlerce insan ihraç edilerek veya açığa alınarak mağdur edilmiş; aileleriyle birlikte açlığa mahkûm edilmiştir. Devlet yetkilileri vatandaşı ‘ekmek ile terbiye etme’ politikaları uygulamaktadır” dedi.

Ekmekle terbiye ediyorlar
08 HAZİRAN 2017 PERŞEMBE 06:00
0
2804
0
AA aa

 

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Bingöl'de kapatılan özel bir kurs için Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesi sundu.

Sorularının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplandırılmasını isteyen Özsoy, önergesinde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok insanın mağdur edildiğini savundu.

Özsoy, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra hükumete muhalif olan ancak darbe girişimi ile hiçbir alakası olmayan birçok insan OHAL kararnameleri ile gözaltı ve tutuklamalara maruz kalmış, yüzbinlerce insan ihraç edilerek veya açığa alınarak mağdur edilmiş; aileleri ve çocukları ile birlikte açlığa mahkûm edilmiştir. Devlet yetkilileri vatandaşı “ekmek ile terbiye etme” politikaları uygulamaktadır. Yine, birçok vatandaş sosyal medya paylaşımları yüzünden gözaltına alınmakta, tutuklanmakta veya değişik baskılara maruz kalmaktadır. Bingöl'de hizmet veren Özel Mesa Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu'nun sahibi ve müdürü Selim Baluken isimli vatandaşımız 20.02.2017 tarihinde “sosyal medya üzerinden terör propagandası yapmak suçundan” tutuklanmış; 31.03.2017 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Sayın Baluken hakkında açılan dava devam ederken, sahibi olduğu sürücü kursunun çalışma ruhsatı 23.03.2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından iptal edilip işyeri kapatılmıştır” ifadelerini kullandı.

ÖZSOY, ŞU SORULARIN CEVAPLANDIRILMASINI İSTEDİ;

Bir sürücü kursunu kapatarak vatandaşın ekmeği ile oynamanın “darbe veya terör ile mücadele” ile ülkede sükûneti sağlamak açısından ne faydası olabilir?

Sayın Baluken'in tamamen hukuksuz bir şekilde işyerinin kapatılması kendisi, eşi ve çocuklarının ekmeğini elinden almıştır. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Sayın Baluken'in işyerine yeniden ruhsat vermek için bir girişiminiz olacak mı?

15 Temmuz darbe girişiminden sonra OHAL uygulamaları kapsamında bugüne kadar eğitim sektöründe kaç iş yeri kapatılmıştır?

Eğitim sektöründe kapatılan bu iş yerlerinin sahipleri ile bu iş yerlerinde çalışanlar ile bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin mağduriyetlerini gidermek için herhangi bir planlamanız var mıdır?

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın